Blues haki täyden pistepotin Vaasasta

1. erä
Ensimmäinen erä oli maalirikas. Vierasjoukkue Blues tuli vahvasti pelin alkuun ja ensimmäinen maali nähdään ajassa 03:14, kun Petr Zamorsky saa laittaa kiekon takatolpilta ohi Hannu Toivosen. Maalinkaan jälkeen Sportin peli ei ottanut auetakseen ja Tomek Valtonen turvautui aikalisään. Tämä herättikin kotkapaidat kunnolla, sillä vain 12 sekuntia ehditään pelata kun tasoitus näkee päivänvalon. Teemu Tallberg ajoi vahvasti maalille ja Antti Kangasniemi seuraa hyvin riparin ohittaen Eetu Laurikaisen Blues-maalilla ajassa 03:56. Reilu minuutti tästä (05:01) ja Kuparisaaressa tuuletetaan hienoa johtomaalia: Bluesilla on vaihto kesken ja Sport kääntää nopeasti Mikko Pukan pitkällä syötöllä hyökkäyssiniselle, jossa Jussi Pesonen yhdellä kosketuksella jatkaa Jarkko Immosen yksin läpi ja oikea ylänurkka soi maalin merkiksi. Se kuuluisa seuraava vaihto kuitenkin kostautuu ja vieraiden nelonen värkkää nätin osuman: kiekkoa liikutellaan  klap-klap tyyliin ja lopulta Robert Rooba saa vuorostaan laittaa kiekon takatolpalta maaliin. Neljä maalia reilu kahteen minuuttiin oli tämän pyrähdyksen saldo.
Enempää osumia ei erässä nähty ja loppuerä mennään lievässä Sport -hallinnassa, mutta Laurikainen Blues-maalilla otti muutaman tärkeän kopin. Sport sai koittaa erän lopussa ylivoimaakin, mutta vedot uupuvat ja Blues selvittää alivoiman helpohkosti. Toiseen erään lähdettiin tasatilanteesta 2-2.
Maaleja tuli erän alkuun liukuhihnalta ja mentiin vahvasti päästä päähän. Blues pyrki fyysisten pakkiensa johdolla hakemaan koko ajan isoja osumia keskialueella niissä pariinkin kertaan onnistuen.
2. erä
Toinen erä oli kauden heikoimpia. Blues tuli hyvin erän alkuun luoden painostuksen Sport-päätyyn heti ensimmäiseen vaihtoon ja lopulta vieraat myös onnistuvat tekemään johtomaalin.  Zamorsky heittää roikun maalin edustalle, josta kiekko pomppi suoraan Ilmari Pitkäselle ja Pitkänen kiitti rannaamalla taululle 2-3 lukemat ajassa 21:08. Bluesin painostus jatkuu maalinkin jälkeen ja vitosen kohdalla yleisökin saa huokaista helpotuksesta kun espoolaisten tekemä maali hylätään videotarkastuksen jälkeen korkeana mailana. Ajassa 26:45 Sport pääsee yrittämään ylivoimalla, mutta tällä kertaa punaisen ylittäminen tuottaa tuskaa, saati sitten sinisen.
Erän toinenkaan kymppi ei tuonut muutosta kotijoukkueen peliin, vaan tahmeus jatkui läpi erän. Blues luo parista vahvasti paitsiolta haiskahtavista tilanteista hyvät tontit, mutta Toivonen venyy gamesaveriin. Vieraatkin pääsevät koittamaan erän lopussa ylivoimaa, mutta tuloksetta. Sport saa parhaan pyörityksensä erässä pari minuuttia ennen summeria, lähelle päästään, mutta Laurikainen kestää. Aivan loppuhetkillä Blues saa kyseenalaisen läpiajon siniseltä, kun espoolaispelaaja ja Sport-pakki ovat kaksinkerroin kulmassa päätuomarin koittaessa irrottaa kaksikkoa viheltämättä peliä poikki. Erätauolle maalin takaa-ajossa lukemin 2-3.
3. erä
Kolmas eräkään ei noussut klassikoksi missään kohtaa. Espoolaiset pelasivat kypsän vieraspelin ja kolmannessa tyytyivät lähinnä suojelemaan johtoaan tehden sen oikeaoppisesti.
Kotijoukkue kyllä yritti, mutta tänään ei saatu täyttä höyryä irti koneesta. Puolittaisia paikkoja saatiin, mutta huipputontit puuuttui. Etsikkoaika tuli ajassa 52:47 ylivoiman muodossa, mutta tänään ei miesylivoima toimi ja Blues selvittää. Viime minuuteilla Sport yrittää ilman veskaria ja paras paikka tulee hyvän nousun tekevälle Antti Uitolle, mutta Laurikainen selvittää. Matt Generouksen koukkaamisrangaistus katkaisee lopunkin kirin ja näin pisteet matkasivat Espooseen.

