JYP voittoon taistelupelissä

Normaalisti pelkkiä makuupaikkoja jakava Mike Brennan iski keskiviikkona kauden avausmaalinsa. (Kuva: Maria Sundelin)

JYP - Sport 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Vaasan Sport kärsi keskiviikkona ensimmäisen tappionsa maaottelutauon jälkeen, kun JYP katkaisi kotiotteluiden tappioputkensa niukalla 2-1-voitolla (1-0, 0-0, 1-1).

Peräti kuusi edellistä kotiotteluaan hävinnyt JYP lähti otteluun pesemään kasvojaan. Levänneenä otteluun päässyt kotijoukkue hallitsikin ottelua aina kolmannen erän puoliväliin asti, kunnes Sport onnistui kaventamaan ottelun 2-1:een. Loppukiristä huolimatta toista maalia kotkapaidat eivät hyväksytysti onnistuneet tekemään, ja näin joukkueen neljän ottelun voittoputki katkesi maalin tappioon.

Sport pääsi ottelun alussa ylivoimalle Mikko Luoman rusikoidessa Tommi Tikan poikittaisella mailalla laitaan. Sport ei kuitenkaan onnistunut ylivoimaansa käyttämään tehokkaasti, vaan ottelun avausmaalista vastasi JYP:n 4-ketju, kun Mikko Virtanen ohjasi Valtteri Hietasen viivakudin Mika Järvisen puikoista sisään. Sportille sattui ensimmäisessä erässä paljon huolimattomuusvirheitä, joiden seurauksena JYP pääsi halvalla pyörittämään kulmapeliään. Joukkueen kova karvaus aiheutti Sport-puolustajille ongelmia, eikä peliä päästy avaamaan nopeasti ylöspäin. Hallinnasta huolimatta JYP:kään ei huippupaikoilla juhlinut.

Ottelun toinen erä noudatti pitkältä ensimmäisestä tuttua kaavaa, jossa JYP loi painetta Sportin päätyyn. Erän puhuttavin tilanne nähtiin noin 27 minuutin kohdalla, kun JYP:n järkälemäinen kanadalaispuolustaja Nolan Yonkman tulistui Ville Rajalan taklatessa häntä. Yonkman tiputti tilanteessa hanskansa ja takoi muutaman pommin Rajalan lähinnä suojautuessa iskuilta. Tuomareiden tuomio ei kuitenkaan täysin vastannut tappelun kulkua, sillä Rajalalle tuomittiin tilanteesta kaksi kakkosta aktiivisemman osapuolen Yonkmanin selvitellä yhdellä kaksiminuuttisella ja käytösrangaistuksella. Sport kuitenkin selvitti tilanteesta syntyneen alivoiman ilman ongelmia.

Sport pääsi erän puolivälin jälkeen hakemaan tasoitusmaalia ylivoimalla Tero Koskirannan hankittua JYP:lle illan toisen rangaistuksen pelattuaan ensin itselleen kaksikin hyvää maalipaikka saman vaihdon aikana. Sportin ylivoima oli kuitenkin tänään täysin hakemista, eikä Tuomas Tarkin vartioimalle maalille saatu toimitettua painetta. Erän lopulla Sport sai luotua oikeastaan ensimmäiset pidemmät pyörityksensä, mutta Jake Newtonin puolittaista maalipaikkaa lähemmäksi kotkapaidat eivät päässeet.

JYP iski ottelun 2-0-maalin kolmannen erän alkuun Jarkko Immosen jäähyn aikana. Topi Nättinen käytti kiekkoa viivassa Valtteri Kemiläisellä, joka syötti takaisin Nättiselle ja tämä laukoi kiekon b-pisteeltä maskissa olleen Järvisen taakse. JYP:llä oli maalin jälkeen vielä paikkoja kolmanteenkin osumaan, mutta Järvinen torjui maalillaan kaiken, minkä pystyi.

Ottelu sai uutta virtaa Mike Brennanin tuotua Sportin maalin päähän ennen kolmannen erän puolivälin. Henrik Koivisto hankki ensin nopeudellaan JYP:lle siirretyn rangaistuksen, jonka aikana Brennan laukoi pienen kaarroksen jälkeen kiekon siniviivalta pelaajaruuhkan läpi aina maaliin asti. Sport sai kavennuksesta lisää latausta pelaamiseen ja tasoitus kävi muutaman kerran enemmän kuin lähellä, mutta tärkeitä torjuntoja ottanut Tarkki nollasi niin Lassi Kokkalan, Koskirannan, kuin Oskari Mannisenkin lähentelyt.

Sport sai kiekon lopulta maaliin, kun ottelua oli pelaamatta alle kaksi minuuttia. Tomi Körkkö pääsi kuin vahingossa puolittain läpi, mutta miehen ratkaisu tilanteessa oli heikko. Kiekko pomppi kuitenkin Tarkin torjunnasta Körkön käteen, josta edelleen maaliin asti. Tuomarit kuitenkin hylkäsivät osuman kädellä tehtynä ja näin tasoitusmaali jäi näkemättä. Sport pelasi ottelun lopun ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut enää maalinteossa.

Sport pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina, jolloin Kuparisaareen saapuu vieraaksi HPK. Ottelu alkaa kello 17:00.

23:03 KORJAUS: Sportin 2-1-kavennusmaalin tekijäksi on korjattu tilastoihin ottelun jälkeen Erik Riska.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ)