Ei pisteitä Hämeenlinnasta

Vaasan Sportin kauden neljäs vierasottelu päättyi kolmen edellisen tavoin tappioon ja nollaan sarjapisteeseen. Kotijoukkue HPK iski tehokkaasti maalipaikoistaan ja oli kentällä halukkaampi joukkue. Ottelu päättyi lopulta hämeenlinnalaisten 5-3 (3-0, 2-1, 0-2) voittoon.

HPK johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 3-0 Patrick Hollandin, Vojtech Polakin ja Otto Paajasen maaleilla. Erikoistilanteet näyttelivät jälleen valitettavan suurta osaa ottelun ratkaisussa, sillä HPK:n ensimmäinen maali tuli ylivoimalla ja kaksi seuraavaa Sportin tehottoman ylivoiman päätteeksi. Sport ei missään vaiheessa ottelua näyttänyt joukkueelta, joka taistelisi voitosta.

Kotijoukkue siirtyi toisessa erässä jo 5-0 johtoon Juhani Jasun ja Sakari Mannisen onnistuttua ohittamaan Sportin maalilla torjuneen Mika Järvisen, mutta Jarkko Immosen kavennusosuma toi pientä lohtua kotkapaidoille. Vaikka Jere Myllyniemelle kirjattiin lähes puolet enemmän torjuntoja kuin Sportin maalivahdeille, todellisia tekopaikkoja vaasalaiset loivat vähän ja suurin osa laukauksista oli vaarattomia HPK-vahdille.

Sport vaihtoi kolmanteen erään maalin suulle Timo Niemen. Erän puolivälin jälkeen Teemu Tallberg ja Henrik Forsberg tappelivat itsensä suihkun puolelle. Tehot 1+1 saalistaneen Tuomas Vänttisen 5-2-kavennusosuman jälkeen Otto Karviselle tarjottiin paikkaa tuoda Sport jo kahden maalin päähän, mutta mies ei onnistunut viimeistelemään maalia tuomitusta rangaistuslaukauksesta. Vielä 40 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä Lassi Kokkala kaunisteli lukemia 5-3:een kauden ensimmäisellä osumallaan.

Sportilla on nyt lähes viikko aikaa koota rivinsä uudelleen, sillä seuraava ottelu pelataan vasta ensi viikon perjantaina. SIlloin Kuparisaaressa nähdään odotettu kohtaaminen täksi kaudeksi Liigaan nousseen Kouvolan KooKoon kanssa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: JENNI ALANEN / VAO)