Kärpille voitto tuplapelien ensimmäisessä osassa

Vaasan Sport ja Oulun Kärpät kohtasivat torstaina Oulun Raksilassa tuplaotteluiden ensimmäisessä osassa. Kotijoukkue ratkaisi ottelun kolmannen erän alussa ja otti voiton maalein 3-2 (1-1, 0-0, 2-1).

Sport sai otteluun loistoalun, kun Ari Gröndahl ampui avausmaalin vain minuutin pelin jälkeen Tero Koskirannan loistosyötöstä. Sportilla oli paikat siirtyä jo kahdenkin maalin johtoon, mutta Sami Rajaniemi torjui niin Lassi Kokkalan kuin Jake Newtoninkin lähentelyt.

Sport selvitti Mikko Pukan pelin viivyttämisrangaistuksen, mutta Mika Pyörälä tasoitti lukemat erän puolivälin jälkeen Kim Hirschovitsin syötöstä. Kärpät hallitsi erän loppua, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maalinteossa.

Kärpät aloitti toisen erän vahvasti ja loi jo ensimmäisessä vaihdossa hyvän paikan Mika Järvisen vartioimalle Sport-maalille. Myös Sport pääsi muutamaan otteeseen pyörittämään pidempiä pätkiä Kärppien puolustusalueella, mutta ykkösluokan maalipaikat olivat vähissä. Kärpille tarjottiin erässä yksi ylivoima, mutta kotijoukkue ei hyödyntänyt tilaisuuttaan, vaan kolmanteen erään lähdettiin 1-1-tasatilanteesta.

Toisen erän lopussa Sportin Tommi Tikka ja Kärppien Miska Humaloja komennettiin jäähylle väkivaltaisuudesta, joten päätöserä aloitettiin neljällä neljää vastaan. Kärpät käytti tilan hyväkseen ja Julius Junttila vei kotijoukkueen 2-1-johtoon erän avausminuutilla hienolla yksilösuorituksella. Lisää tuli vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Juuso Ikonen lisäsi Kärppien johdon kahteen maaliin pelattuaan oman laukauksensa irtokiekon loppuun asti ja hieman onnellakin maaliin.

Sport tuli maalin päähän vielä ennen erän puoliväliä Ville Leskisen osumalla. Charles Bertrand jätti kiekon Leskiselle, joka tuli vauhdilla Kärppien puolustusalueella ja laukoi kiekon Rajaniemen jalkojen välistä sisään. Sport sai maalin jälkeen pienen kirivaihteen silmään, mutta väärästä vaihdosta tuomittu joukkuerangaistus vaikeutti joukkueen urakkaa.

Sport selvitti jäähynsä kunnialla ja pääsi pelaamaan vielä viimeisellä minuutilla kuudella neljää vastaan. Maalinteossa kotkapaidat eivät kuitenkaan enää onnistuneet ja Kärpät nappasi kolme pistettä 3-2-voitolla. Sportilla on mahdollisuus revanssiin jo perjantai-iltana Vaasassa, kun joukkueet kohtaavat uudelleen.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JIMMY ESSELSTRÖM / VAO)