HPK - Sport: Runkosarjan viimeinen vierasottelu

Vaasan Sport päättää kautensa tällä viikolla kahteen otteluun. Ensimmäinen näistä pelataan tiistai-iltana Hämeenlinnassa, kun Sport kohtaa niin ikään pudotuspeleistä ulos jäävän HPK:n.

Sport pelasi edellisviikolla kolme ottelua, joista käteen jäi 2-1 -voitot HIFK:sta ja Pelicansista, sekä 1-3 -tappio Porin Ässille. Näissä otteluissa joukkueen tehokkain pistemies oli tehot 2+2=4 kerännyt Charles Bertrand, joka kasvatti koko kauden saldonsa nyt 44 pisteeseen. Jokaisessa kolmessa ottelussa maalissa urakoinut Hannu Toivonen varmisti torjunnoillaan kuusi sarjapistettä kotkapaidoille. Lauantaina Ässiä vastaan Toivonenkaan ei voinut enää mitään, vaan Sportin oli taipuminen Ässille.

Illan isäntäjoukkue HPK taisteli viimeisistä pudotuspelipaikoista lauantaihin asti. Mahdollisuudet haihtuivat kuitenkin ilmaan, kun Pallokerho kärsi 3-0 -tappion Lukolle ja samaan aikaan sekä Ässät, että Ilves voittivat oman pelinsä. Nähtäväksi jääkin, onko HPK:n tankki tyhjä vai sytyttääkö kauden viimeinen kotiottelu hämeenlinnalaiset vielä kerran taisteluun. Viimeisestä viidestä ottelusta Kerho on voittanut kaksi.

Sportin kohtalo on ollut jo pidempään selvillä, mutta kotkapaidat ovat silti taistelleet jokaisessa ottelussa voitosta. Tällä hetkellä voittoja on kasassa 18 ja otteluita jäljellä kaksi, joten mahdollisuudet 20 voiton saavuttamiseen ovat olemassa. Viime kauden jumbojoukkue KalPa keräsi 51 pistettä ja toiseksi viimeinen TPS 59, johon Sportilla on matkaa neljä pistettä.

Sport ja HPK ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, joista jokaisella kerralla hämeenlinnalaiset ovat poistuneet voittajina. Lisäksi kahdessa edellisessä pelissä Sport on jäänyt kokonaan ilman maaleja, pitkälti kiitos loisto-otteita esittäneen Juuse Saroksen. Saros pelaa tänä iltana todennäköisesti viimeistä kertaa vähään aikaan kotiyleisönsä edessä, sillä ensi kaudeksi tähtiveskarin tie vie Pohjois-Amerikkaan.

Sportin kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia lauantaista. Joonas Valkonen tekee tilaa kokoonpanoon palaavalle Juha Tarkkaselle. Lisäksi Jesse Rantamäen tilalla nelosketjun laidassa nähdään Peliitoissa lainalla ollut Felix Westermarck.

 

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)