HIFK haki pisteet Vaasasta

Vaasan perjantai-illassa 4218-päinen yleisö sai todistaa vierasjoukkue HIFK:n 1-3 voittoa.
1. erä
Sport lähti otteluun kohtalaisen passiivisella taktiikalla ja vierasjoukkue hallitsi vahvasti alkuminuutteja. Paljoa ei oltu ehditty pelata kun HIFK:n superlupaus Nikolai Goldobin pääsi keskeltä läpi, mutta Hannu Toivonen torjui rystyharhautuksen. Runsaslukuinen vieraskannattajaryhmä sai iloita illan ensimmäistä maalia. Hyökkäyspään pyörityksen jälkeen Arttu Luttinen pelasi kiekon viivaan Jasse Ikoselle, jonka rannelaukaus painui ohi maskissa olleen Toivosen. Maalin jälkeen ote pysyi vierailla aina erän puoliväliin saakka.
Sport pääsi peliin mukaan paremmin erän puolivälin jälkeen: Ivan Rachunekin ketju pyöritti pitkän vaihdon hyökkäysalueella ja Sport pystyi vaihtamaan kiekollisena. Vaihdosta tullut pakki Mike Brennan sai kiekon viivaan ja nousi röyhkeästi oikeaa laitaa pitkin maalille. Myös vaihdosta tullut Aleksi Rekonen painoi täysillä maalille jyräten HIFK-pakin maalilta ja runnoen kiekon väkisin ohi Ville Husson ajassa 12:04. Todellinen tahtomaali herätti joukkueen ja peliä saatiin hyvin vieritettyä IFK-päätyyn. Vireen tappoi kuitenkin Damien Fleurylle tuomittu koukkujäähy ajassa 13:59, jonka Sport -alivoima selvitti kunnialla ilman takaiskuja. Erän lopussa peli aaltoili päästä päähän, mutta ilman huippupaikkoja.
2. erä
Toisen erän alku oli vierasjoukkueen hallintaa eikä Sport saanut konetta käyntiin kunnolla. HIFK pyöritti sen verran vahvasti, että Tomek Valtonen turvautui aikalisään ajassa 25:57. Sekään ei heti auttanut vaan erän puoliväliin tiiviisti pyörittiin omissa. Rimaa lähemmäs ei IFK kuitenkaan vielä päässyt.
Puolivälin jälkeen Sport nosti selkeästi karvausta ja saikin luotua painetta Husson maalille. Varsinkin Riskan ja Rekosen ketjut veivät taklaukset loppuun ja valkopaidat olivat välillä hätää kärsimässä. Kesken hyvän Sport -vaiheen iski IFK lopulta pukukoppimaaliksi muuttuvan osuman ajassa 34:09. Sport-pakki ajoi vasemmassa kulmauksessa pahasti ohi miehestä, jolloin Teemu Ramstedtille aukeesi tyhjä väylä maalille. Toivonen torjui vielä Ramstedtin yrityksen, mutta riparin seurasi hyvin Micke-Max Åsten, joka runnoi kiekon maaliin. Jäähallin pääsulakkeen pettämisen vuoksi erätauolle lähdettiin etuajassa pelikellon näyttäessä aikaa 34:33.
Jään ajamisen jälkeen peliä päästiin jälleen jatkamaan b-pistealotuksella HIFK:n päädyssä. Erän loppu oli HIFK:n hallintaa ja paras paikka tuli venäläisvahvistus Nikolai Goldobinille, mutta Hannu Toivonen maalillaan hoiti tilanteen.
3. erä
40 minuutin jälkeen ottelua jatkettiin puolten vaihdolla. Sähkökatkos taisi viedä suurimmat virrat myös itse pelistä, sillä kolmannessa erässä ei nähty mitään huikeaa kiekkoa. HIFK keskittyi suojelemaan johtoasemaansa jättäen enimmät hyökkäysyritykset pois. Sport puski HIFK:n puolustusmuuriin ja pahat paikat jäivät syntymättä. Varsinkin erän toisen puolikkaan Sport painoi sitkeästi, mutta peli meni liikaa hyökkäyskulmissa pyörimiseksi. Pari minuuttia ennen summeria Sport otti veskarin pois, mutta HIFK:n kultakypärä Teemu Ramstedt pääsee iskemään loppulukemat 1-3 tyhjään maaliin ajassa 58:59.
HIFK hallitsi kenttätapahtumia ja ansaitsi pisteensä. Antti Törmäsen kädenjälki näkyy hyvin joukkueesta, joka liikuttaa kiekkoa tehokkaasti. Sport pelasi hyvän pelin, mutta maalipaikoille pääsy tuottaa ongelmia. Lähinnä avauspelaaminen ei tänään onnistunut ja organisoidut hyökkäykset puuttuivat. Taistelusta ei tänäänkään homma ollut kiinni.
Sportin seuraava ottelu pelataan tiistaina Oulussa Kärppien vieraana klo. 18:30.

Vaasan perjantai-illassa 4218-päinen yleisö sai todistaa vierasjoukkue HIFK:n 1-3 (1-1, 0-1, 0-1) voittoa.  Toisessa erässä nähtiin erikoinen tapaus, kun osittainen sähkökatko pakotti joukkueet ennen aikaiselle erätauolle.