Huipputärkeiden pelien viikko alkaa SaiPa-kohtaamisella

Loistavasti back-to-back-urakasta suoriutunut Sport jatkaa härkäviikkojaan. Nyt on edessä kolmen pelin viikko ja pudotuspelipaikkojen suhteen pelataan todella tärkeitä koitoksia. Ensimmäisenä vastaan asettuu tiistaina Kuparisaaressa SaiPa.

Sport päätti kolmen back-to-back-pelien putken viikonloppuna yhtä mestarisuosikkia, Tapparaa, vastaan. Kotkapaidat taistelivat perjantaina Hakametsässä hienosti, mutta lopulta kotijoukkue Tappara käänsi pelin 1-2-tappioasemasta 3-2-kotivoittoon. Sportin maalareina Tuomas Vänttinen, sekä Teddy Da Costa. Lauantaina Kuparisaaressa joukkueet esittivät 4080-päiselle kotiyleisölle loistavaa kiekkoviihdettä. Jo ”perinteiden” mukaan Sport karkasi kolmen maalin johtoon ja Tappara kuroi sen toisessa kiinni. Kolmannessa tehtiin maaleja tasatahtiin Tapparan tasoittaessa 5-5:een hieman kyseenalaisella maalillaan ja peli venyi lopulta voittolaukauskilpailuun. Siinä Da Costa sinetöi tyylikkäästi lisäpisteen Sportille. Sportin maalarit pelissä: Da Costa, Sami Blomqvist, Jarkko Immonen, Lassi Kokkala ja Teemu Tallberg. Voitto nosti Sportin viimeiselle pudotuspelipaikalle sijalle 10.

Sport pelaa kolme huipputärkeää peliä tulevalla viikolla (SaiPa, HPK, Ässät). Tiistaina aloitetaan kotiottelulla lappeenrantalaista SaiPaa vastaan. Pekka Tirkkosen suojatit ovat vahvasti kiinni suorassa playoff-paikassa sijalla viisi ja taistelee tiukasti myös kotiedusta ensimmäiselle kierrokselle. SaiPa pelaa liikkuvaa ja viihdyttävää kiekkoa, jossa roolitukset ovat hyvin kohdillaan. Puolustusta johtaa vahva ja aktiivisesti hyökkäyksiin osallistuva Sam Lofquist (10+17), hyökkäyksessä tuhoa tekee varsinkin kaksikko Chad Rau (24+12) ja David McIntyre (9+32). Voi rehellisesti todeta, että kohtalaisen tehokas ulkomaalaisvahvistuskolmikko. Sport sekä SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja kotkapaidat ovat ottaneet kaikista täydet kolme pistettä. Pelit ovat olleet tiukkoja niin pelillisesti kuin tuloksellisesti (4-2, 4-2, 2-1) ja luvassa on varmasti todella kova vääntö pisteistä tälläkin kertaa. SaiPa keräsi viikon kuudesta back-to-back-pelistään 11 pistettä kohdatessaan HPK:n, Pelicansin ja KooKoon.

Lauantaina Kuparisaareen saapuneet yli 4000 katsojaa pitivät katsomossa loistavaa tunnelmaa yllä ja oli varmasti yksi tärkeä apu joukkueen kaataessa Tapparan. Tätä tarvitaan jatkossakin kun taistellaan kohti kevättä ja kauden tavoitetta, pudotuspelejä.

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #38 TALLBERG Teemu

Hyökkääjä Teemu Tallberg on tullut vahvasti kehiin vuodenvaihteen jälkeen ja viime otteluissa se on myös näkynyt miehen tehotilastoissa. Viikon kuudessa back-to-back-pelissä Tallberg iski kolme maalia ja koko kauden saldo näyttää nyt lukemaa 4+5. Pelaa tällä hetkellä joukkueen pirteimmässä hyökkäysketjussa Joel Kivirannan ja Henrik Koiviston kanssa. Kolmikko pitää vauhtia ja haastaa rohkeasti vaihdosta toiseen.

SPORT #48 PUKKA Mikko

Tappara-kasvatti, puolustaja Mikko Pukka, nousi kuuden vietetyn kauden aikana SaiPassa ikonin asemaan ja myös Vaasassa miehestä on pidetty sekä kentällä että sen ulkopuolella: aina hymyilevä Pukka kantaa kotkapaitojen kapteenin nauhaa. Myös Pukka on pelannut hienosti mitä pidemmälle pelit ovat edenneet ja muodostaa Ari Gröndahlilta varman, sekä tasapainoisen kaksikon.

SAIPA #17 RAU Chad

24 kaappia 46 otteluun iskenyt amerikkalaishyökkääjä on jälleen yksi osoitus lappeenrantalaisjoukkueen kyvystä löytää kovanluokan vahvistuksia järkevällä budjetilla. Muodostaa yhdessä kanadalaishyökkääjä Dave McIntyren kanssa todella vaarallisen kaksikon. Rau on aika tyypillinen maalintekijä: saattaa olla 59 minuuttia pimennossa kentällä, mutta kun paikan saa niin yleensä soi. Haistaa varsinkin riparikiekot erittäin hyvin.

SAIPA #42 JOKINEN Tommi

KalPa-kasvatti, hyökkääjä Tommi Jokinen on viime aikoina ollut tehokkaana. Jokinen on yksi joukkueensa taitavimmista kiekollisena pelaajana. Erittäin näppärä pelaaja pienessä tilassa ja tykkää haastaa vastustajan pakkeja.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)