Itsenäisyyspäiväpeli Lempäälässä – Korean ihmeet lauantaina Vaasassa

Sportilla alkaa lauantaina neljän kotiottelun putki ja ensimmäisenä uunista ulos saadaan korealaisilla höystettyä vantaalaista lohta. Vierailija K-Vantaa on osoittautunut hankalaksi vastustajaksi tällä kaudella Sportille eikä helppoa iltaa ole tälläkään kertaa luvassa.

Sport ja K-Vantaa ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, syksyllä Vantaalla lohipaidat murskasi Vaasalaiset peräti 8-2, mutta marraskuun alussa Sport otti täydet pisteet kotiaskissa lukemin 4-3.

Sport pelasi viime viikonloppuna poikkeuksellisesti vain lauantaina ja virtaa täynnä ollut joukkue  murskasi Peliitat lukemin 9-3. Onnistujia löytyi laajalta rintamalta ja huikeita yksilösuorituksia nähtiin kerta toisensa jälkeen. Positiivista oli myös puolustajien hieno maalivire, peräti neljä osumaa lähti pakin lavasta. Maalareina Eetu Heikkinen, Mikael Aaltonen, Antti Uitto ja Ari Gröndahl. Joukkue iski laajalta rintamalta ja Peliitoille jäi lopulta statistin rooli.

Sportin joulukuu alkaa itsenäisyyspäivän koitoksella aina vaikeassa Lempäälän tulitikkuaskissa. Tämän ottelun tulos ei ole tätä kirjoittaessa tiedossa. LeKi-ottelun jälkeen edessä on neljä peräkkäistä kotiottelua.  Lauantain Vantaa -pelin jälkeen Kuparisaaressa nähdään ke-la-ke tahdilla Jukurit, Jokipojat ja TUTO Hockey. Eli erittäin kovia sekä tärkeitä pelejä edessä.

Lauantain vastustaja K-Vantaa on vajonnut hyvän alkukauden jälkeen sarjassa sijalle 9. Eikä tilannetta helpota että se on pelannut kolme peliä enenmmän kuin kahdeksantena oleva Jokipojat.  Nuori ja yritteliäs vantaalaisryhmä on kuitenkin osoittautunut todella vaikeaksi ryhmäksi juuri Sportia vastaan. Viimeksi Vaasassa joukkueen Korean avut Shin ja Ahn paukutti maalit mieheen. Varsinkin Shanghoon Shin on ollut viime aikoina liekeissä, keskiviikon jatkoaikavoitossa SaPKoa vastaan mies iski tehot 1+2 syöttäen mm. voitto-osuman jatkoilla. Myös kiekkokiertolainen Jarmo Jokila on ollut tehokas paluupeleissään Vantaapaidassa.

Viime kotiottelussa Sport sai hieman ketsuppipulloa auki ja maaleja nähtiin mukavasti. K-Vantaata vastaan täytyy kuitenkin pystyä nöyrään pelaamiseen, sillä liukkaat vieraat iskevät tehokkaasti vastustajan virheistä. Vaikka mikään yleisömagneetti ei K-Vantaa ole Vaasassa koskaan ollut eikä tule olemaankaan, pitää heti alusta saakka saada yleisön täysi tuki joukkueen taakse niin hyvä tulee. Nyt taistellaan - kaikki mukaan! 

 

SPORT #5 HEIKKINEN Eetu

Edu Heikkinen on ollut kovassa tikissä alkukaudesta. Tehoilla 4+19 irtoaa puolustajien pistepörssin kärkipaikka. Iski lauantain Peliittavoitossa pitkästä aikaa maalin. Tyylikäs ranne painui aivan yläpeltiin. Tehojen myötä kiekollinen pelaaminen tällä hetkellä korkealla tasolla. Itsaria riittää.

 

SPORT #28 KIVIMÄKI Samuli

Tehopyssy Kivimäki vapautuu kolmen ottelun pannasta perjantain LeKi -peliin ja varmasti pelihalut ovat kovat. 20 otteluun syntyneet 17+8 tehot kertoo miehen vaarallisuudesta olennaisen. Veto yksi sarjan parhaita niin ranteella kuin lämärillä. Laulaako verkot lauantaina taas?

 

 

                                                                #5 Eetu Heikkinen ja #28 Samuli Kivimäki

 

K-VANTAA #26 JOKILA Jarmo

Kiekkokiertolainen, vuoden 2008-09 Mestiksen pistepörssin voittajan Jarmo Jokila nähdään tällä viikolla K-Vantaan paidassa. Viimeksi mies kävi kolmisen viikkoa sitten Kuparisaaressa LeKin paidassa tehden myös voitto-osuman jatkoilla. Taitava, kokenut pelaaja on varmasti hyvä lisä nuoreen vantaalaisryhmään. Kuinka kauaksi, sen näyttää aika...

 

K-VANTAA #27 SHIN Sanghoon

Korean lahja Mestiskiekolle on ehdottomasti Sanghoon Shin. Viime Vaasan käynnillä antoi shokkihoitoa kotijoukkueelle iskemällä ensimmäisessä erässä taululle 0-2 lukemat. Maalisihti on sen jälkeen ollut kohdillaan, nyt kasassa tehot 8+2.

 

Täältä löydät otteluennakon tietopaketteineen! 

 

 

Teksti: Taneli Jokela