JYP toistamiseen vahvempi

Sport - JYP 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Ensimmäinen erä
Vierailija JYP tuli pelin alkuun todella vahvasti ja ensimmäiset pari minuuttia pyörittiin pelkästään Sportin päässä. Alkurynnistyksestä kun selvitään päästään muutaman kerran vaarallisesti hyökkäämään kohti Veini Vehviläisen vartioimaa JYP-maalia. Paras paikka tulee Tommi Tikalle, joka pääsee riparista koittamaan, mutta Vehviläinen venyttää vaivoin kiekon tielle. Kokonaisuudessa varsinkin erän ensimmäinen kymppi on hyvävauhtista kiekkoa, jossa molemmat tarjoilee hyviä ja rehtejä pommeja ympäri kenttää. Vieraat hallitsevat kenttätapahtumia ja toimittavat ahkerasti kiekkoa erässä peräti 19 kertaa torjuvan Mika Järvisen maalille. Viisi sekuntia ennen erän puoliväliä JYP iskee nätillä kuviolla ansaitun avausmaalin peliin: Markus Nenonen löytää loistavalla syötöllään takatolpalta Jani Tuppuraisen, jolla on helppo työ iskeä kiekko maaliin. Juuri vieraiden ykkönen, edellämainitut kaksi lisättynä Anssi Löfmanilla oli erän pirtein kokonaisuus.
Sportille tarjotaan ajassa 14:12 tilaisuutta tasoittaa kun JYPiile vihelletään köykäinen hyökkäyspään jäähy. Ylivoiman ensimmäinen huippupaikka tulee vieraille 2-1 hyökkäyksen muodossa, mutta Järvinen ottaa gamesaverin ja pitää tilanteen 0-1:ssä. Lopulta kuitenkin saadaan ylivoima toimimaan ja kaksikko Teddy Da Costa - Jake Newton naatiskelee 1-1 tasoituksen ajassa 15:08. Ensin Newton syöttää oikealta b-pisteeltä poikkisyötön Da Costalle vasemmalle yläkaarelle, Da Costa tarjoilee suoraan takaisin ja Newton ampuu pelin tasoihin. Maalin jälkeen vuorostaan JYP pääsee helpohkosti ylivoimalle, mutta Sport kestää. Viimeiselle minuutille kotkapaidat luo kunnon mylläkän, mutta JYP kestää.
Toinen erä
Sport tuli hyvällä liikkeellä ja vahvalla pelaamisella kakkoserän alkuun saaden luotua hyvää painetta JYP-päätyyn, mutta ilman tulosta. Vieraille tarjotaan johtomaaliin paikkaa ylivoimalla, kun Niko Peltola komennetaan jäähylle huitomisesta ajassa 26:32. Sport -alivoima taistelee hienosti eikä JYP saa ylivoimaansa kunnolla alueelle kuin vasta viimeisten sekuntien aikana. Tämä riittää tällä kertaa, sillä Järvinen hieman pompottaa eteensä Jani Tuppuraisen viivaroiskaisun ja Topi Nättinen on kärppänä irtokiekossa siirtäen vieraat johtoon ajassa 28:30.
Mennään aivan erän loppuun (37:50) kun alkaa tapahtua. JYPin Joel Sund ottaa ottelun toisen hyökkäyspään jäähynsä ja Sportin vuoro koittaa ylivoimaa. Se saadaankin hetkeksi pyörimään, mutta huolimattomat syötöt purkaa tilanteen omiin. Newtonin lähtiessä nostamaan kiekkoa omista JYPin Petr Hubacek takakarvaa kiekon itselleen ja karkaa keskialueelta yksin läpi. Veto kuitenkin suuntautuu Sportin onneksi ohi maalin. Tämän jälkeen sekoillaan vielä urakalla, kun kentällä on pitkään kuusi pelaajaa ja jäähy tasoittaa puntit 38:50. Eikä siinä vielä kaikki, sillä 25 sekunnin kuluttua Da Costan maila nousee hyökkäyspäässä Tuppuraisen kasvoihin ja ylivoima kääntyy nopeasti 4-3 alivoimaksi. JYP luo pari huippupaikkaa vielä erän loppuun, mutta Sport kestää. Kolmanteen erään maali takana ja 50 sekunnin ajan 5-3 alivoimalla.
Kolmas erä
Sport selvittää erän alun alivoimat tyylikkäästi, mutta jostain tuomaristo taikoo lisää jäähyä heti perään kuormittaen alivoimapelaajia ratkaisevasti. Lähes neljä minuuttia erän alusta tapetaan, mutta kun tullaan tasalukuisiksi, ratkoo JYP pelin 1-3:een. Sport purkaa huolimattomasti ja Jani Tuppurainen katkoo viivassa syöttäen nopeasti pisteiden väliin Markus Nenoselle, joka rannaa vieraat kahden maalin johtoon ajassa 45:07. Alle minuutti tästä ja päästään koittamaan ylivoimaa. Se saadaankin pyörimään hyvin, mutta vedot jää puuttumaan. Ajassa 47:26 Sportin Tommi Tikka ja JYPin Juuso Pulli ottavat lentopallomailatappelun maalin edessä. Tikka vie selkein pisteen tämän taiston, mutta hanakasti alkuun haastanut Pulli ei tiputa hanskoja ja lopputuloksena Tikka isoista ovista ulos sekä Pullille 2+2 min.
Mennään ottelun viimeiselle vitoselle jossa Sport kehittelee viimeisen kirin. Vieraat ottavat jäähyn ja ylivoima pyörii hienosti, Vehviläisen napatessa muutaman hyvän kopin. Sport pelaa viimeiset neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta JYP kestää loppuun saakka ottaen toisen kolmen pinnan voiton kahteen päivään Sportista. Pelit jatkuu tiistaina todella tärkeillä tuplapeleillä Ilvestä vastaan.