Gabriel Spilar Sport-paitaan

Vaasan Sport on tehnyt yksivuotisen sopimuksen slovakialaisen Gabriel Spilarin, 34, kanssa.

Oikealta ampuva laitahyökkääjä siirtyy Vaasaan kotimaansa Slovakian pääsarjajoukkue HC Kosicesta, jossa hän pelasi viime kaudella 44 runkosarjaottelua tehopistein 17+21 ja 17 pudotuspeliottelua pistein 7+12, joilla irtosi mestaruuteen päättyneiden pudotuspelien pistepörssin kokonaisvoitto. Spilar on Liigaa seuranneille tuttu pelaaja Espoo Bluesista, jossa slovakki pelasi kaudella 2009–10 12 ottelua saalistaen kolme syöttöpistettä. Vyöltä löytyy myös 31 KHL-ottelua kazakstanilaisen Barys Astanan paidasta.

Pelaajakoordinaattori Matti Virmanen kommentoi Spilarin hankintaa seuraavasti.

Artur Gavrusin yllättävän lähdön myötä joukkueeseen jäi kiekollisen hyökkääjän mentävä aukko. Muutaman päivän kartoituksen tuloksena löytyi slovakkihyökkääjä, jonka uskomme täyttävän nämä kriteerit. Tutkimme hänen taustansa useasta eri lähteestä ja kaikki saamamme palaute oli positiivista. Lähdemme luottavaisena huomiseen turnaukseen, hän päättää.

Spilar liittyy joukkueen mukaan tänään ja on kokoonpanossa jo huomenna, kun Sport kohtaa Savon Sanomat – turnauksen avausottelussa Espoo Bluesin kello 16:00 alkaen.