HPK lisäsi Sportin tuskaa

Hämeenlinnan Pallokerho jatkoi Sportin tappioputkea jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Pitkään maalin pelinä pysynyt ottelut ratkesi lopulta kolmannen erän lopussa hämeenlinnalaisten eduksi maalein 0-4 (0-1, 0-0, 0-3). Näin Sport sysättiin kauden pisimpään tappioputkeen.

Ottelu alkoi Sportin kannalta murheellisesti, sillä vierailijat iskivät ottelun ensimmäisestä tilanteestaan avausmaalin. Jesse Saarinen tarjoili ja Santeri Saari unohdettiin täysin yksin takatolpalle, josta isokokoisella puolustajalla oli helppo työ siirtää kiekko oli Sport-maalilla pelanneen Hannu Toivosen.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan HPK:n. Sport ei ylivoimistaan huolimatta saanut konettaan käyntiin ja HPK:n otteista huomasin ottelun ja pisteiden tärkeyden heille.

Sport lisäsi kierroksia toiseen erään ja ottelun hallinta siirtyi peliajan kuluessa yhä enemmän ja enemmän kotijoukkueelle. HPK:n maalilla 35 kertaa torjunut Juuse Saros piti maalinsa kuitenkin puhtaana myös toisen erän, tosin osittain myös vaasalaisten heikon viimeistelyn vuoksi. Varsinkin Toni Leinosella oli loistava tilaisuus iskeä avausmaali kotkapaidassa, mutta miehen laukaus epäonnistui täysin. HPK:lla ei Joonas Vihkon avopaikkaa lukuunottamatta ollut oikeastaan yhtään maalipaikkaa koko erässä ja joukkueen sekavuudesta kertoi muun muassa ensimmäisessä ja toisessa erässä tulleet joukkuerangaistukset väärästä vaihdosta. Viime aikoina pahasti tökkinyt Sport-ylivoima oli kuitenkin jälleen kerran tehotonta puurtamista.

Sport lisäsi kolmanteen erään luisteluaan ja erä meni vielä toistakin selvemmin kotijoukkueen komennossa. Henrik Koiviston tolppalaukausta lähemmäs maalintekoa Sport ei kuitenkaan ottelussa päässyt, vaikka muun muassa joukkueen kultakypärä Charles Bertrand loi ketjukavereilleen ja itselleen lukuisia tilanteita. Kuusi minuuttia ennen loppua Kerhon Heikki Liedes pääsi oman alueen kiekonmenetyksen jälkeen ampumaan ratkaisevan tuntuisen 0-2 maalin, johon vaasalaisten selkäranka katkesi. HPK kaunisteli vielä lopussa lukemia kaksi kertaa Marek Viedenskyn ja Juha Koiviston onnistuessa maalinteossa. HPK on nyt voittanut kaikki joukkueiden kolme keskinäistä ottelua tällä kaudella.

Sport hamuaa takaisin voittojen tielle perjantaina Raumalla. Ottelu Lukkoa vastaan starttaa klo. 18:30. Lauantaina vuorossa on vierasottelu kauden toisen valmentajanvaihtonsa suorittaneen TPS:n vieraana.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)