Ilves Heikkilän johdolla Kuparisaareen


Back-to-Back ottelut jatkuvat tiistain sekä keskiviikon Ilves-kohtaamisilla. Ottelupari aloittaa tiistaina Vaasassa ja tarjolla on molemmille elintärkeitä pisteitä.
Sportin kolmen back-to-back otteluparin urakka alkoi viikonloppuna JYPin kohtaamisilla. Armottoman kovassa tikissä ollut sarjakolmonen ei antanut loukkaantumisten runteleman Sportin yllättää kummassakaan pelissä vaan otti täydet kuusi pistettä jättäen Sportin nollille. Perjantaina Jyväskylässä JYP karkasi toisen erän alussa kahden maalin johtoasemaan eikä Charles Bertrandin kolmannen erän lopun kavennusta lähemmäs päästy vaan Petr Hubacekin tyhjiin ampuma maali sinetöi 4-2 kotivoiton. Lauantaina oteltiin Vaasassa hyvin samalla kaavalla ja kolmannen erän alun Markus Nenosen 1-3 maali jäi lopulta viimeiseksi ja molemmista peleistä pisteet Jyväskylään.

Tällä viikolla Sport kohtaa kahdesti molemmat tamperelaiset joukkueet. Tiistaina vastaan luistelevalle Ilvekselle kulunut kausi on ollut raskas. Yhtäläisyyksiä Sportiin löytyy: loukkaantumissumat sekä useat niukat maalin tappiot ovat syöneet ryhmän itseluottamusta. Seura reagoi heikkoihin tuloksiin vaihtamalla päävalmentaja Tuomas Tuokkolan kokeneeseen Kari Heikkilään. Tampereen keskinäisissä back-to-back peleissä Tappara takoi perjantaina tauluun 5-0 lukemat, mutta lauantaina Ilves oli pitkään kolmessakin pisteessä kiinni, mutta lopulta Tappara Patrik Laineen hattutempun turvin otti kaksi pistettä jatkoajalla. Tiistain ja keskiviikon kohtaamiset ovat molemmille joukkueille elintärkeät taistelussa säälipleijaripaikoista. Ilves on tasaisessa sarjassa tällä hetkellä viimeisenä ja kahdeksan pistettä edellä sijalla 12. Eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on neljä pistettä. Molemmat tarvivat näistä peleistä mielellään sen yli kolme pistettä ja kun viime kaudella kaksikon kohtaamiset välillä jopa läikkyivät yli niin odotettavissa on kova taisto pisteistä. Kumpikaan ei varmasti anna tuumaakaan periksi vaikka hieman siipirikkoisena joutuvat tähän(kin) peliin.

Sport kärsi viikonlopun peleissä tärkeiden pelaajien poissaoloista kun lauantaina koko sisäisen pistepörssin kärkikolmikko Tuomas Vänttinen - Jarkko Immonen - Charles Bertrand olivat sivussa. Kolmikon pelaaminne myös Ilves peleissä on epävarmaa. Nyt edessä on kuitenkin kauden ehdottomasti tärkeimmät pelit - NYT TAISTELLAAN!

SEURAA NÄITÄ!

 
SPORT #13 RISKA Erik
Sportin taistelija, joka repii, raastaa ja haastaa vaihdosta sekä illasta toiseen. Joukkueelle tärkeä suunnannäyttäjä ja sytyttäjä, jonka panosta tarvitaan taistelussa viimeisistä pleijaripaikoista. Riska on hyvä aloittaja sekä erittäin tärkeä pala maskimiehenä joukkueen ylivoimaa. Viime peleissä ollut hieman hiljaisempaa pisteiden valossa, joko Ilvestä vastaan myös punalamppu alkaa palamaan taas?

SPORT #36 KOKKALA Lassi
Sentteri Lassi Kokkalalle Ilves on tuttu seura muutaman kauden takaa, jolloin turkulaislähtöinen kiekkoilija edusti tupsukorvia. Noussut tällä kaudella joukkueen kärkisentterien osastolle ja hyvin kiekkoa suojaavana isokokoisena pelaajana pystyy myös ratkaisuihin. Poissaolojen myötä Kokkalan rooli korostuu entisestään ja palaamalla loppusyksyn tasolleen Lassi pystyy ottamaan ratkaisijan roolin. Laukaus on laadukas, saisi ampua jopa hanakammin.

ILVES #33 TOIVONEN Hannu
Viime kaudella Sportin maalinsuulla ihastuttanut Toivonen siirtyi täksi kaudeksi Tampereelle. On ollut Ilveksen tärkein pelaaja läpi kauden, toki pieniä ailahteluita kovassa otteluruuhkassa on ollut aistittavissa. Huilasi viime kohtaamisessa Vaasassa, joko nyt nähdään entisessä kotihallissaan vihulaisen paidassa maalin suulla?

ILVES #40 VIHKO Joonas
Ikinuori Joonas Vihko kantaa joukkueensa kultakypärää Markku Flinckin ollessa pelikiellossa. Vihko on pelannut odotusten mukaisen kauden tamperelaisten riveissä ja ollut yksi kärkihyökkääjistä tehoin 7+12. Osaa edelleen maalata ja vauhtia riittää kiekon kanssa ja ilman.