1. erä

Ensimmäinen erä oli maalirikas. Vierasjoukkue Blues tuli vahvasti pelin alkuun ja ensimmäinen maali nähdään ajassa 03:14, kun Petr Zamorsky saa laittaa kiekon takatolpilta ohi Hannu Toivosen. Maalinkaan jälkeen Sportin peli ei ottanut auetakseen ja Tomek Valtonen turvautui aikalisään. Tämä herättikin kotkapaidat kunnolla, sillä vain 12 sekuntia ehditään pelata kun tasoitus näkee päivänvalon. Teemu Tallberg ajoi vahvasti maalille ja Antti Kangasniemi seuraa hyvin riparin ohittaen Eetu Laurikaisen Blues-maalilla ajassa 03:56. Reilu minuutti tästä (05:01) ja Kuparisaaressa tuuletetaan hienoa johtomaalia: Bluesilla on vaihto kesken ja Sport kääntää nopeasti Mikko Pukan pitkällä syötöllä hyökkäyssiniselle, jossa Jussi Pesonen yhdellä kosketuksella jatkaa Jarkko Immosen yksin läpi ja oikea ylänurkka soi maalin merkiksi. Se kuuluisa seuraava vaihto kuitenkin kostautuu ja vieraiden nelonen värkkää nätin osuman: kiekkoa liikutellaan klap-klap tyyliin ja lopulta Robert Rooba saa vuorostaan laittaa kiekon takatolpalta maaliin. Neljä maalia reilu kahteen minuuttiin oli tämän pyrähdyksen saldo.

2. erä

Toinen erä oli kauden heikoimpia. Blues tuli hyvin erän alkuun luoden painostuksen Sport-päätyyn heti ensimmäiseen vaihtoon ja lopulta vieraat myös onnistuvat tekemään johtomaalin. Zamorsky heittää roikun maalin edustalle, josta kiekko pomppi suoraan Ilmari Pitkäselle ja Pitkänen kiitti rannaamalla taululle 2-3 lukemat ajassa 21:08. Bluesin painostus jatkuu maalinkin jälkeen ja vitosen kohdalla yleisökin saa huokaista helpotuksesta kun espoolaisten tekemä maali hylätään videotarkastuksen jälkeen korkeana mailana. Ajassa 26:45 Sport pääsee yrittämään ylivoimalla, mutta tällä kertaa punaisen ylittäminen tuottaa tuskaa, saati sitten sinisen.

3. erä

Kotijoukkue kyllä yritti, mutta Sport ei saanut täyttä höyryä irti koneesta. Puolittaisia paikkoja saatiin, mutta huipputontit puuuttui. Etsikkoaika tuli ajassa 52:47 ylivoiman muodossa, mutta tänään ei miesylivoima toimi ja Blues selvittää. Viime minuuteilla Sport yrittää ilman veskaria ja paras paikka tulee hyvän nousun tekevälle Antti Uitolle, mutta Laurikainen selvittää. Matt Generouksen koukkaamisrangaistus katkaisee lopunkin kirin ja näin pisteet matkasivat Espooseen.

(TEKSTI: TANELI JOKELA KUVA: NICLAS GLASBERG/VAO)