Ensimmäisen erän maalit riittivät HIFK:lle

Vaasan Sport jäi kotonaan toista kertaa putkeen pisteittä, kun Helsingin IFK haki vahvan ensimmäisen eränsä turvin Kuparisaaresta voiton maalein 3-4 (0-4, 2-0, 1-0).

Kotijoukkue Sport sai otteluun painajaismaisen alun, kun HIFK takoi 11 minuutissa taululle 0-4-johdon. Kaksi nopeaa maalia toisen erän loppuun käänsivät ottelun kulun täysin, ja kolmas erä pelattiin lähes yhtä maalia HIFK:n päädyssä. Lassi Kokkalan 3-4-ylivoimamaalin jälkeen Jake Newton ampui ylärimaan ja kerran kiekko pyöri jo maaliviivallakin, mutta tasoitusosuma jäi senttien päähän.

HIFK siirtyi 0-1-johtoon ottelun ensimmäisestä paikastaan, kun Teemu Ramstedt pääsi täysin vapaasti kääntämään maalin edestä kiekon ohi Mika Järvisen. Kolmen minuutin jälkeen tilanne oli jo 0-2, kun Roope Hintz onnistui ylivoimalla. Järvinen taottiin lopulta vaihtoon vain 11 minuutin pelin jälkeen, kun ensin Miro-Pekka Saarelainen ja heti perään Tommi Taimi lisäsivät vierasjoukkueen johdon neljään maaliin. Ottelu näytti olevan nopeasti ohi, mutta toisin kävi.

Toinen erä oli pitkään maaliton, kunnes Tuomas Vänttinen onnistui lopulta iskemään kotijoukkueen avausmaalin erän lopussa. Sport onnistui uudestaan seuraavassa vaihdossa, kun Kokkala siirsi HIFK-maalilla torjuneen Kevin Lankisen antaman irtokiekon sisään. Punapaitaisella kotijoukkueella oli erän viimeminuuteilla paikat vielä kolmanteenkin osumaan, mutta Newton ampui kiekon avopaikasta yli maalin.

Sport sai uskoa kahdesta nopeasta kavennusosumastaan ja ottelun kolmas erä pelattiinkin ensimmäisiä vaihtoja lukuun ottamatta täysin HIFK:n päädyssä. Mika Partasella oli erän alussa mahdollisuus vielä vierailijat kolmen maalin karkumatkalle, mutta kultakypärän laukaus osui ylärimaan.

Sport tuli maalin päähän erän puolivälin jälkeen, kun Kokkala laukoi illan toisen osumansa ylivoimalla etukulmasta sisään. Viimeistään tämä kipsasi HIFK:n oman pelaamisen täysin ja Sport kävi pariinkin otteeseen todella lähellä tasoitusta. Heti seuraavassa vaihdossa kiekko pomppi jo vaarallisesti maaliviivalla, mutta kotijoukkueen harmiksi viimeistä silausta ei antanut kukaan. Rumputuli Lankisen maalilla jatkui kuitenkin ja hetkeä myöhemmin Newtonin viivalaukaus kilahti maalin yläputkessa.

Ari Gröndahlin 2+10-minuuttinen reilu minuutti ennen peliajan umpeutumista näytti olevan viimeinen niitti kotijoukkueen loppukirille, mutta Sport pääsi vajaamiehisenäkin helposti HIFK:n alueelle ja ottamaan 0-4-tilanteessa maalin suulle vaihdetun Timo Niemen vaihtoon. Pitkän tauon jälkeen paluun tehnyt Ville Leskinen pääsi viime sekunneilla laukomaan aloituksen jälkeen, mutta 22 kertaa kolmannessa erässä torjunut Lankinen nappasi vielä yhden torjunnan.

Tappion myötä Sport tippui tasaisessa sarjassa sijalle 13. Pudotuspeliviiva on kuitenkin vain kolmen pisteen päässä. Seuraava ottelu pelataan lauantaina Pelicansin vieraana Lahdessa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: SAMPPA TOIVONEN)