Boston Bruinsin kasvatti JOHN HENRION kotkapaitaan!

Vaasan Sport on tehnyt pelaajasopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä John Henrionin kanssa. Sopimus kattaa loppukauden sekä sisältää seuran option ensi kaudesta.

Vaasan Sport vahvistaa hyökkäyskalustoaan järeällä hankinnalla ison meren takaa. Boston Bruinsin junioriorganisaatiossa kiekko-oppinsa saanut rightin puolen hyökkääjä, vuonna 1991 syntynyt John Henrion tuo kaivattua osaamista ja voimaa hyökkäysosastolle. 185 senttinen ja 93 kiloinen Henrion saapuu Vaasaan ECHL –liigasta, jossa mies on tällä kaudella esiintynyt Florida Everbladesin riveissä 33 ottelussa tehoin 5+8. Edelliset neljä kautta mies edusti Hampshiren yliopiston joukkuetta NCAA –sarjassa. Henrion pelasi kaudella 2008-09 USA:n alle 18-vuotiaiden joukkueessa osallistuen myös MM-kisoihin, josta tuliaisina kultamitali. Kaudella 2007-08 Henrion voitti EJHL:n (Eastern Hockey Junior League) maalipörssin 34 osumalla. Maalinteon lisäksi mies on osoittanut pystyvänsä myös fyysiseen peliin.   

Henrion tuo Sportiin pitkästä aikaa Pohjois- Amerikkalaista räväkkyyttä ja osaamista. Hän pystyy pelaamaan sekä laidassa että keskellä. Viimeksi Atlantin takaa nähtiin pelaajia Sportin riveissä kaudella 2009-10 kun Bryan McGregor sekä Lou Dickenson edustivat Sportia.

Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä on tyytyväinen hankintaansa.

-   Noin viikko sitten tuli tällainen mahdollisuus eteen, mietimme ja selvitimme asioita ja päätimme tarttua tilaisuuteen. Saatiin todella hyvät raportit kaverista sekä pelaajana että ihmisenä. Uskon että Henrion tuo uutta väriä joukkueeseen ja pystyy auttamaan meitä voittamaan pelejä. Henrion on hyvän laukauksen omaava hyökkääjä, joka pystyy myös fyysiseen peliin. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa ja hänet tunnetaan myös hyvänä joukkuepelaajana. Henrionin sopimuksessa on meidän optio ensikaudesta. Meillä on vielä virityksiä muillekin pelipaikoille mutta aika näyttää tuleeko vielä pelaajia vai menemmekö näillä.

 

Sport tähtää täysillä Liigaan.

-   Alkuperäisen suunnitelman  mukaan tavoitteenamme on mestaruus kauden jälkeen. Pohjalaiseen mentaliteettiin vaan kuuluu terve uho ja loppuunsa viety kilpailuvietti; aina pitää olla parempi ja kovempi kuin naapuri. Tätä  periaatetta lähtivät tässä " Case Henrionissa" tukemaan suurella Kotka -sydämellä varustetut pohjalaiset yrittäjät, Kuusiston Timon ja Uutelan Jarmon johdolla. Tunnin soittokierros varmisti projektin onnistumisen ja taustatuen löytymisen pelaajan palkkaamiseen. Sportti nöyränä kiittää mukana olevia yrityksiä!, kertoo toiminnanjohtaja Jyrki Niemi.

Lumimyrskyn vuoksi Henrion pääsee lentämään vasta huomenna torstaina Suomeen ja tod. näk. pelaa vasta ensi viikolla.


John Henrion (USA)

Syntynyt: 19.01.1991 Worcester, MA, USA
Ikä: 23 vuotta
Pelipaikka: hyökkääjä
Kätisyys: right