Kärkiottelu jatkoajan kautta voittoon.

Kuten ounastella saattoi, vieraat tuli ainakin avauserään totutulla taktiikalla eli koko viisikko tukkii keskialueen tarkkaan ja Sportille tuotti ongelmia avausten kanssa. Ei mikään maailman tyylikkäin taktiikka, mutta ilmeisen tehokas. Sport tuli sen sijaan peliin jo viime ottelun alusta tutulla vahvalla fyysisellä pelillä. Ennen erän puoliväliä nähdään harmittava loukkaantuminen kun TUTOn Mikko Lehtonen satuttaa ilmeisesti olkapäänsä. Tilanteessa tuomari huomioi hyvin "taklattavan vastuun" sillä päätykiekkoa hakenut Lehtonen näkee kaukaa jo Samuli Kivimäen tulossa taklaamaan. Lehtonen jää jarruttelemaan ja katselemaan taakse sen sijaan että olisi mennyt laitaan kiinni ja hakenut kiekon. Kivimäki taklaa ja parin metrin päässä päädystä lähes parkissa oleva Lehtonen lentää rajusti laitaan. Ei jäähyä, sillä tilanne olisi ollut pelaajan pelattavissa fiksumminkin pakilta. Pian tämän jälkeen Sport lähtee kuitenkin helposti jäähylle ja vieraille tarjotaan paikkaa avausmaaliin. Muutaman puolittaisen paikan TUTO saa luotua, mutta Joonas Kuusela hoitaa ne. Loppuerä mennään vauhdilla päästä päähän, mutta selkeät kuviot puuttuu molemmilta. Erä on kaiken kaikkiaan pudotuspelityylistä kiekkoa, jossa pelataan kovaa ja tarkasti. Tyyliin sopii myös että laatupaikat ovat kortilla.

Kivimäki taklaa TuTo-pakki Lehtosta. (Kuva: Samppa Toivonen)

TUTO tuli vahvasti toisen erän alkuun ja loikin muutaman maukkaan paikan. Paras näistä pelattiin b-pisteiden väliin Anrei Hakuliselle, jonka vedon Kuusela ottaa tyylikkäästi kiinni. Vieraille tarjotaan ylivoimaa ajassa 27:33 mutta Sport -alivoima pelaa hyvin ja vieraat ei pääse kunnolla pyörittämään. Sport saa ensimmäisen kunnon pitkän hyökkäyksen vieraiden päätyyn vasta erän puolivälin jälkeen ja lähes minuutin pörräys palkitaan ylivoimalla ajassa 31:41. Ei mene maaliton 5-4 ylivoimaputki poikki vielä toisessakaan erässä vaikkakin ylivoima pyörii hyvin ja vetopaikkojakin saadaan, mutta Tommi Virtanen hoitaa ne varmasti. Ylivoiman jälkeen Sport saa otetta ja TUTOn viisikko heittää vaatimattomat neljä pitkää kiekkoa samaan vaihtoon. TUTO-pakki pysäyttää hyökkäyssinisellä laidassa kiekkoa ja Jani Kiviniemi antaa kunnon töötin kaverille. Kiviniemelle 5+20 min ryntäyksestä ja vieraille huipputontti tehdä avausmaali. Sport alivoima pelaa mallikkaasti erän lopun ja tauolle maalittomassa tilanteessa.

Kolmannessa erässä nähtiin ehkä parasta Sportia tänään, mutta varsinaisella peliajalla ei tänään maalia nähty kummaltakaan. Alivoima taisteli loistavasti loput vitosen jäähystä erän alkuun ja Sport sai itsekin koittaa ylivoimaa ajassa 45:33. Sama tahti kuitenkin jatkui ja nyt mentiin se 65:s 5-4 ylivoima ilman kaappia. Kauan ei ehditty tasakentällisin mennä kun Mika Halava ottaa turhan kamppijäähyn keskialueella. TUTO pyörittää ylivoimaa kohtalaisen hyvin, mutta alivoimanelikko uhrautuu ja Kuusela nappaa loput. Mennään jo kohti viimeistä vitosta kunnes herra S löytää todella löysän jäähyn Halavalle ja kun mies kommentoi niin kymppiä kaupan päälle. Sport alivoima on kuitenkin on timanttia tänään. Erän lopussa ei enää pahoja paikkoja nähdä vaan tänään harvinaisen tuloksen jälkeen jatkoille.

Jatkoajalla paikkoja nähdään enemmän ja ensimmäinen sellainen tule vieraiden Tony Vidgrenille, joka pääsee lähelle nokikkain Kuuselan kanssa, joka torjuu tyylillä harhautuksen. Tämän jälkeen Kivimäelle tulee pari paikkaa, mutta Virtanen hoitaa. Ratkaisu saadaan ajassa 63:37 kun Kivimäki pelaa kulmasta viivaan Heikkiselle joka levittää oikean b-pisteen yläkaarelle Mika Kujanpäälle. Mirri tällää hurjan lämärin etuyläkulmaan ja lisäpiste Vaasaan.

Tärkeä voitto. Peli oli tiukkaa playoff-vääntöä ja tilanteita ei ollut pelissä juurikaan. Välillä kuitenkin nähtiin viihdyttävää kiekkoa ja miestä otettiin urakalla.

Mika Kujanpää on juuri lämännyt jatkoaikamaalin TUTOn verkkoon ja tuuletus on sen mukainen. (kuva: Samppa Toivonen)