JYP vahvempi tuplapelien ensimmäisessä osassa

Vaasan Sport aloitti tuplaottelut JYP:iä vastaan 4-2-tappiolla (1-1, 2-0, 1-1) perjantai-iltana Jyväskylässä. Pahasti siipirikkoinen vierasjoukkue pelasi miehekkään ottelun, mutta kotijoukkueen rutiini oli lopulta liikaa.

Ilman kahta sairaana olevaa pistekärkeään, Jarkko Immosta ja Tuomas Vänttistä otteluun lähtenyt Sport sai tunnustaa JYP:n paremmaksi viikonlopun tuplapelien ensimmäisessä osassa.

JYP on ollut viimeiset kuukaudet Liigan kovakuntoisin joukkue ja se näytti sen välittömästi ottelun alussa ollen kuskin paikalla ja pakottaen Sportin roikkumaan perässään. JYP sai palkinnon ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Markus Nenonen vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Mika Järvinen yritti torjua kiekon Mikko Luoman lähettämästä laukauksesta väljemmille vesille, mutta ensimmäisenä paikalle tulikin Sport-puolustajan sijasta Nenonen, joka ampui pienestä kulmasta kiekon aivan maalin kattoon.

Sport pääsi JYP-jäähyn ansiosta mukaan otteluun ja tasoittikin vielä ennen erätaukoa, kun Teemu Tallberg ohjasi Jake Newtonin siniviivalta lähettämän laukauksen ohi Tuomas Tarkin. Vasta kauden toisen maalinsa tehnyt Tallberg osui ensimmäisen kerran sitten kauden avausottelun – joka pelattiin juurikin JYP:iä vastaan. Sport hallitsi hienokseltaan erän loppua, mutta lisämaaleja ei nähty.

Kotijoukkue JYP pääsi toisen erän alussa kahden maalin karkumatkalle, kun Sami Niku ja Juuso Pulli onnistuivat maalinteossa noin kolmen minuutin sisään toisistaan. Sport oli koko kakkoserän pahasti pinteessä, mutta JYP ei onnistunut enää maalinteossa kahdesta ylivoimastaan huolimatta. Kotijoukkueen maalilla Tarkille kirjattiin ainoastaan kaksi torjuntaa.

Sportin kiristä ei näyttänyt kolmannessa erässä lähtevän käyntiin, kunnes JYP joutui rikkomaan kahdesti, mikä avasi vieraille mahdollisuuden. Ensimmäistä ylivoimaa kotkapaidat eivät vielä pystyneet hyödyntämään, mutta Charles Bertrand toi Sportin maalin päähän seitsemän minuuttia ennen peliajan loppua Lassi Kokkalan esityöstä.

Kavennuksen jälkeen Sport otti ottelun hallinnan itselleen, mutta ei onnistunut tasoitusosumassa muutamasta laadukkaasta paikastaan huolimatta. Ottelun loppunumerot löi 14 sekuntia ennen päätössummeria tyhjään maaliin Petr Hubacek. Sportin tehomiehenä ottelussa toimi kaksi syöttöpistettä kerännyt Henrik Koivisto.

Joukkueet kohtaavat uudestaan jo huomenna Vaasassa. Ottelun avauskiekko tippuu jäähän kello 16:00.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)