HPK jälleen piikkinä vaasalaisten lihassa

Vaasan Sport kärsi torstaina karvaan tappion, kun Hämeenlinnan Pallokerho voitti Kuparisaaressa 2-4 (1-0, 1-3, 0-1). Sportilla oli voitolla mahdollisuus kasvattaa ero takana tuleviin joukkueisiin jo kuuteen pisteeseen.

Sport aloitti ottelun HPK:ta vastaan vauhdikkaasti. Vierasjoukkue puolusti kuitenkin hyvin, eivätkä kotkapaidat päässeet parhaille maalintekopaikoille. Sport pääsi erässä peräti kolmesti ylivoimalle, joista viimeinen tuotti vihdoin avausmaalin: Niko Peltola syötti viivasta b-pisteelle Charles Bertrandille, jonka tarkka laukaus painui ohi HPK:n maalilla pelanneen Samu Perhosen. HPK sai parhaan jaksonsa erän loppuun, mutta Mika Järvinen piti huolen, että Sport lähti taukojohdossa koppiin.

Sport aloitti toisen erän hyvin, mutta paikat olivat jälleen vähissä. Pelin hallinta siirtyi alkuminuuttien jälkeen HPK:lle, mutta vierailijat eivät onnistuneet tasoittamaan ottelua vaikka maali roikkuikin pitkään ilmassa. HPK:n ote katosi rangaistukseen ja Bertrand pääsi iskemään illan toisen ylivoimamaalinsa Jarkko Immosen komeasta syötöstä.

HPK kuittasi välittömästi maalin jälkeisessä vaihdossa, kun Sakari Manninen kavensi lukemat 2-1:een. Sport päästi HPK:n toden teolla mukaan otteluun huolimattomilla jäähyillä: Ensin jäähyaitioon passitettiin Peltola ja vain kahdeksan sekuntia sen jälkeen Ari Gröndahl. HPK käytti kahden miehen ylivoimansa tehokkaasti ja Manninen iski illan toisensa takatolpalta tyhjään maaliin Vojtech Polakin nappisyötöstä.

Sportin peli sekosi HPK:n kahden nopean maalin myötä. Joukkue selvitti toisen alivoimansa ilman takaiskua, mutta HPK iski pian illan kolmannen maalinsa, kun Juha Koivisto pääsi vapaasti virittämään tarkan laukauksen vastahyökkäyksen päätteeksi. Sport pääsi vielä erän lopussa kertaalleen ylivoimalle, mutta paikkoja se ei enää onnistunut luomaan.

Sport lähti kolmanteen erään maalin takaa-ajoasemassa. HPK puolusti kuitenkin ottelun loppuun asti hyvin maaliaan, eikä kotijoukkue onnistunut näennäisestä hallinnastaan huolimatta pääsemään todellisille maalipaikoille. Kaksi ylivoimaosumaa eivät riittäneet pisteisiin, vaan HPK haki 2-4-voiton Juhani Jasun viimeisteltyä päätöslukemat tyhjään maaliin.

Sport kohtaa lauantaina Ässät Porissa isoin panoksin. Kyseessä on todellinen kuuden pisteen ottelu, sillä porilaiset ovat torstain kierroksen jälkeen vain kolme pistettä vaasalaisten takana. Ottelu käynnistyy jo kello 16:00 ja se on nähtävissä Nelosen ilmaiskanavalta kuukauden otteluna.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)