HCK iski paikoista

Sport - HCK 1-4 (0-0, 0-2, 1-2)

Nyt nähtiin pitkästä aikaa heti ottelun alusta terävä ja aktiivinen Sport. Varsinkin ensimmäinen kymppi oli peliä Sport vastaan HCK-vahti Aleksis Ahlqvist. Vielä ainakin Ahlqvist veti pitemmän korren pelaten todella rauhallisesti ja varmasti turhia kiekkoa pompottelematta. Jo ensimmäisessä vaihdossa keravalaiset joutuivat rikkomaan jäähyn merkeissä ja Sport pääsi koittamaan ylivoimaa. Vetoja saatiin aikaiseksi mukavasti, mutta vielä puuttui riittävä trafiikki Ahlqvistin maalin edestä ja mies sai rauhassa koppailla kiekkoja.

Erän parhaan vaihdon ja paikan järjesti nelosketju Nässlin-Lehtinen-Nyholm, jossa Lehtinen pääsi pitkän pyörityksen jälkeen nousemaan etukulmalta kuitenkaan onnistumatta. Heti perään paikka tuli Nyholmille, mutta Ahlqvist kesti. Vieraillekin tarjottiin mahdollisuutta maalintekoon Sport -jäähyn merkeissä ajassa 14.04 mutta alivoima toimi hyvin eikä vieraille paikkoja juurikaan suotu.

Erän lopussa Sport loi jälleen painetta joka ketjun toimesta ja vain palkinto jäi saamatta. Maalivahtien torjunnat 4-14 kertoo pelin suunnan. Hyvä erä Sportilta, jalka liikkui ja vierailla oli vaikeuksia saada peliä avattua omistaan.

Toiseen erään ja peli jatkui Sport -hallinnassa ensimmäisen erän tapaan ja paikkoja johtomaaliin oli riittävästi ensimmäisen kympin aikana. Parhaat paikat tuli Halavalle sekä Heikkiselle, mutta Ahlqvist oli ohittamaton. Myös ylivoimaa saatiin kokeilla, mutta vaikka lähes koko kaksiminuuttinen saatiin pyörittää, ei kunnon tonteille päästy.

Vierailijat käyttivät ensimmäisen kunnon paikkansa ottelussa. HCK saa pienen pyörityksen Sport -päätyyn ja puolustajan kaatuessa kulmassa aukeaa Jere Laineelle paraatikuja maalille. Mies harhauttaa kämmenelle, eka veto jää patjaan, mutta riparin Laine laittaa ohi Kuuselan ja vieraat hieman varkain johtoon ajassa 34:15. Maali sytyttää vieraat ja Sportin lisätessä hyökkäysintoaan alkaa paikkoja tulla. Ensin paikkaa tarjotaan puolittaisella läpiajolla Roope Rannalle, johon onneksi pakki pääseen väliin.

Ajassa 37:19 hiljainen Kuparisaari hiljenee entisestään. Sport hyökkäys pelaa liian anhaasti ja menettää kiekon ylhäällä, HCK iskee tehokkaasti 3-2 hyökkäykseen. Janne Kivilahti pelaa nätisti takamiehen tontille Laineelle, joka rannaa illan ja kauden toisen osumansa.

Erän lopussa Sport saa taas painetta alueelle ja viisi sekuntia ennen loppua se palkitaan vastustajan jäähyn muodossa. Erätauolle lahdettiin vaikeasta 0-2 tilanteesta. Perintenen erä. Sport puski HCK:n puolustusmuuriin päätään tarpeeksi kauan ja kun ei onnistuttu niin kaveri iskee. Ja vielä jopa kahdesti. Yritystä oli, mutta aivan huippupaikat loistaa poissaolollaan.

Sport lähti kolmanteen erään ylivoimalla, mutta tänään ei ylivoimapelaaminen ollut vaadittavalla tasolla vaan vastustaja pääsi kahdesti hyvään maalipaikkaan. Toisesta, hyökkäyssinisellä menetetystä kiekosta seurasi läpiajo ja tilanteessa Kokkala joutui häiritsemään rankkarin arvoisesti. Kuusela nollasi maalillaan kuitenkin Joni Töykkälän yrityksen.

Ajassa 44:12 HCK löi lisää löylyä ja katkoi kotkapaitojen selkärankaa tekemällä taululle 0-3 lukemat. Kiekko pelattiin maalin takaa Miiko Hintzille, joka laittaa räpyläpuolelta kiekon ohi Kuuselan. Ennen erän puoliväliä Sportille tarjotaan kaksi ylivoimaa, joilla tulla peliin mukaan. Ylivoma pyöri näennäisesti, mutta hyvät paikat uupui ja vähät vedot paukkui joko logoon tai plexiin.

Reilu neljä minuuttia ennen summeria Sport otti aikalisän ja maalivahdin pois. Alle minuutti ehdittiin pelata, ennen kuin kiekko oli verkossa. Michal Kristof toi kiekon vauhdilla alueelle, mutta mieheltä vedetään tylysti jalat alta: kiekko toiseen päähän ja muutaman siiron jälkeen Tomi Mustoselle, joka laittaa kiekon tyhjiin. Sportin nelonen jaksaa taistella loppuun saakka ja ajassa 58:14 Lehtinen siirtään b-pisteiden väliin Kristian Tuohilammelle, joka rannaa kiekon ohi loistavan pelin pelanneen Ahlqvistin. Tuohilammen kauden avaustehopiste on kuitenkin laiha lohtu tänään ja pisteet matkaa Keravalle.

Pisteputki katki tylylllä tappiolla. Peli-ilme oli tänään parempi kuin viime viikon voitto-ottelussa JYP Akatemiaa tai jatkoaikapelissä LeKiä vastaan, mutta tyylipisteitä ei jaeta. Täysi kunnia keravalaisille, joka puolusti nöyrästi odottaen Sport -virheitä ja iskien niistä tehokkaasti. Sport löi päätä seinään puolustusmuuriin, jota johti kentän paras pelaaja tänään, maalivahti Aleksis Ahlqvist. Puollustus- tai maalivahtipeliin ei tänään kaaduttu. Tämän kauden hyökkääjärosterilla pitää vaan päästä parempaan tehokkuuteen varsinkin kotikaukalossa. Kauden heikoimmalle kotiyleisömäärälle (1903) ei juurikaan huippupaikkoja tarjottu katsottavaksi.

Jostain syystä peli on hieman takalukossa kotiaskissa, saattaa olla hyväkin, että joukkue pääsee hiomaan peliään viikonlopun vieraskiertueelle kivikovia kotijoukkueita KooKoota ja Peliittoja vastaan. Seuraavan kerran Kuparisaaressa taistellaan viikon kuluttua kun vastaan asettuu TUTO Hockey.