Hämeenlinnalaisten nollaputkea rikkomaan

Sportin viikon toisessa kotiottelussa vastaan asettuu kotkapaidoille kotihallissa vielä ylittämätön este, Hämeenlinnan Pallokerho.

Sport aloitti kolmen pelin viikon ottamalla tyylikkään 3-0-kotivoiton SaiPasta tiistaina. Voiton takuumiehinä häärivät myös torstain vastustajalle tutut nimet, kaksi maalia iskenyt kultakypärä Tuomas Vänttinen, sekä 35 torjunnalla kauden viidennen nollapelin pelannut maalivahti Mika Järvinen. Molemmat pelaajat omaavat mittavan HPK-uran. Kaiken kaikkiaan Sport pelasi erittäin kypsän ottelun ansaiten todella tärkeät kolme pistettä.

Torstaina Sportilla on Kuparisaaressa vastassa erittäin hankalaksi kahden liigakauden aikana osoittautunut HPK. Varsinkin Vaasassa HPK on puolustanut hyvin ja kahden kauden kolme kohtaamista ovat päättyneet kaikki HPK:n voittoon. Kaiken lisäksi hämeenlinnalaiset ovat joka kerta nollanneet kotijoukkueen. Viimeksi marraskuussa nollaus tuli maalivahti Eetu Laurikaisen johdolla, sittemmin Laurikainen on palannut takaisin rapakon taakse. Nyt ykkösen tontilla nähdään KalPa-laina Samu Perhonen. HPK on tällä hetkellä sarjassa viimeisenä, mutta omaa vielä mahdollisuudet säälipleijareihin. Hämeenlinnassa ei ole luovutettu, tästä osoituksena valmentaja Pasi Arvosen korvaaminen nuorella Olli Salolla. Torstain ottelu onkin molemmille erittäin tärkeä, koska juuri Sport on sarjassa tällä hetkellä viimeisellä säälipleijareihin osoittamalla paikalla kymmenentenä. Eroa kaksikolla on 13 pistettä. Varmaa on, että HPK tulee Vaasaan puolustamalla jatkamaan 180 minuuttiin venynyttä nollaputkeaan ja iskemään terävästi vastaan. Mielenkiintoista nähdä mitä uutta uusi valmentaja on joukkueen pelaamiseen tuonut ja kuinka se näkyy ottelun kulussa.

Sportille kuluva viikko on tärkeä suunnannäyttäjä. Jos tämänkin viikon jälkeen joukkue pysyy kympin sakissa, on pullat hyvin uunissa. Viimeisestä paikasta tullaan käymään hurja taistelu vähintäänkin kolmikon Sport, Ässät & KooKoo kesken. Toki vielä myös niin Ilveksellä, Bluesilla ja HPK:lla on omat saumansa tähän kisaan. Eivätkä sijoilla 8. ja 9. olevat Pelicans sekä KalPa myöskään ole vielä kuivilla. Huikea runkosarjan loppu tulossa siis monella paikkakunnalla. Nyt jos koskaan kannattaa siis suunnata Kuparisaareen antamaan täysi tuki kotkapaidoille!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #91 VÄNTTINEN Tuomas

Joukkueen kultakypärä Tuomas Vänttinen on noussut nopeasti kotiyleisön ykkössuosikiksi myös Vaasassa. Mies on tuttu myös illan vastustajalle, sillä Vänttinen pelasi kolme edellistä kautta HPK:n riveissä. Oli tulessa SaiPaa vastaan iskemällä kaksi maalia. Kauden saldo näyttää nyt 17 osumaa ja koko liiganuran osalta kasassa on 99 kaappia. Kurittaako Vänttinen juhlamaalilla vanhaa seuraansa?

SPORT #25 KIVIRANTA Joel

Kiviranta jäi viime metreillä ulos nuorten MM-joukkueesta, mutta tämä ei miestä ole masentanut, päinvastoin. Nuori hyökkääjä on ollut iskussa viime otteluissa muodostaen erittäin energisen ketjun yhdessä Teemu Tallbergin ja Henrik Koiviston kanssa. Kiviranta liikkuu hyvin eikä väistele taklaustilanteita. Onnistumisten myötä myös itseluottamus noussut ja haastaa rohkeasti vastustajan pakkeja.

HPK #43 PERHONEN Samu

HPK on käynyt Vaasassa kahden kauden aikana kolmesti ja joka kerta maalivahti on nollannut Sportin. Viimeksi marraskuussa 0-2 voiton takuumiehenä hääri Eetu Laurikainen. Nyt Laurikainen on palannut rapakon taakse ja nyt ykkösenä on häärinyt Kalpa-laina Perhonen. Jatkaako Perhonen HPK:n putkea vai katkeaako se Kuparisaaren torstai-illassa?

HPK #33 POLAK Vojtech

Tšekkihyökkääjä Vojtech Polak siirtyi suurin odotuksin Ilveksestä Hämeenlinnaan.  Alkukausi oli tahmea, mutta pikkuhiljaa on Polak päässyt hyvin peliin mukaan ja on viime otteluissa ollut yksi joukkueensa parhaista pelaajista. Isokokoiseksi yllättävän taitava pelaaja, joka uskaltaa ajaa myös maalille.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)