Kasitien derbyssä kovat panokset

Lauantai-iltana on vaasalaisille kiekkokatsojille tarjolla todellista herkkua kun Sport ja Ässät iskevät yhteen Kuparisaaren hornankattilassa. Molemmat joukkueet palasi voitokkaina maaottelutauolta.

Sport palasi kahdentoista päivän maaottelutauolta tehokkaana ottaen elintärkeät kolme pistettä Tampereen Ilvekseltä ehjän esityksen jälkeen. Voiton alkurytmit löi ykkösketjun Sami Blomqvist, joka osui avauserässä ja kultakypärä Tuomas Vänttinen viimeistelemällä toisen erän alussa 2-0. Kolmen K:n ketju Komulainen-Koskiranta-Koivisto yhdistettiin torstain peliin ja kolmikko näytti heti vaarallisuutensa vastaten kolmannen erän kahdesta maalista. Maalivahti Mika Järvinen torjui kauden toisen nollapelin ollen maalillaan itse varmuus. Kolmen pisteen voitto nosti Sportin kahden pisteen päähän sijalla 8 olevasta, yhden pelin enemmän pelanneesta Ilveksestä.

Jos oli torstain peli ns. kuuden pisteen koitos, menee lauantain Ässät -kohtaaminen samaan kategoriaan. Sijalla 11. oleva Sport on neljä pistettä Ässien edellä ja taistelussa kevään pudotuspelipaikoista nämä ottelut näyttelevät isoa roolia. Halliremontin takia alkukauden peleistä suurimman osan vieraissa pelannut Ässät on vahvassa nousukiidossa. Tulikuuman italialaismaalivahtinsa Andreas Bernardin johdolla Pekka Rautakallion suojatit ovat nousseet taistelemaan paikoista kymmenen sakissa. Myös loukkaantumisesta toipunut hyökkääjä Masi Marjamäki on ollut tärkeä palanen voittojen takana. Torstaina Ässien kotikunnon sai kokea HIFK, joka joutui taipumaan Ässille lukemin 3-2. Porilaiset nousivat kolmannessa erässä rinnalle ja ohi Toni Kallelan iskiessä voittomaalin ajassa 53:04.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen Porissa lokakuun lopussa, jolloin Sport haki Porista kauden ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 1-2. Tuolloin voiton takuumiehinä häärivät tutut nimet: lähes kaiken torjunut Järvinen, sekä 0+2 tehot saalistanut Charles Bertrand.

Lauantai, Kuparisaari ja Ässät. Tuosta ei kattaus juuri paremmaksi voi muuttua. Luvassa on varmasti kovaa tunnetta niin kentällä kuin katsomossa.

SEURAA NÄITÄ!

SPORT #30 KOMULAINEN Joonas

Alkukausi jäi taitavalta hyökkääjältä vaisuksi miehen pelatessa suurimman osan ajasta puolikuntoisena. Nyt alkaa äijä olla tikissä ja pilkahduksia tutuista kiemuroista nähtiin torstain kotivoitossa Ilvestä vastaan. Komulainen-Koskiranta-Koivisto teki puolet joukkueen neljästä maalista ja paikkoja oli kolmikolla useampaankin. Pienikokoinen Komu on erittäin taitava kiekollinen hyökkääjä, jonka aivoituksia on ilo seurata.

SPORT #39 TALLBERG Teemu

Sportin telaketjuosaston hyökkääjä pelasi pirteästi Ilvestä vastaan yhdessä Lassi Kokkalan ja Joel Kivirannan kanssa. Repii, raastaa, haastaa ja tarvittaessa myös ratkoo pelejä. Juuri Tallbergin tyylisiä taistelijoita joukkue tarvitsee voittaakseen pelejä. Ei arkaile ajaa rohkeasti kiekon kanssa maalille ja kulmavääntöä löytyy. Tuleeko onnistumisia myös maalien muodossa lauantaina?

(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)