JYP haki pisteet toisen erän maaleilla

Sportin ja JYP:n lauantaisesta kohtaamisesta ei syntynyt mitään suurta Liiga-klassikkoa. Vierailijat hakivat täyden pistepotin niukalla 1-2 (1-0, 0-2, 0-0) voitolla.
Ottelu alkoi erittäin rikkonaisesti molempien pelien ollessa enemmän ja vähemmän sekaisin. JYP sai alkuminuuttien jälkeen pientä otetta ja pääsi pelaamaan ensimmäisenä ylivoimaa Erik Riskan hyökkäyspään jäähyn seurauksena. Ylivoiman paras paikka tarjoutui Petr Hubacekille, jonka laukauksen Hannu Toivonen kuitenkin kaappasi upeasti räpyläänsä.
Sport antoi JYP-puolustukseen kovaa painetta ja tästä seurauksena kotijoukkueelle syntyi myös hyviä maalipaikkoja. Antti Kangasniemi pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Tuomas Tarkki pelasi jyväskyläläisten maalissa hyvän ottelun. Ottelun avausmaali nähtiin 13 minuutin pelin jälkeen, kun kesken JYP:n pitkän painostuksen Teemu Henritius riisti kiekon huonosti pelanneelta JYP-puolustukselta ja tarjoili hyvän syötön hyökkäykseen mukaan nousselle Erik Riskalle, jonka veto painui ohi Tarkin.
- Hyvin puolustettiin ensimmäinen erä ja vähän varkaikin päästiin johtoon, kommentoi päävalmentaja Tomek Valtonen.
Välittömästi maalin jälkeen Sport joutui jälleen alivoimalle, mutta illan toinenkaan ylivoima ei tuonut jyväskyläläisille toivottua tulosta. Erän lopulla Markus Hännikäinen passitettiin jäähylle ja Sport pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla.
Toisen erän alku muodostuikin lopulta ottelun kulminaatiopisteeksi. JYP:n jäähyillessä Sportille tarjottiin mahdollisuutta lisätä johtoa, mutta jos et itse tee niin kaveri tekee. Käytännössä koko ensimmäisen vitosen ylivoimalla pelannut Sport sekoilee huolella ja Juuso Pulli pääsi alivoimalla laukomaan helpohkon näköisesti ottelun tasoihin.
Toisessa erässä kumpikaan joukkue ei juuri maalipaikoilla juhlinut. Sport pääsi vielä neljännen kerran ylivoimalle, mutta tulos oli yhtä laiha kuin aikaisemminkin. Erän viimeisellä minuutilla JYP iski vastaan Sport-puolustuksen suosiollisella avustuksella ja Tuomas Pihlmanilla oli helppo työ lapioida kiekko häkkiin Darryl Boycen riparista.
- Meille tarjottiin ylivoimaa, mutta ei saatu oikein kunnollisia laukauksia aikaan ja yleensä vastustaja rokottaa ja tällä kertaa vielä alivoimalla. Erän lopussa vielä lapsellinen maali omiin.
JYP:lle tarjottiin kolmannen erän alussa paikkaa sinetöidä ottelu ylivoimalla, mutta Sportin alivoima toimi mallikkaasti. Omia ylivoimiaan Sport ei kuitenkaan pystynyt hoitamaan lukuisista mahdollisuuksista huolimatta. Erän lopun kotijoukkue pelasi ilman maalivahtia, mutta muutamaa läheltä piti -tilannetta lähemmäs kotkapaidat eivät enää päässeet. JYPille siis 1-2 voitto ja kolme pistettä mukaan Vaasasta.
- Kolmas erä oli meidän paras erä. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Meillä oli teemana, että kaikki koneesta irti, enkä pysty sanomaan etteikö yksikään pelaaja olisi antanut kaikkeaan. Välillä voittaa ja välillä häviää, tällä kertaa hävittiin. Jokainen pelaaja voi olla ylpeä itsestään, päätti Valtonen.
Runkosarja jatkuu Sportilta osalta 10.2 Tampereella Tapparan vieraana. Seuraavan kerran kotona pelataan Ystävänpäivänä 14.2, kun vieraaksi saapuu Pelicans.
(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)

Ottelu alkoi erittäin rikkonaisesti molempien joukkueiden kyttäillessä. JYP sai alkuminuuttien jälkeen pientä otetta ja pääsi pelaamaan ensimmäisenä ylivoimaa Erik Riskan hyökkäyspään jäähyn seurauksena. Ylivoiman paras paikka tarjoutui Petr Hubacekille, jonka laukauksen Hannu Toivonen kuitenkin kaappasi upeasti räpyläänsä.

Sport antoi JYP-puolustukseen kovaa painetta ja tästä seurauksena kotijoukkueelle syntyi myös hyviä maalipaikkoja. Antti Kangasniemi pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä, mutta Tuomas Tarkki pelasi jyväskyläläisten maalissa hyvän ottelun. Ottelun avausmaali nähtiin 13 minuutin pelin jälkeen, kun kesken JYP:n pitkän painostuksen Teemu Henritius riisti kiekon huonosti pelanneelta JYP-puolustukselta ja tarjoili syötön hyökkäykseen mukaan nousselle Riskalle, jonka veto painui ohi Tarkin.

- Hyvin puolustettiin ensimmäinen erä ja vähän varkainkin päästiin johtoon, kommentoi päävalmentaja Tomek Valtonen.

Toisen erän alku muodostuikin lopulta ottelun kulminaatiopisteeksi. JYP:n jäähyillessä Sportille tarjottiin mahdollisuutta lisätä johtoa, mutta jos et itse tee niin kaveri tekee. Käytännössä koko ensimmäisen vitosen ylivoimalla pelannut Sport ei saanut kunnolla vietyä kiekkoa edes alueelle ja Juuso Pulli pääsi alivoimalla laukomaan helpohkon näköisesti ottelun tasoihin.

- Meille tarjottiin ylivoimaa, mutta ei saatu oikein kunnollisia laukauksia aikaan ja yleensä vastustaja rokottaa ja tällä kertaa vielä alivoimalla. Erän lopussa vielä lapsellinen maali omiin, Valtonen kertoi.