Kasitien derby osa 3 - Klassikkokohtaaminen korkkaa kiekkovuoden 2016

Sport aloittaa kiekkovuoden 2016 kohtaamalla kotihallissaan rakkaan vihollisensa Porin Ässät. Kaksikolla on jälleen edessään legendaarinen kuuden pisteen ottelu.

Sport päätti vaiherikkaan vuotensa kolmeen välipäivien otteluun. Tapaninpäivänä HIFK kävi hakemassa kolme pistettä niukin 1-2-lukemin. Ottelussa nähtiin ensimmäistä kertaa sitten liigakarsintojen loppuunmyyty Kuparisaaren halli. Vielä ennen vuodenvaihdetta edessä olivat tuplavieraspelit Lahdessa ja Espoossa. Tiistaina Pelicans sai kokea Sportin voitontahdon ja kotkapaidat ottivat maukkaan 1-4-vierasvoiton Niko Peltolan, Mikko Pukan, Charles Bertrandin ja Sami Blomqvistin maaleilla. Keskiviikkona joukkue matkasi Espooseen, jossa kotijoukkue Blues pisti vahvasti kampoihin: 0-0-tilanteessa mentiin aina jatkoajan viimeisille sekunneille saakka. Lopulta Jake Newton ampui voittomaalin ja lisäpisteen Sportille.

Jos on kotijoukkue Sportin peli ollut pienoista vuoristorataa, niin sitä on todellakin ollut myös vierailija Ässien. Loistavia otteita saattaa seurata täysi romahdus ja päinvastoin, tasaisuus otteista puuttuu. Pekka Rautakallion suojatit aloittivat kauden vieraskiertueella hallin ollessa remontissa, mutta kotiin päästyään joukkue hinautui nopeasti sarjassa ylöspäin. Joulukuusta muodostui kuitenkin patapaidoille synkkä ja viimeisestä seitsemästä pelistä saldona on viisi pistettä. Illan joukkueet ovat sarjassa peräkkäisillä (11/12) sijoilla pisteen erolla toisistaan. Viimeisellä pudotuspelipaikalla oleva KooKoo on kolme pistettä Sportia karussa. Voidaan siis jälleen puhua siitä kuuluisasta kuuden pisteen pelistä: molempien pistetilin on kartuttava tasaiseen tahtiin jos aikoo pudotuspeleistä haaveilla. Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja molemmilla kertaa Sport on poistunut kaukalosta kolme pistettä mukanaan: lokakuussa Porissa lukemin 1-2 ja marraskuussa Vaasassa lukemin 5-3. Luvassa on varmasti kiihkeä ja värikäs taistelu Kasitien herruudesta sekä tärkeistä pisteistä.

Sport lähtee vuoteen 2016 hyvistä lähtökohdista. Sairastupa tyhjenee lupaavaa vauhtia ja himoittu pudotuspelipaikka on omissa käsissä edelleen. Joukkue tarvitsee ehdottomasti loistavan kotiyleisönsä täyden tuen kevään peleissä yltääkseen tavoitteeseensa. Nyt saa huutaa!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #5 NEWTON Jake

Italian pääsarjasta Liigaan ja Sportiin saapuneelta yhdysvaltalaispuolustaja Jake Newtonilta oli lupa odottaa tehoja sekä kiekollista osaamista, mutta mies on ylittänyt kaikki odotukset. Järkevästi puolustava ja hanakasti hyökkäyksiin osallistuva isokokoinen pakki on tehnyt 35 otteluun tehot 6+10=16. Viimeksi mies ratkoi voiton jatkoajalla Espoossa. Newton nähdään kotkapaidassa myös kaudella 2016-17. Venyvätkö verkot myös Ässiä vastaan tiistaina?

SPORT #82 KOIVISTO Henrik

Erittäin taitava luistelija ja kiekonkäsittelijä Henrik Koivisto haki hieman paikkaansa alkukaudesta joukkueessa. Vuodenvaihteen lähestyessä otteet paranivat peli peliltä ja päästessään tutulle sentterin tontille sai enemmän kiekollista vastuuta. Se näkyi myös kasvaneessa itseluottamuksessa kiekon kanssa ja mieheltä on lupa odottaa jatkossa myös tehoja. Joko tiistaina rävähtää?

ÄSSÄT #15 MARJAMÄKI Masi

Ässät-hyökkääjä missasi alkukauden loukkaantumisen takia, mutta palattuaan kehiin on ollut erittäin tärkeä palanen ässäpakkaa. Tahtohyökkääjä, jolla löytyy myös se kuuluisa viimeistelemisen taito. Marjamäki muistetaan parhaiten Vaasassa liigakarsinnasta Ilvestä vastaan, jolloin kuritti Sportia varsinkin avauspelissä miten tahtoi. Nyt kasassa 19 peliin 6+6=12 tehot.

ÄSSÄT #22 KUPARINEN Matti

Toinen Ässien tärkeä runkopelaaja, joka oli lähes koko syyskauden sairastuvalla ja on tähän mennessä esiintynyt vasta seitsemässä ottelussa kuluvalla kaudella. Palasi HIFK:sta kotikonnuilleen täksi kaudeksi ja taitava hyökkääjä tuo kuntouduttuaan paljon lisää käsiä sekä maalintekovoimaa patapaitojen hyökkäykseen.


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: SAMPPA TOIVONEN)