Gröndahl näkee joukkueen vahvistuneen: "Enemmän kokemusta ja erikoisosaamista"

Sport pääsi viime vuonna joukkueena tavoitteeseensa ja sai seurahistorian ensimmäisen pudotuspelipaikan Liigassa. Kausi oli kokonaisuutena hyvä, vaikka pienet ailahtelut vaivaisivatkin.

Marras- ja joulukuun aikana läpikäyty synkkä ja pitkä tappiojakso aiheutti myös pientä epätoivoa puseroon.

Kuudennen peräkkäisen kauden Sportin takalinjoilla aloittava Ari Gröndahl vetää kauden yhteen seuraavasti:

- Pääsimme alkuperäiseen tavoitteeseemme, eli pudotuspeleihin. Yksi mieleenpainuvin asia kaudella oli usean pelin tappioputki. Jaksoimme kuitenkin uskoa omaan tekemiseen ja pysyimme koko ajan iskuetäisyydellä pudotuspeliviivasta, "Raaka-Arska" summaa.

Pudotuspelien villi kortti -kierroksella Sportia vastaan asettui Turun Palloseura. TPS vei tuon ottelusarjan suoraan kahdessa ottelussa, joten Sportin ensimmäinen pudotuspelivoitto Liigassa jäi vielä odottamaan jonnekin tuonnemmaksi.

- Olen toki iloinen, kun sain pelata liigaurani ensimmäiset pudotuspelit Sportissa. Pudotuspelit jäivät kuitenkin kaivertamaan mieltä, koska emme mielestäni saaneet puristettua itsestämme kaikkea kauden tärkeimmissä peleissä, Sport-puolustaja harmittelee.

Sportin joukkue on hiukan elänyt verrattuna edelliseen kauteen. Vahvistuksia on tullut ja Gröndahl on ollut tyytyväinen uuteen kokoonpanoon.

- Joukkuehenki kesän harjoituksissa on ollut totutun hyvää. Vaatimustaso päivittäisessä tekemisessä on korkealla, mitä se on ollut myös aikaisempina kausina. Joukkue on mielestäni vahvistunut viime kaudesta ja olemme saaneet selkeästi lisää kokemusta ja erikoisosaamista kokoonpanoon.

Tavoitteena kokonaisvaltaisesti parempi kausi

Välillä Gröndahl on osunut maalipuidenkin väliin, mutta enemmän peruspakkina tunnettu Gröndahl on kesänaikana keskittynyt harjoittelemaan fysiikkaominaisuuksia tulevaa kautta varten.

- Harjoittelin pitkälti fysiikkavalmentaja Harri Yrttiahon tekemän henkilökohtaisen ohjelman mukaan. Harjoitusten pääpainona oli voima-, nopeus- ja kestävyysharjoitukset, mies kertoo kesätreeneistä.

Muuten kesäaika meni ottaen rauhallisesti Kymenlaaksossa.

- Kesän vietin pääosin perheeni kanssa vaimoni lapsuusmaisemissa Kouvolan Valkealassa. Siellä tuli huollettua perheen autot ja kunnostettua kesäprojektina vanha moottorivene appiukon kanssa. Kerkesin onneksi myös muutaman kerran käymään kalassakin.

Nyt kesäkausi alkaa kuitenkin olla paketissa ja tositoimiin palataan perjantaina Pitsiturnauksessa Raumalla. Viime vuonna turnaus päättyi Sportin osalta tappioon finaalissa isäntäjoukkue Lukolle, mutta Gröndahl uskoo, että tänä vuonna on vaasalaisten vuoro viedä turnaus Raumalla.

- Pitsissä päästään tosiaan ensikertaa tositoimiin. Lyhyet pelit ja palautusajat tuovat omat mausteensa turnaukseen. Toivottavasti suuremmilta loukkaantumisilta kuitenkin vältytään. Tänä vuonna on meidän vuoro viedä turnauksen herruus, puolustaja luottaa.

Pitkä ei ole myöskään siihen, että uusi kausi pyörähtää käyntiin. Siihen Gröndahl lähtee kesän jäljiltä latautuneena.

- Tavoitteeni on pelata kokonaisvaltaisesti parempi kausi kuin edellisvuonna. Lähden luottavaisin mielin latautuneena ja täynnä intoa uuteen kauteen, hän päättää.