Filip Riska palaa Sportiin

Vaasan Sport ja keskushyökkääjä Filip Riska, 31, ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen. Riska siirtyy Sportiin Rauman Lukosta.

- Hienoa saada täältä maailmalle lähtenyt ja kovia kannuksia hankkinut pelaaja takaisin. Riska on Liigan parhaimpia pelaajia omassa roolissaan puolustavana pelaajana ja alivoimalla. Hänellä on loistava työmoraali ja hän tulee olemaan iso johtaja tähän joukkueeseen, urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kertoo.

Sportin pelipaitaa viimeksi kaudella 2007-08 kantanut Riska on Liigassa edustanut JYPiä ja Lukkoa yhteensä 475:n ottelun verran tehopistein 53+63. Riska juhli jyväskyläläisjoukkueen paidassa SM-kultaa kausina 2008-09 ja 2011-12, sekä SM-pronssia kaudella 2009-10. Lisäksi Neljän Lukko-vuoden aikana palkintokaappiin kertyi SM-pronssia kaudelta 2013-14, jolloin pikkuveli Erik pelasi myös Lukon paidassa.

IFK Lepplaxin kasvatti palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen takaisin Vaasaan.

- Päällimmäisenä ajatuksena on innostus saada pelata jälleen Sportissa. Ei ole mikään salaisuus, että Sport ja Vaasa herättää positiivisia tunteita minussa ja tämä paluu on ollut mielessä vähän aikaa. Olen todella onnellinen tästä mahdollisuudesta, hän kommentoi.

- Joukkue näyttää tässä vaiheessa kautta erittäin hyvältä ja haluan itse olla mukana viemässä Sportia kohti menestystä, Riska jatkaa.

- Yritän tuoda illasta toiseen joukkueeseen fyysisyyttä, taistelua, periksiantamattomuutta ja johtajuutta kentälle sekä pukukoppiin, hän päättää.