Kärpät ei jättänyt Sportille mahdollisuuksia

Oulun Kärppien ja Vaasan Sportin välinen viides ja kauden viimeinen runkosarjaottelu noudatti tuttua kaavaa. Sarjan kärkipaikalla porskuttavat oululaiset nappasivat voiton Sportista loppulukemin 5-1 (0-0, 2-0, 3-1).
Kärpät tuli otteluun totutun vahvasti ja hallitsi ensimmäistä kymppiä mielin määrin. Sportin maalilla kelpo ottelun urakoinut Ville Hostikka piti kuitenkin lukemat tasoissa muutamalla paraatipelastuksella.
Ottelu tasoittui erän puolivälin jälkeen ja ensimmäinen rangaistus vihellettiinkin Kärppien Arto Laatikaiselle. Viime aikoina takunnut ylivoima ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut. Erän lopulla Hostikka torjui vielä Mika Pyörälän yrityksen ja näin ollen ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 0-0 lukemissa.
Sport ja Hostikka sinnittelivät 0-0 tilanteessa lopulta ottelun toiselle puolikkaalle asti, kunnes Kärpät onnistui illan toisella ylivoimallaan avausmaalin teossa. Ensimmäisessä erässä jäähyillyt Laatikainen ja Joonas Donskoi pelasivat Saku Mäenalaselle paikan, josta viime vuoden Nuorten maailmanmestari ei epäonnistunut. Erän lopulla Kärpät lisäsi johtonsa kahteen maaliin Sport-kasvatti Simon Suorannan ohjattua Adam Masuhrin viivalaukauksen sisään.
Sport tuli terävästi viimeiseen erään ja laukoi paljon kohti Kärppä-maalia. Kova yritys palkittiin ajassa 43:21, kun pelikieltonsa kärsinyt Mike Brennan ampui viivasta kauden viidennen täysosumansa ja ottelun 2-1:teen. Syötön Brennanin maaliin antoi entisessä kotihallissaan Ville Leskinen.
Kärpät palasi kahden maalin johtoon Joonas Kemppaisen osumalla ja sama mies oli avainroolissa myös Joonas Donskoin 4-1 maalissa, joka viimeistään ratkaisi ottelun oululaisten eduksi. Saku Mäenalanen kaunisteli vielä lukemia viisi sekuntia ennen ottelun loppua ja näin ollen Kärpät otti selvän 5-1 voiton Oulun perjantai-illassa. Lukemien repeämisestä huolimatta kolmas erä oli tänään paikoitellen parasta Sportia.
Sportin viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa pelataan huomenna Vaasassa, kun vastaan asettuu JYP Jyväskylässä. Aikaisemmin Sport on vahvasti esillä Rewell Centerissä klo. 12:00 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

Kärpät palasi kahden maalin johtoon Joonas Kemppaisen osumalla ja sama mies oli avainroolissa myös Donskoin 4-1 maalissa, joka viimeistään ratkaisi ottelun oululaisten eduksi. Mäenalanen kaunisteli vielä lukemia viisi sekuntia ennen ottelun loppua ja näin ollen Kärpät otti selvän 5-1 voiton Oulun perjantai-illassa. Lukemien repeämisestä huolimatta kolmas erä oli tänään paikoitellen parasta Sportia.

Sportin viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa pelataan huomenna Vaasassa, kun vastaan asettuu JYP Jyväskylästä. Aikaisemmin Sport on vahvasti esillä Rewell Centerissä klo. 12:00 alkavassa tiedotustilaisuudessa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)