Charles Bertrand kotkapaitaan

Vaasan Sportin liigajoukkueen hyökkäys vahvistuu jo toisella ranskalaislähtöisellä pelaajalla, kun Lukon ja TPS:n paidasta tuttu Charles Bertrand pukee tulevalla kaudella kotkapaidan päälleen. Bertrandin sopimus on yksivuotinen.

 

Charles Bertrand (02.05.1991, Paris, FRA)

Pelipaikka: Laitahyökkääjä, pituus: 186 cm, paino: 86 kg, kätisyys: right, sopimus: 1 v.

 

23-vuotiaalle Bertrandilla on vahva kokemus Suomen kiekkokaukaloista. Mies muutti viisi vuotta sitten Raumalle nousten kahden A-junioreiden SM-sarjassa vietetyn tehokkaan kauden jälkeen Rauman Lukon edustusjoukkueeseen kaudeksi 2011-12. Ensimmäiset yksittäiset pelit Bertrand pelasi Liigassa jo kaudella 2010-11 yhden runkosarja- ja viiden pudotuspelin muodossa. Vaasalaiskatsojille mies tuli tutuksi pelatessaan tuolla kaudella 21 ottelua Mestistä Hokin riveissä.  Ensimmäinen täysi Liigakausi sujui mieheltä hyvin ja kutsu kävi myös Ranskan MM-kisajoukkueeseen. Tehot 12+11 oli tulokaskaudelle hyvät. Kaksi edellistä kautta ei kuitenkaan ole sujunut aivan odotetusti ja tie vei Rauman kautta TPS:ään, josta mies lainattiin Ruotsin Liigan Färjestadiin. Nyt Bertrand hakee uutta nousua uralleen Vaasasta.

 

Bertrand on hyvin liikkuva rightin puolen laitahyökkääjä, jonka vahvuuksiin kuuluu liikkeen lisäksi taitavat kädet.  Mies on yllätysvalmis ja ovela hyökkääjä, jonka näytöt aikaisemmilta vuosilta kertovat potentiaalista. Bertrand tuo Sportiin lisää leveyttä hyökkäysosastolle ja hän tulee varmasti taistelemaan paikasta kärkiketjuissa. Liiganousija tarjoaa varmasti Bertrandille oivan tilaisuuden suuren vastuun kautta kääntää ura jälleen nousujohteiseksi.

 

Urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä näkee myös Bertrandissa piilevän potentiaalin.

- Tiedämme Bertrandin potentiaalin ja uskon, että pystymme ulosmittaamaan sen maksimaalisesti käyttöömme. Uskon myös että löydämme hänelle sellaisen roolin joukkueesta jossa hän pystyy pelaamaan vahvuuksillaan. Hän omaa potentiaalin tehdä tulosta ja pystyy pelaamaan myös ylivoimaa.

 

Kuluneella viikolla uutisoitiin myös harmittavampia uutisia, kun sentteri Antti Kangasniemi joutui leikkauspöydälle.

- Kangasniemestä sen verran että loukkaantui pahasti harjoittelussa ja on pitkään sivussa, päättää Jämsä.

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam