Espoolaiset vierailulla - Kotkapaidat tappioputkea katkaisemaan

Hyvin kauden aloittanut Sport on ajautunut hyvistä otteista huolimatta kolmen ottelun tappioputkeen. Lauantaina putkea yritetään katkoa nousukuntoisen Espoo Bluesin kustannuksella.

Sportin viimeiset kolme ottelua ovat sujuneet mollivoittoisesti. Perjantaina TPS kävi löylyttämässä kotkapaidat tehokkaan ylivoimansa turvin 1-6 ja lauantaina Sport taisteli kaatuen kuitenkin muutaman virheen avittamana Rauman Lukon vieraana lukemin 3-2. Lukko kyllä tarjosi Sportille lopussa tasoitusta, mutta tällä kertaa lähes puolentoista minuutin 6-3-ylivoimakaan ei tuonut kaivattua osumaa ja pisteet jäi Raumalle.

Torstaina matka vei Kuopioon KalPan vieraaksi ja jälleen tuliaisena oli 3-2-tappio. Paikkoja pisteidenkin ottoon oli, mutta lopulta ”oma koira” puri Sport-kasvatti Joni Nikon tehdessä ottelun voittomaalin. Sportin maaleista vastasivat ulkomaanavut Gabriel Spilar ja Charles Bertrand. Kaikissa kolmessa tappiopelissä on ollut sama käsikirjoitus: Sport on ollut hyvin pelissä mukana jopa halliten tapahtumia, mutta yksittäiset virheet ovat kääntäneet pelit kaverille. Peli-ilme on ollut hyvä ja luottoa joukkeen osaamiseen löytyy.

Lauantaina Sport saa vieraita Espoosta, kun Blues saapuu Kuparisaareen. Kyseessä on todellinen kuuden pisteen peli, sillä joukkueet ovat keränneet molemmat tähän mennessä viisi pistettä. Blues aloitti kautensa kahdella selkeällä tappiolla, mutta kotona tullut Lukko -voitto toi tärkeää itseluottamusta, jonka turvin kaatui heti perään myös Tappara. Torstaina Ässät karkasi kolmannen erän alussa jo 0-4-johtoon, mutta Blues kuroi pelin 3-4:ään, pystymättä kuitenkaan lopun ylivoimallakaan tasoitukseen. Bluesin kaikki kaikessa on kultakypärä Kim Hirschovits, joka kuuluu sarjan ehdottomaan eliittiin. Bluesia vastaan ei turhia jäähyjä kannata ottaa, sillä hyvin kiekkoa pitävä ja suojaavaa Hirso on erittäin vaarallinen ylivoiman kapellimestari.

Lauantai-ilta, Liiga, Kuparisaari ja kuuden pisteen peli. Mikä voisi olla sen parempaa? Nyt joukkue tarvitsee kotiyleisön täyden tuen palatakseen taas voittojen tielle. C´MON SPORTTI!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #30 KOMULAINEN Joonas

Kuhmon Kivan kasvatti on Kärppien juniorikoulun kasvatti ja viime kaudella mies löi itsensä lopullisesti läpi siirryttyään Lukkoon loppukaudeksi. Pienikokoinen taituri, joka uskaltaa pitää kiekkoa ahtaissakin paikoissa ja taklaa myös paljon. Tuo kaivattuja käsiä hyökkäyspeliin ja ylivoimaan. Alkukausi on ollut pientä hakemista, joko lauantaina alkaa Komu-show?

SPORT #48 PUKKA Mikko

Sportin viime kauden puolustuksen johtaja sai täksi kaudeksi kunnian kantaa kapteenin C-kirjainta rinnassaan. Aina hymyilevän Pukan vahvuus on oman pään pelaamisessa ja rauhallisuudessa. Toimii esimerkkinä myös joukkueen nuoremmille pakeille. #48 on siis isossa roolissa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

BLUES #44 HIRSCHOVITS Kim

Viime kauden Liigan ehdoton ykköspelaaja. Kantoi välillä lähes yksin sinisiä kohti suoraan pleijaripaikkaa ja viidettä sijaa. Pistepörssin voitto irtosi lopulta tehoin 13+45. Alkaneella kaudella Hirso kantaa jälleen jo tutuksi tullutta kultakypärää, nyt tehoin 0+4 viiteen peliin. Erittäin taitava kiekollisena ja varsinkin ylivoimalla toimii joukkueensa kapellimestarina.

BLUES #72 LIIVIK Siim

HIFK:sta liigakartalle ponnistanut Siim Liivik aloitti jo kolmannen kautensa Bluesin riveissä. Kuuluu ehdottomasti Liigan kärkipäähän ärsyttäjäosastolla, mutta painavien taklauksien ja vastustajien lämmittämisen lisäksi Simo osaa myös pelata. Sytyttää taistelullaan oman joukkueensa eikä pelkää mennä kovaa tilanteisiin.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)