FRIDAY NIGHT HOCKEY

Perjantaina Kuparisaaressa tarjoillaan todellista herkkua, kun kaksi vahvasti liigaan ehdolla olevaa Mestiskonkaria, Sport ja KooKoo, iskevät yhteen. Vahvassa vireessä oleva KooKoo kaatoi Sportin viimeksi kotonaan selvästi ja nyt on Sportilla kuitin paikka. Uusi puolustaja Oskari Manninen debytoi klassikkopelissä kotkapaidassa.

 

Vuoden vaihteen jälkeen vahvoja otteita esittänyt K ooKoo on noussut sarjassa jo kolmosena olevan HCK:n kantaan ja on pelaamassa vahvasti itselleen kotietua. Sport kävi tammikuun alussa kokemassa kouvolalaisten iskukyvyn ottaen 6-3 turpaan. Myös revanssiviikonlopun selkeät voitot Jukureista kertoo vieraiden nykykunnosta. Viime lauantaina KooKoo kuitenkin otti 4-1 kuokkaan JYP-Akatemialta Jyväskylässä, mutta Juha Juujärven suojatit tulevat varmasti täysi pistepotti mielessä Vaasaan. Ottelussa otetaan vähän ennakkoasetelmia jo kevään pleijareita ajatellen. Myös sarjataulukon kannalta peli on tärkeä. Sportin ja KooKoon ero on nyt 16 pistettä (KK:lla 2 peliä vähemmän pelattuna) ja jos Sport pystyy tästä kolme pinnaa ottamaan jäänee kouvolalaiset taakse runkosarjan loppuun saakka.

 

Sportin viime viikko oli onnistunut. Keskiviikkona hyvävireinen JYP Akatemia kaatui kotona lukemin 3-1 ja perjantaina Vaasassa nähtiin kärkiottelu kun TUTO kävi kylässä. Jatkoajalle mentiin maalittomassa tilanteessa ja ratkaisijaksi nousi sentteri Mika Kujanpää jatkoaikalämärillään. Lauantaina oli edessä vaikea reissu Mikkeliin, jossa hyvin latautunut Jukurit johti peliä kolmesti kahdella maalilla, mutta kotkapaidat ei luovuttaneet. Loppukiri huipentui Eetu Heikkisen 4-4 tasoitusmaaliin ajassa 59:57. Voittomaalikisassa ratkaisun iski amerikanapu John Henrion, joka kruunasi näin hienon iltansa. Varsinaisella peliajalla mies osui kahdesti ja on nyt kolmessa pelaamassaan pelissä kirjauttanut tehot 3+1. 

 

Sportin peli on hieman hakenut uomiaan alkuvuodesta, mutta k olmen voiton viikko toi varmasti lisäuskoa tekemiseen. Pelaajarosterissa tehtiin pientä hienosäätöä kevättä kohden kun K-Vantaan kanssa tehtiin vaihtokauppaa. Puolustaja Joni Haverinen matkasi Vantaalle ja vaihdossa Vaasaan saapui niin ikään puolustaja Oskari Manninen. Manninen saa debyyttinsä kovimmassa mahdollisessa paikassa. 

 

Perjantaina sivussa ovat varmuudella loukkaantunut Jarkko Hattunen sekä pelikieltoaan kärsivä Samuli Kivimäki. Edessä saattaa olla viimeinen joukkueiden Mestis-kohtaaminen runkosarjassa Vaasassa, sillä molemmat hakevat liigapaikkaa ja ovat vahvimmat ehdokkaat. Nyt siis häkki täyteen ja ääntä!                                                                                 

 

#67 Joonas Kuusela & #26 Oskari Manninen (kuvassa vielä K-Vantaan paidassa)

 

SEURAA NÄITÄ!

 

SPORT #26 MANNINEN Oskari

Uusin Sport-pelaaja Oskari Manninen siirtyi Vaasaan K-Vantaasta, jossa mies oli joukkueensa kapteeni. Vuonna -91 syntynyt puolustaja on päässyt tällä kaudella maistelemaan myös liigavauhtia, kuudessa pelissä Jokeripaidassa on kertynyt mukavat tehot 2+0. Manninen tuo puolustukseen kaivattua kiekollista osaamista. 

 

SPORT #67 KUUSELA Joonas

Joukkueen ykkösvahti on palannut pienen loukkaantumisen jälkeen omalle tasolleen ja mies torjui kolme voittoa viime viikolla, kruununa nollapeli TUTOa vastaan. Lauantaina mies tuli 2-0 tilanteessa maalille ja tuloksena rankkarivoitto. Sportin maali ei ole maailman helpoin paikka pelata, vetoja tulee harvakseltaan ja ne yleensä aina hyvästä sektorista. Maalilla vaikea pitää tuntumaa yllä koko pelin. Kuusela onnistunut tässä kuitenkin hienosti.

 

KOOKOO #15 TALBERG Teemu

Ex-HIFK Talberg on vahvassa nousukiidossa olevan KooKoon viime aikojen onnistujia. Odotukset olivat korkealla miehen suhteen alkukaudessa ja nyt hän on alkanut lunastaa niitä. Maaleja syntyy mukavalla tahdilla.

 

KOOKOO #35 RÄMÖ Mikko

Kärsinyt loukkaantumisista ja nyt loukkaantuneena oleva Kristian Järvinen on napannut ykköstorjujan paikan. Vielä kun pakkaa sekoitetaan lainavahdeilla, ei tilanne varmasti optimi Rämölle. Mies palasi sairaslomalta viime viikonloppuna Jyväskylässä, jossa Akatemia otti 4-1 voiton. Nyt edessä perjantai-ilta ja Kuparisaari... Vai otetaanko liigalaina?

 

 

Katso myös  otteluennakkopaketti

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam