Ilves parempi kauden ensimmäisessä vierasottelussa

1. Erä

Kotijoukkue Ilves oli heti ensimmäisestä vaihdosta vireessä ja ensimmäiseen neljään minuuttiin otetaan kaksi jäähyä, joista selvitään jopa pienen tuurin avustamana ilman takaiskua: tupsukorvat kilauttavat kahdesti maalikehikkoja Mika Järvisen selän takana. Ajassa 06:18 Sport pääsee koittamaan ylivoimaansa, mutta Ilves puolustaa hyvin eikä maalipaikoille päästä.

Erän puolivälin jälkeen alkaa tapahtua myös maalien muodossa. Ilves siirtyy täysin ansaitusti johtoon ajassa 12:15 Veli-Matti Vittasmäen hirmulämärillä siniseltä. Tuskaa ei helpota reilu minuutin päästä tuleva Erik Riskan turhan jäähy väkivaltaisuudesta ja illan kolmannesta ylivoimasta Ilves jo rokottaa. Tosin kyseessä ei ole perinteinen ylivoimamaali vaan Markus Jokisen sinisen ylituonnin jälkeen roikaisema veto tipahtaa Järviseltä ja liruu harmittavasti maaliviivan yli ajassa 15:15. Ilves saa maalista vain lisävirtaa ja seuraavassa vaihdossa nähdään jo taulullla 3-0 (15:50): kiekko pelataan viivaan Konsta Mäkiselle, joka tinttaa kiekon ohi maskissa olevan Järvisen. Sportille tarjotaan vielä kavennussaumaa erän loppuun ylivoiman merkeissä, mutta kunnollista pyöritystä ei saada aikaan. Paras paikka tulee Jake Newtonin yksilösuorituksesta, kun mies seilaa läpi kentän ja on yllättää myös Ilves-maalilla torjuvan ex-Sportin, Hannu Toivosen. Toivonen torjuu vaivoin ja erätauolle murheellisista 3-0 tappiolukemista.

2. Erä

Toisen erän alku jatkoi samaa linjaa mihin ensimmäinen loppui: Ilves liikkui ja järjesti paikkoja jatkuvasti Järvisen maalille. Lopulta myös maaliverkko heiluu Ilveksen toimesta ja taululle tylyt 4-0 lukemat ajassa 27:30. Sami Sandell ja Markku Flinck tarjoilevat vetopaikan Joonas Vihkolle, joka rannaa kiekon nätisti etuylähyllylle. Neljän maalin ero hiukan latistaa peliä ja suurin intesiteetti alkaa kadota.

Erän puolivälin jälkeen saa Sport ensimmäisen kunnon paikkansa. Hyökkäyskolmikko Jarkko Immonen - Charles Bertrand - Henrik Koivisto tulevat vahvasti alueelle, Immonen yrittää heittä kiekkoa maalille ja irtokiekkoon tuleva Koivisto kaadetaan jäähyn arvoisesti. Seurannutta ylivoimaa ei pystytä käyttämään kuitenkaan hyväksi, kovin vaikeaa on saada kiekkoa rauhoitettua alueelle. Ylivoiman jälkeen Sport pääsee kuitenkin paremmin peliin ja pirteän erän pelannut Gabriel Spilar tarjoilee nätin syötön pisteiden väliin Niko Peltolalle, jonka veto jää kuitenkin löysäksi. Ilves toki hallitsee, mutta Sport saa jo hyviä vastaiskuja aikaiseksi. Yksi tälläinen tuottaa myös avausosuman kotkapaidoille tänään. Aleksi Laakso pelaa Tomi Körkön maalin eteen vapaaksi, mutta Toivonen torjuu kaksi miehen vetoa, mutta ei voi enää Aleksi Rekosen riparille mitään ja kavennusmaali 1-4 ajassa 36:52.

3. Erä

Ei pisteitä tänään Tampereelta. Sport ei saa kolmanteen erään haluamaansa alkua, vaan kaksi jäähyä ensimmäisen vitosen aikana vesittää hieman aiottua kiriä. Puolustuspäässä kuitenkin taistellaan hyvin ja Ilves ei saa tehtyä lisämaaleja. Jäähyjen jälkeen Sport nostaa karvausta ja saa painetta luotua Toivosen maalille ja vielä kun Ilveksen Blake Kessel joutuu rikkomaan Otto Karvista jäähyn arvoisesti koittaa viimeinen aika tulla taisteluun pisteistä. Illan neljäs ylivoima saadaan pyörimään hyvin hyökkäysalueella ja paikkoja saadaan rakennettua. Jäähy ehtii juuri loppua, kun Niko Peltola & Spilar toimittavat kiekkoa maalille ja lopulta Bertrand pääsee yllättämään Toivosen lähes nollakulmasta ajassa 51:14.

Sport saa maalista lisävirtaa ja heti maalinjälkeisessä vaihdossa päästään jälleen kokeilemaan, mutta Toivonen kestää. Kuusi minuuttia ennen loppua Ilveksen Eemeli Suomi ottaa jäähyn kiinnipitämisestä ja Sport lähtee hakemaan kavennusta maalivahtia. 6-4 ylivoima saadaan hyvin käyntiin, mutta Ilves puolustaa vetopaikat tehokkaasti pois ja ajassa 55:21 tuleva Otto Karvisen kampitusjäähy on kohtalokas eikä viimeisten minuuttien aikana päästä enää haastamaan kotijoukkuetta pisteistä. Ilves pelaa fiksusti loppuun ja ottaa kolme pistettä ansaitusti lukemin 4-2.

TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: JENNI ALANEN / VAO