Edessä härkäviikko – SaiPa aloittaa kolmen kotiottelun putken

Sportilla on edessään todella kova viikko: tiistaina joukkue matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi ja viikko pitää sisällään vielä kolmen kotiottelun putken, jonka avaa SaiPa keskiviikkona.

Sportin viime viikko piti sisällään vain perjantain KooKoo -kotiottelun. Vieraat hallitsivat ensimmäistä erää Sportin ollessa niskan päällä kahdessa seuraavassa. Maalit olivat kortilla, varsinaisella peliajalla niitä nähtiin kaksi kolmannessa erässä. Ensin Ryan O´Connor vei vieraat johtoon ja nelisen minuuttia ennen summeria Ari Gröndahl ohjasi tasoituksen. Jatkoajalla KooKoo oli aktiivisempi ja otti lopulta lisäpisteen Jan-Mikael Juutilaisen maalilla.

Jos oli siis viime viikko hiljainen, niin nyt on edessä todellinen härkäviikko: kuuteen päivään neljä peliä. Tiistaina pelattiin vieraissa Turussa ja keskiviikkona Kuparisaaressa vastaan luistelee SaiPa Lappeenrannasta. Viikon vastukset ovat todella kovia, sillä perjantaina Vaasassa nähdään sarjakärki Lukko ja sunnuntaina viime kauden mestari Kärpät. Pekka Tirkkosen suojatit ovat muutaman viime vuoden aikana nousseet aivan Liigan terävimpään kärkeen ja hienosti joukkue on aloittanut myös tämän kauden. Sarjakakkonen SaiPa on kerännyt kymmenestä pelistä 22 pistettä ja kaksi peliä enemmän pelannut kärkijoukkue Lukko on vain kolmen pisteen päässä. Menestys ei ole sattumaa, vaan pitkäjänteisen työn tulosta. Se maustettuna osaavalla pelaajascouttauksella ovat tuoneet voittavan pelaamisen Lappeenrantaan. Ehkä sarjan parhaiten liikkuva joukkue oli viime kaudella Sportille todella hankala vastus, eivätkä kotkapaidat pystyneet SaiPaa kaatamaan kertaakaan. Vauhtia on luvassa myös keskiviikkona, sen takaavat hyökkääjät Petteri Nokelainen, Chad Rau, David McIntyre sekä ehkä sarjan paras pelaaja, puolustaja Sam Lofquist. Varsinkin ylivoimalla Sputnik on ollut tehokas eli turhiin jäähyihin ei ole varaa.

Sportin kokoonpano sai odotetun lisän sairastuvalta, kun Mike Brennan palasi tositoimiin perjantaina. Neljä peliä kuuteen päivään vaatii paljon koko rosterilta ja viikon aikana varmasti nähdään myös jonkinlaista eloa kokonpanoissa. Vaasassa on siis tarjolla syysloman kunniaksi kolmen ottelun verran huippulätkää Suomen kärjestä. Yhtäkään helppoa pistettä ei ole tarjolla, joten Sport tarvitsee kotiyleisön taakseen jokaisessa koitoksessa!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #36 KOKKALA Lassi

Sai syksyn viimeisessä harjoituspelissä aivotärähdyksen Ässiä vastaan ja pari ensimmäistä Liigapeliä jäi väliin. On viime peleissä päässyt hyvin peliin mukaan ja maalipaikkoja tulee hyvällä tahdilla. Isokokoinen sentteri suojaa hyvin kiekkoa ja hoitaa nöyrästi myös puolustushommat. Vielä hiukan röyhkeyttä maalipaikkoihin niin hyvä tulee.

SPORT #48 PUKKA Mikko

Tapparakasvatti Mikko Pukka on tuttu ja arvostettu pelaaja SaiPa -leirissä. Mies on pelannut uransa yli 500:sta ottelusta noin puolet lappeenrantalaisten riveissä. Luottopuolustaja, jonka vahvuudet ovat oman pään pelissä. Pukka oli joukkueensa paras viime kaudella +/- tilastossa lukemalla +4 ja tämä kausi näyttää samaa lukemaa. Esimerkillinen taistelija ja itseoikeutettu kapteeni.

SAIPA #6 LOFQUIST Sam

Lappeenrannassa tehdään loistavaa pelaajascouttaustyötä vuodesta toiseen. Yksi näyttö tästä on myös joukkueen kultakypärä, puolustaja Sam Lofquist. Puolustaja on koko sarjan pistepörssin kakkonen ja tällä hetkellä yksi koko sarjan parhaista pelaajista. Erittäin vahva varsinkin ylivoimapelissä, osaa syöttää maaleja ja lämäri on erittäin tulinen. Tätä tahtia miestä houkutellaan isompiin sarjoihin isolla setelitukulla jo jopa kesken kauden.

SAIPA #71 JÄRVINEN Matti

Lontoon Matti muistetaan Sportin riveistä kaudelta 2010-11, josta tie vei Bluesin kautta Saipan riveihin, jossa mies on noussut täysin uudelle tasolle. Sentterin uran paras pistemäärä tuli viime kaudella (9+20) ja tämä kausi on alkanut myös mukavasti (2+3). Isokokoinen sentteri, joka johtaa joukkueensa ykkösketjua vierellään Amerikan avut Chad Rau ja David McIntyre.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: NICLAS GLASBERG / VAO)