HIFK jälleen parempi

Vaasan Sport ja Helsingin IFK kohtasivat tiistai-iltana kolmatta kertaa tällä kaudella. Kotijoukkue HIFK ei antanut Sportille mahdollisuuksia, vaan nappasi voiton numeroin 4-1 (1-0, 2-1, 1-0).
Ottelu alkoi HIFK:n hallinnalla ja Juuso Puustinen ampui ottelun avausmaalin Ari Gröndahlin jäähyn aikana, kun ottelua oli pelattu vain vajaa kolme minuuttia.
HIFK:n maalivahti Ville Husso oli ensimmäisessä erässä työstetympi veskari 14 torjunnallaan, mutta parhaille maalipaikoille Sport ei päässyt.
Erän lopussa nähtiin pelottava episodi Sportin maalilla, kun HIFK-hyökkääjä Sami Blomqvistin luistin nousi korkealle ja osui Sport-vahti Toivosta vaarallisesti kaulan edustalle. Toivonen poistui nopeasti koppiin paikattavaksi ja maalille vaihdettiin Ville Hostikka.
Toinen erä alkoi Sportin ylivoimalla, mutta kuviota ei saatu rauhoitettua HIFK:n alueelle. Erän alku koitui jälleen kohtalokkaaksi, kun Sami Blomqvist pääsi lähes välittömästi jäähyn jälkeen tuplaamaan kotijoukkueen johdon. Kiekko pomppi maalin edustalta onnekkaasti entiselle Sport-hyökkääjälle, jonka laukaus painui yläkulmaan.
HIFK:n Robert Leino tarjosi Sportille mahdollisuutta tulla mukaan otteluun kahdella peräkkäisellä jäähyllään, mutta ylivoima oli tehotonta, toisin kuin kotijoukkueella - seuraavan Sport-jäähyn aikana Arttu Luttinen pääsi vapaasti kääntämään kiekon häkkiin maalin edustalta.
Vain minuutti 3-1 osumasta nähtiin Sportin illan ainoa maali. Pirteästi pelannut Teemu Tallberg voitti kiekon laitakahinasta Charles Bertrandille, joka jakoi hienon poikittaissyötön pakin tontilta nousseelle Matt Generoukselle. Ilman maalia ollut Generous laittoi ranteet lukkoon ja kiekon hienosti yläkulmaan.
Kavennusosuma loi uskoa vaasalaismiehistöön ja toisen erän loppupuolisko oli Sportilta illan parasta esiintymistä. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.
Kolmas erä ei tarjonnut katsojille hienouksia. HIFK ratkaisi ottelun välittömästi ensimmäisellä minuutilla, kun Puustinen-Zaborsky -pari karkasi ylivoimahyökkäykseen Sportin huonon vaihdon seurauksena ja jälkimmäinen ampui kiekon vastustamattomasti ohi Hostikan.
Kirivaihetta ei maalin jälkeen enää saatu päälle, vaan pelin loppu läpsyteltiin pois alta. Erän lopussa tunteet hieman kuumenivat ja varsinkin Mike Brennan kunnostautui HIFK-pelaajien hämmentämisessä.
Sport lähtee nyt joulutauolle ja seuraava ottelu pelataan joulukuun 27. päivä Tampereella Ilveksen vieraana. Kotona pelataan tämän vuoden puolella vielä kerran, 30. päivä Ässiä vastaan.
(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)

Erän lopussa nähtiin pelottava episodi Sportin maalilla, kun HIFK-hyökkääjä Sami Blomqvistin luistin nousi korkealle ja osui Sport-vahti Hannu Toivosta vaarallisesti kaulan edustalle. Toivonen poistui nopeasti koppiin paikattavaksi ja maalille vaihdettiin Ville Hostikka

Toinen erä alkoi Sportin ylivoimalla, mutta kuviota ei saatu rauhoitettua HIFK:n alueelle. Erän alku koitui jälleen kohtalokkaaksi, kun  Blomqvist pääsi lähes välittömästi jäähyn jälkeen tuplaamaan kotijoukkueen johdon. Kiekko pomppi maalin edustalta onnekkaasti entiselle Sport-hyökkääjälle, jonka laukaus painui yläkulmaan.