HCK parempi maalikarkeloissa.

Ensimmäinen erä alkoi Sportin painostuksella. Paine tuottaa tulosta, kun ajassa 1.59 Nyholm pääsee puolittain läpi, jonka yrityksen HCK molari torjuu. Taustalta tulee Heikkinen joka sivaltaa kiekon ohi HCK-vahti Ullbergin. Sportin hyvä meno jatkuu heti seuraavassa vaihdossa, kun keskeltä Tapio pureutuu alueelle ja laadukkaalla rannevedolla kiekko ajassa 3.31 toisen kerran HCK maalivahdin taakse. Heti maalin jälkeen HCK:n Kettukangas rikkoo ja saa 2min jäähyn kiinnipitämisestä, jonka seurauksen ajassa 6.21 Sportin kapteeni Uitto iskee lätyn kolmannen kerran HCK veskarin selän taakse. Samassa ajassa HCK vaihtaa maalile Aleksis Ahlqvistin. Sport jatkaa painetta HCK:n päässä, mutta lisämaaleja ei saada. Ajassa 7.50 Nyholm ottaa kiinnipitämisjäähyn. HCK saa pelin juonesta kiinni: Hyttinen antaa syötön suoraan lapaan ja Forsströmin on helppo työ ohittaa Kuusela ensimmäisen kerran. Sport ei takaiskusta lannistu vaan ottaa pelin haltuun. HCK:n Forsströn koukkaan Sportin pelaajaa HCK:n maalin edessä ja tienaa 2 minuuttia. Sportin ylivoima saa lopun, kun Uitto ottaa jäähyn. Ajassa 15.02 HCK pelaaja ampuu ja Kuusela torjuu ensimmäisen kerran, jonka jälkeen Hyttinen tulee ja iskee limpun Kuuselan taakse ylivoimalla kaventaen peliä. Sport siirtää painetta HCK päätyyn, jonka seurauksena HCK pelaaja nakkaa kiekon yli reunuksen ja ”tienaa” 2min. Loppuerä menee Sportin ylivoimalla, joka ei tuota minkäänlaista tulosta. Erä oli suhteellisen vauhdikas ja maalien makuun päästiin.

Toinen erä aloitettiin 29 sekunnin ylivoimalla. Ensimmäisen erän lopussa HCK pelaaja sai 2 minuuttisen pelin viivyttämisestä. Gröndahl avaa kiekon omasta päästä Laaksoselle, joka jatkaa Kokkalalle. Kokkala ajaa maalille ja taustalta luistelee John Henrion, joka iskee kiekon HCK:n verkon perille. Maalin jälkeen peli jatkuu vauhdikkaana päästä päähän. Sport pelaa alivoimalla Nyholmin istuessa jäähyllä. Kuusela yrittää purkua, mutta epäonnistuu ja purkaa suoraan HCK pelaajan lapaan, joka vetää tolppaan. Tilanteen jälkeen Kiviniemi pääsee puolittain läpi ja HCK:n pelaaja vetää Jallulta jalat alta saaden 2min jäähyn. Erä jatkuu suhteellisen rikkonaisena, kun kultakypärä Lassi Kokkala huitoo itsensä jäähyn penkille. Ja lisää alivoimaa saadaan kun ajassa 34.42 Henrion koukkii itsensä istumaan. Alivoima alkaa hyvin ja purkua saadaa omalta maalilta nopeasti. Kun kotijoukkue pääsee loputa alueelle, HCK pelaaja heittää kiekon maalille ja Sport ei saa purkukiekkoa vaan ajassa 36.06 Muhonen tulee ja iskee kiekon kolmannen kerran Kuuselan taakse.

Erä oli suhteellisen sekavaa. Välillä mentiin päästä päähän vauhdilla. Sport pelaa suhteellisen hyvää kiekkoa, mutta tyhmät jäähyt kun saataisiin vielä pois. Erän ainoat maalit teki Sportin Henrion ja HCK kaventaen tilanteen 3-4. Kovin rikkonainen erä oli. Jäähyjä jaettiin erässä yhteensä 5.

Kolmannen erän ensimmäinen minutti alkasi totaalisella HCK paineella Sport päädyssä, jonka jälkeen Sport saa juonesta kiinni ja pistää painetta HCK päätyyn. Tämän jälkeen tilanne tasoittuu ja mennään päästä päähän. Henrion pääsee läpi ja ampuu kiekon rimaan. Ruisma kampittaa ajassa 44.22 Kuuselaa ja pääsee istunnolle. Sport saa nopeasti kuviota kuntoon ja kiekko liikkuu. Heikkinen ampuu viivalta, jonka Uitto ohjaa maalinedestä yläpesää. Selvästi harjoiteltu kuvio. Seuraava vaihto, Kokkala rikkoo ja tuomarilla käsi ylös. HCK pelaa kuudella ja kiekko liikkuu Sport päädyssä. Ylipaino ampuu kovaa ja ohittaa Kuuselan ajassa 46.05. Sport ei tästä masennu. 50 sekunttia HCK:n maalin jälkeen Heikkinen ampuu tulisesti viivalta ja ohittaa HCK maalivahdin. Laukaus on komea. Maali oli Heikkisen illan kolmas. Ajassa 51.13 HCN:n Tero Konttinen nousee Sportin alueelle ja ampuu kiekon Kuuselan taakase. Lähes heti perään sama mies ottaa jäähyn estämisestä. Kotkaniemi ottaa aikalisän 57.49 ja samalla Ahlqvist jää penkille istumaan. HCK pelaa kuudella pelaajalla. Räsänen puolestaa kerää porukan kokoon 58.26. Aloitus on Sportin päässä, josta HCK nappaa aloitusvoiton ja Roope Ranta tällää kiekon Kuuselan taakse ajassa 58.32.

Paras Sport pelaaja taisi olla Eetu Heikkinen tehoilla 3+1.

Jatkoajasta ei paljon kerrottavaa jää. 29 sekunttia ehtii jatkoaika vanheta, kun Sport töppää ja HCK pääsee iskemaan kolmella yhtä vastaa. Kiekko siirtyy Roope Rannella joka ei erehdy ja laittaa kiekon reppuun.

Ottelu kokonaisuudessaan oli eräänlaista flipperiä. Jäähyillä istuttiin ja maaleja iskettiin. Omassa päässä kaivettiin kiekkoa kaivettiin verkon perältä ihan liikaa. Puolustajat sinkoili sinne tänne lukuunottammatta Uittoa ja Heikkistä. Illan hahmo oli selvästikkin tehoilla 3+1 Eetu Heikkinen ja toki ratkaisumaalin tehnyt HCK pelaaja Roope Ranta.