KalPa - Sport: Kauden viimeinen välienselvittely

Tiistaina Tampereella tappion kärsinyt Sport on matkustanut Kuopioon kohtaamaan KalPan. Joukkueiden kauden neljäs kohtaaminen on samalla viimeinen keskinäinen ottelu tällä kaudella.
Joukkueet palasivat maaottelutauolta tiistaina. Sport sai vastaansa vahvasssa nousukiidossa olevan Tapparan, joka ei antanut vaasalaisten yllättää toistamiseen Hakametsässä, vaan nappasi pisteet 5-2 voitolla. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen Sport meni ottelussa johtoon Charles Bertrandin maalilla ja hallitsi toisen erän avauskymppiä, mutta Jukka Peltolan 1-1 maalin jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, joka osui reilun kymmenen minuutin sisällä neljästi. Lassi Kokkala toi Sportin vielä kahden maalin päähän, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä.
KalPa puolestaan isännöi HIFK:ta ja voitti ottelun lukemin 3-2. Kuopiolaiset iskivät vahvasti ottelun alkuun ja johtivat viiden minuutin jälkeen jo 2-0. HIFK tuli vielä maalin päähän kolmannessa erässä ex-Sport Matt Generousin iskiessä loppukirin avaussävelet kauden toisella maalillaan. KalPan tehokkainta osastoa olivat kaksi pistettä iskeneet Janne Keränen (2+0) ja Tomas Kubalik (0+2). Joukkueen maalissa debytoi tuore hankinta Andy Chiodo, jolle kertyi ainoastaan 16 torjuntaa.
Joukkueiden kolme aiempaa ottelua ovat päättyneet kotijoukkueiden voittoon. Kaksi edellistä Vaasassa pelattua ottelua ovat olleet tasaisia vääntöjä ja ainekset samaan ovat olemassa tänäänkin. Peli tulee kuitenkin muuttumaan jonkin verran, sillä kiekonhallintaan luottava KalPa on vahvimmillaan juuri isossa kotikaukalossaan. Sportin onkin pystyttävä järkevään kiekottomaan pelaamiseen ja ylipelaamista täytyy välttää, koska KalPa on tottunut isossa kaukalossa kiekottelemaan vastustajan karvauksen ohi.
Sportin kokoonpanossa nähdään jonkin verran muutoksia tiistaisesta. Huilivuorossa ollut Nuorten maajoukkuehyökkääjä Joel Kiviranta palaa kokoonpanoon ja ottaa paikkansa Lassi Kokkalan johtaman kakkosketjun laidalta. Lisäksi Sportin parasta esittänyt Koivisto-Immonen-Bertrand on hajotettu ja Koiviston paikan ketjusta ottaa Teemu Tallberg. Maalissa jatkaa Hannu Toivonen.

Sportin kokoonpanossa nähdään jonkin verran muutoksia tiistaisesta. Huilivuorossa ollut Nuorten maajoukkuehyökkääjä Joel Kiviranta palaa kokoonpanoon ja ottaa paikkansa Kokkalan johtaman kakkosketjun laidalta. Lisäksi Sportin parasta esittänyt Koivisto-Immonen-Bertrand on hajotettu ja Koiviston paikan ketjusta ottaa Teemu Tallberg. Maalissa jatkaa Hannu Toivonen.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)