HIFK jälleen maalin verran parempi

Vaasan Sportille tutuiksi tulleet maalin tappiot saivat Tapaninpäivänä jatkoa, kun HIFK haki Vaasasta pisteet 1-2-voitolla (1-1, 0-0, 0-1).

Kuparisaaressa seurasi Tapaninpäivän ottelua loppuunmyyty halli, 4163 silmäparia. Joulutauko näkyi molempien joukkueiden otteissa pieninä sekaannuksina, eikä kumpikaan joukkue saanut itsestään aivan parasta irti. Tasaisena säilyneen ottelun voittomaali nähtiin kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun HIFK:n Corey Elkins survoi kiekon maaliin vastahyökkäyksen päätteeksi. Erikoista ottelussa oli erittäin salliva tuomarilinja – kolmen erän aikana ei tuomittu yhtään rangaistusminuuttia.

Sport iski ottelun avausmaalin vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun viivamiehen paikalta nousun tehnyt – ja juuri 1+1-mallisen jatkosopimuksen Sportin kanssa kirjoittanut Jake Newton sai nostaa kiekon maaliin Henrik Koiviston nappisyötöstä. Sport oli ensimmäisessä erässä hallitsevampi osapuoli, mutta lisämaaleja se ei enää saanut aikaiseksi. Sen sijaan HIFK tasoitti ottelun erän lopulla hallintajaksonsa päätteeksi, kun Yohann Auvitun laukaus painui Mika Järvisen ohi.

Toinen erä oli HIFK-merkkinen, vaikka maaleja ei nähtykään. HIFK:n maalilla pelannut Ville Husso pääsi erässä varsin helpolla, mutta virkaveli Järvinen joutui toisessa päässä esittämään useita huippuluokan torjuntoja vierasjoukkueen paineen alla. Erän pysäyttävin tilanne nähtiin kuitenkin toisessa päässä, kun ottelun toinen päätuomari Timo Favorin loukkasi itseään kaaduttuaan tasapainonsa menettäneen Charles Bertrandin osuman johdosta. Favorin pystyi jatkamaan erän loppuun asti, mutta ei palannut enää takaisin toisen erän tauon jälkeen ja näin ottelu pelattiin loppuun yhdellä päätuomarilla.

Sport paransi otettaan kolmanteen erään, mutta ei muutamista paikoistaan saanut kiekkoa maaliin saakka. HIFK:n vastahyökkäykset toivat lopulta erän puolivälin jälkeen tulosta, kun Elkins teki ottelun voittomaalin ajettuaan röyhkeästi maalille ja pelattuaan tilanteen loppuun asti. Johtomaalin jälkeen HIFK tyytyi puolustamaan omaa maaliaan ja viimeisenä lukkona toimi Husso, joka torjui Tuomas Vänttisen ja kumppanien lähentelyt.

Sport jatkaa pelejään seuraavaksi vieraskentällä, kun se pelaa tiistaina Lahdessa Pelicansin vieraana. Vuoden viimeinen ottelu pelataan heti seuraavana päivänä Espoossa. Vuosi 2016 käynnistyy keskiviikkona 5.1. kotiottelulla Porin Ässiä vastaan.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)