Kaksi kertaa rinnalle ja jatkoajalle – voittomaalikilpailu jäi Sportin osalta maalittomaksi

1. erä

Sport ja Lukko pelasivat hyvävauhtisen ensimmäisen kaksikymppisen, jossa kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli, mutta maalinteossa onnistui vain vierasjoukkue. Sport paineisti vahvasti Lukon pakkeja ja saikin luotua parhaat paikat ensimmäiselle kympille. Pirteästi pörrännyt nelosketju Kiviranta - Henritius - Tallberg oli lähimpänä kun Henritius pääsi nokikkain läheltä Lukkovahti Oskari Setäsen kanssa. Setänen torjuu kahteen kertaan Henritiuksen yrityksen ja vielä kertaalleen Tallbergin riparin.

Ajassa 12:25 Sport pääsi pelaamaan ylivoimaa, joka pyöri tällä kertaa mallikkaasti, mutta aina jostain Setänen ehti kiekon tielle, välillä jopa kypärällään. Ja vanha sanonta "kun itse et tee, niin kaveri tekee" osoittautui jälleen todeksi ajassa 15:07. Sport häviää oman pään aloituksen satanolla ja Olavi Vauhkonen rannaa vasemman b-pisteen yläkaarelta kiekon kilpipuolelta ohi Hannu Toivosen Sport-maalilla. Sport ei takaiskusta häkelly vaan jatkaa vahvaa pelaamistaan, mutta kuparinen jää vielä rikkomatta. Ranskalaiskaksikko Bertrand-Fleury on alati vaarallinen hyökkäyspäässä. Hyvä erä molemmilta. Sport painoi, mutta Setänen kesti ja Lukko sai parhaat paikkansa Sportin pienten huolimattomuuksien seurauksena.

2. erä

Lukko tuli toiseen erään hyvällä liikkeellä ja hallitsi erän tapahtumia selvästi ensimmäiset 15 minuuttia. Sportilla tuotti suuria vaikeuksia päästä omista pois ja hyökkäyksiin lähdöt katkesi usein viimeistään keskiviivalle. Raumalaiset heittivät samantien kiekkoa takaisin päätyyn ja Sport -pakkien vaihdot venyivät todella pitkiksi.

Sport sai erän alkuun ylivoiman, mutta tällä kertaa kiekon alueelle saaminen oli vaikeaa ja Lukko selvitti alivoiman helposti. Lukon ensimmäisen kympin paras paikka tuli Jesper Piitulaiselle, joka pääsi takamiehen paikalta vapaasti ampumaan, mutta Toivonen selvittää tilanteen. Erän puolivälissä vieraat pyörittävät pitkät tovit Sport -alueella ja Mikko Pukka joutuu ottamaan jäähyn. Alivoimapelaaminen oli erän parasta Sportia ja Lukkoa ei tällä kertaa päästetty rauhassa pyörittämään vaarallista ylivoimaansa. Erän loppupuolella vieraiden hallinta jatkuu ja Toivonen pitää torjunnoillaan Sportia iskuetäisyydellä. Aivan viime minuuteilla Sportkin pääsee vähän paremmin peliin mukaan ja erän paras paikka tulee poikkarista Fleurylle, mutta veto eopäonnistuu. Näin erätauolle niukassa 0-1 vierasjohdossa.

3. erä

Sport tuli kolmanteen erään laittamalla kaiken peliin ja joka jätkä puristi viimeisetkin mehut kuudenteen erään vuorokauden sisään. Loistavan pelin pelannut nelosketju nousee tänään isoon rooliin Sportilta. Ajassa 43:56 Teemu Henritius tuo vasemmalta kiekon alueelle ja syöttää pakin jaloista oikealle kaistalle Joel Kivirannalle, joka ottaa haltuun ja harhauttaa Setäsen pistäen rystyllä kiekon maaliin. Tämän jälkeen Sport painaa hyvin hyökkäyksiä lukkoalueelle, mutta kahden maalin mies Olavi Vauhkonen iskee jälleen kuin salama kirkaalta taivaalta. Napakka ranne oikeaan yläpesään ja tauluun vierasjohto 1-2. Sportin peli hieman sekoaa yllättävästä maalista ja mennään viimeiselle vitoselle ilman paikkoja. Ajassa 55:52 tarjotaan ylivoiman muodossa saumaa, mutta varsinkin ykkösylivoima näyttää olevan puhki ja ylivoimaa ei saada pyörimään. Sport vetää veskarin pois kaksi minuuttia ennen summeria ja edelleenkin on paikoille pääsy vaikeaa. Tomek päästää nelosketjun irti viimeiselle minuutille ja herrat kiittää. Kivirannalle tulee paikka takatolpalle, mutta Setänen ottaa huipputorjunnan patjallaan. Kiekko jää pyörimään kuitenkin maalin eteen ja lopulta sen survoo sisään Teemu Talberg ajassa 59:46. Todellinen tahtomaali, jonka tuomarit vielä videolta tarkistaa. Näin hienosti kaksi kertaa rinnalle ja jatkoajalle.

Jatkoajalla Sport painaa vahvasti ja tuomarikaksikko ei uskalla viheltää selvääkin selvempää lukkojäähyä ja näin ylivoima jää saamatta. Paikkoja tulee kaksi loistavaa sellaista: ensin Jussi Pesonen pääsee koittamaan puolittaisesta läpiajosta ja aivan loppuhetkillä Bertrand karvaa kiekon keskialueella, painaa puoliksi läpi: Setänen torjuu vaivoin rannevedon ja Bertrand pääsee vielä pienestä kulmasta ampumaan, mutta siihen Setänen venyttää gamesaverin.

Voittolaukauksissa Lukko on tällä kertaa etevämpi onnistujinaan Teemu Nurmi ja Henrik Koivisto. Sportilta sekä Manninen että Bertrand epäonnistuvat tällä kertaa.

Hieno nousu kolmannessa tasoihin ja jatkoajalla oli paikat ratkoa, mutta Setänen oli tänään kentän paras. Sportin parasta esitti jo mainittu nelosketju. Koko joukkue jaksoi painaa hienosti vaikka Sportilla peli eiliseltä alla. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon koitoksiin.

Seuraava kotiottelu nähdään torstaina 11.12  klo. 18.30 kun vieraaksi saadaan KalPa.

(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)