HUIPPUOTTELU RUNKOSARJAN VIIMEISENÄ KOTIPELINÄ

Sportin 2013-14 Mestiksen runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan keskiviikkona. Vastaan luistelee tuttu vihulainen, hallitseva mestarijoukkue Mikkelin Jukurit. Ilmassa on paljon jännitteitä ja jatkoasetelmia haetaan tosissaan. 

 

Sport jatkoi huomion keskipisteenä myös viime viikolla Liiganousun ansiosta. Lauantaina pelattiin Kuparisaaressa runkosarjan voittotaistelun kannalta tärkeä koitos kun sarjakärki TUTO oli hoitanut oman pelinsä K-Vantaata vastaan perjantaina. Vastaan asettunut JYP-Akatemia taistelee vielä pienestä oljenkorrestaan pleijareihin ja näytti sitkeytensä myös Kuparisaaressa. 

 

Sport aloitti pelin loistavasti ja joukkue karkasi ensimmäisessä erässä jo 3-0 johtoon. Kapellimestarina hääri kaksi maalia nakutellut Jarkko Hattunen. Paikkoja oli useampaankin osumaan, mutta peliä ei saatu tapettua ja vieraat käytti tilaisuutensa toisessa erässä tekemällä kaksi kavennusosumaa. Kolmannessa Akatemia punnersi pelin tasoihin ja ratkaisua haettiin jatkoilta. Siinä lopulta ylivoimalla voiton kotkapaidoille ratkoi myös kahden maalin iltaa viettänyt Marko Luomala.   

 

Keskiviikkona Vaasaan saapuu runkosarjan viimeiseen kotipeliin saapuu vieraaksi aina rakas Mikkelin Jukurit. Ottelu sisältää paljon erilaisia jännitteitä: Kyseessä on kaksikon viimeinen runkosarjakohtaaminen, sillä Sport vaihtaa sarjatasoa ensi kaudeksi. Lisäksi on hyvin todennäköistä että tämä kova kaksikko kohtaa toisensa heti PlayOffsien ensimmäisellä kierroksella ja varmasti keskiviikkona ei mustelmia säästellä. 

Jukurit ovat pelanneet kauden alakanttiin ja löytyvät vasta sijalta seitsemän. Valmentajavaihdon ja maalivahtisekoilun jälkeen peli on kuitenkin pikkuhiljaa löytänyt uomiaan Antti Pennasen komennossa sopivasti pleijareiden kynnyksellä. Tästä viimeisin todiste lauantailta, kun sarjanelonen HCK kävi häviämässä Mikkelissä lukemin 6-3. Joukkueen pelin sielu on ex-Sport Toni Jalo, joka on nakuttanut kovat 45 syöttöä tällä kaudella. Sport on aikaisemmissa peleissä mennyt kovaa Jalon iholla ja välillä sen allekin. Sama meno varmasti jatkuu myös tulevissa peleissä. 

 

Myös Sport on uuden valmentajan, Ari-Pekka Pajuluoman, käsissä. Maukan kädenjälki näkyi varsinkin avauserän pelissä lauantaina. Hyökkäyksiin pyritään lähteämään nopeammin ja kuumia pelaajia kuormitetaan vahvasti. Tämä on ainakin näkynyt Marko Luomalan otteissa: kaksi peliä ja neljä kaappia. Joukkueen terveystilanne on hyvä ja valmennuksella on varsinkin hyökkäykseen paljon valinnan varaa. Kevään ratkaisupelit ovat siis ovella, nyt kotiyleisön täysi tuki kotkapaidoille!                                                                                                                            

 

SEURAA NÄITÄ!

 

SPORT #30 TUOHIMAA Frans

Sport vahvisti maalivahtiosastoaan siirtorajan kalkkiviivoilla HPK:sta siirtyneellä Frans Tuohimaalla. HIFK-kasvatilla on voimassaoleva sopimus NHL-seura Edmonton Oilersin kanssa ja tie vie kauden jälkeen rapakon taakse. Pelaamissaan peleissä Tuohimaa on vakuuttanut rauhallisella ja varmalla pelaamisellaan. Maalivahtisastoon ei tämä kevät kaadu. 

 

SPORT #71 LUOMALA Marko

Varma kevään merkki on se, että joukkueen kokenut kaarti nostaa tasoaan päivästä toiseen. Tästä vahvin esimerkki on hyökkääjä Marko Luomalan nykykunto. Sport on tehnyt kahdessa viime pelissään kuusi pelitilannemaalia, joista Luti on iskenyt vaatimattomat neljä. Repii ja runnoo, nyt myös sihti on kohdillaan. Kevään miehiä.  

 

JUKURIT #30 SETÄNEN Oskari

Koko kauden maalivahtiensa kanssa tuskaillut Jukurit hankki myös vahvistusta maalilleen loppumetreillä kun Rauman Lukosta siirtyi nuori Oskari Setänen. Samalla ovenavauksella Petteri Similä sai lähteä. Setänen muodostaa yhdessä Tadeas Galanskyn kanssa nuoren kaksikon, johon Mikkelissä luotetaan. Setänen saanee ensi kasteensa Red Armyn edessä keskiviikkona. 

 

JUKURIT #26 PALVE Oula

Jyväskylästä Mikkeliin helmikuussa siirtynyt Oula Palve tuo lisää käsiä jukurihyökkäykseen. Erittäin taitava tulevaisuuden pelaaja on vikkelänä ja pienikokoisena vaikea pideltävä vastustajan pakeille. Tuo lisää variaatioita ylivoiman pyörittämiseen.

 

 

 

Katso myös otteluennakkopaketti

Luen myös Jukureiden sivuita otteluennakkoa

 

Teksti: Taneli Jokela

Kuva: Samppa Toivonen