Idän kiertue päättää Sportin syyskauden

Vaasan Sport pelaa kaksi viimeistä otteluaan ennen joulutaukoa vieraskentällä. Tiistaina joukkue hakee kauden ensimmäistä voittoaan KooKoosta ja keskiviikkona vastassa on SaiPa.

Lauantaina Kuparisaaressa nähtiin yksi alkukauden erikoisimmista otteluista, kun kotijoukkue Sport kohtasi Tapparan. Jani Lajusen vietyä Tapparan 0-1-johtoon ottelun ensimmäisessä vaihdossa, osui Sport sen jälkeen kolmesti. Tappara nousi 3-3-tasalukemiin, mutta Charles Bertrandin iskettyä kolmannessa erässä Sport 6-3-johtoon ylivoimalla näytti ottelu olevan selvä ja Sportin tappioputki historiaa. Toisin kuitenkin kävi, ja Tappara nousi kahdella ilman maalivahtia tehdyllä maalilla tasoihin ja voitti lopulta voittomaalikilpailun jälkeen 6-7-loppunumeroin.

Jos Sport oli aikaisemmin marras-joulukuun aikana kärsinyt ongelmista maalinteossa, niin lauantaina joukkue ylsi kauden ennätyslukemiin, kuuteen maaliin. Kaikki osumat merkittiin eri pelaajille ja yhteensä 12 kenttäpelaajaa kirjautti nimensä pistetilastoihin. Onnistuminen laajalla rintamalla jäi kuitenkin laihaksi lohduksi kolmen maalin johdon menettämisen jälkeen. Varsinkin ottelun lopulla Sport antoi Tapparalle lähes ilmaiseksi kiekonhallinnan ja avaimet tasoitukseen. Maalivahti Mika Järvisellä ei myöskään ollut paras päivänsä, vaikka kolmannen erän lopussa tulleita maaleja ei voi hänen piikkiinsä laittaa.

Tiistaina Sport kohtaa kolmatta kertaa kuluvan kauden aikana sarjanousija KooKoon. Kaksi edellistä kohtaamista vienyt kouvolalaisjoukkue tulee otteluun allaan voitto, sillä lauantaina se oli kotonaan HPK:ta vahvempi maalein 5-1. Ottelun sankariksi nousi hattutempun tehtaillut konkarihyökkääjä Josh Green, joka on myös joukkueen paras maalintekijä kymmenellä osumallaan. Ennen lauantaina KooKoo oli hävinnyt viisi edellistä otteluaan, joten tiistaina Kouvolassa kohtaa kaksi alavireistä joukkuetta.

Sarjataulukosta joukkueet löytyvät sijoilta 11. ja 13. KooKoo on 30 ottelussa kerännyt 38 pistettä, kun Sport on samalla ottelumäärällä saanut kolme vähemmän. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Jarkko Malisen viime hetkien maalin turvin KooKoon 4-3-voittoon.

Viimeisessä ottelussa ennen taukoa Sport kohtaa keskiviikkona SaiPan. Sarjassa sijalla 9. oleva joukkue on sopinut Sportille vastustajaksi KooKoota paremmin, sillä kotkapaidat ovat voittaneet kauden molemmat aikaisemmat kohtaamiset SaiPaa vastaan. SaiPa pelaa tiistaina vieraissa HIFK:ta vastaan, joten kumpikaan joukkue ei saa otteluun merkittävää etua levon suhteen.

SaiPan vaarallisin ase on maalipörssin ykkösnimi Chad Rau. Rau on tällä kaudella tehnyt 15 maalia, kun Sportin Tuomas Vänttisellä kasassa on 13 osumaa. Lappeenrantalaisten kovan ulkomaalaisryhmän täydentävät David McIntyre, Sam Lofquist, Brett Carson ja ruotsalaiset Johan Larsson, sekä Per Savilahti-Nagander, joka teki paluun SaiPaan reilun vuoden tauon jälkeen.

Sport on tällä hetkellä 8 ottelun tappioputkessa ja varsinkin henkisesti joukkue on todella lujilla. Sillä on kuitenkin vielä kaksi ottelua kääntää kurssi voitokkaaksi ennen joulutaukoa. Joukkueen peruspelaaminen on edelleen sillä tasolla, että palasten loksahtaessa yhteen pudotuspelipaikka on vielä tavoitettavissa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)