Hyvin levännyt Sport haastaa KalPan

Vaasan Sportin kausi jatkuu torstaina vierasottelulla Kuopion KalPaa vastaan. Ottelu Data Group Areenalla käynnistyy kello 18:30.

Joukkueet lähtevät otteluun sarjan peräkkäisiltä sijoilta 11. ja 12., molempien onnistuttua tähän mennessä keräämään viidestä ottelusta yhtä monta pistettä. KalPa aloitti kautensa todellisella tasonmittauksella, kun se kohtasi hallitsevan Suomen mestarin Oulun Kärpät kahdesti avausviikonlopun aikana. Noista otteluista se onnistui raapimaan kasaan yhden pisteen, kuten myös viime kauden hopeamitalisti Tapparalta. Joukkueen ensimmäinen voitto ja täydet pisteet tuli lauantain kierrokselta, jossa kuopiolaiset nipistivät tiukan 2-3-voiton Hämeenlinnasta.

Sport aloitti kautensa voitolla JYP:stä, mutta sen jälkeen se ei ole onnistunut keräämään kuin kaksi pistettä otettuaan viime keskiviikkona jatkoaikavoiton Pelicansista. Viikonlopun ottelut eivät sujuneet niin positiivisissa merkeissä, koska sekä TPS, että Lukko jättivät vaasalaiset ilman pisteitä. TPS karkasi selvään voittoon jo kolmannen erän alkupuolella, mutta Lukkoa vastaan ottelu pysyi loppuun asti tasaisena, tuloksen jäädessä kuitenkin yhtä laihaksi.

Sportin alkukauden tehokkain pelaaja on vähemmän yllättäen ollut Charles Bertrand. Kolme maalia ja viisi pistettä iskeneen ranskalaisen takana on tasaisempaa, usean pelaajan ollessa kahdessa pisteessä. Puolustajista Aleksi Laakso on nostanut profiiliaan harjoituskauden jälkeen, kuten on tehnyt myös vaikean alun jälkeen Gabriel Spilar. Taitava slovakki on alkuvaikeuksien jälkeen sopeutunut paremmin suomalaiseen pelityyliin, mikä on myös näkynyt kentällä.

Tähän asti kaikki ottelut pelannut Mika Järvinen saanee lepovuoron, sillä maalilla nähdään ensimmäistä kertaa runkosarjan aikana Timo Niemi. Sportin kokoonpanosta puuttuu pikkuvammoista kärsivät Joel Kiviranta ja Mike Brennan, sekä pidempään sivussa oleva Ville Leskinen.

KalPan joukkue on paperilla heikentynyt jonkin verran Kasperi Kapasen, Michal Birnerin, Jukka Voutilaisen ja Miika Koiviston jätettyä joukkue. Tilalle se on hankkinut mm. Patrick Davisin, Jesse Mankisen, muutaman mielenkiintoisen ruotsalaispelurin, sekä vaasalaislähtöisen Joni Nikon. Joukkueen puolustuspää on pysynyt hyvin ennallaan ja maalia vartioi viime kauden tapaan Eero Kilpeläinen, jonka varaan loistavan viime kauden jälkeen lasketaan jälleen paljon.

KalPalta sivussa ottelusta ovat varmuudella puolustaja Mikko Jokela, sekä hyökkääjät Sami Mutanen, Jonne Tammela ja Balazs Sebok.

KalPa oli viime kaudella kotonaan Sportille vaikea vastustaja jättäen kotkapaidat molemmissa otteluissa ilman maalia. Isossa kaukalossa omimmillaan oleva joukkue luottaa vahvasti kiekonhallintaan perustuvaan pelityyliin, jonka rikkomiseen Sportin on löydettävä lääkkeet viime kautta paremmin. 


(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)