Back-to-back–kierrokset alkavat JYP:iä vastaan

Sport pelaa viikon aikana kolme back-to-back–sarjaa eli peräkkäisinä päivinä samaa vastustajaa vastaan kotona ja vieraissa. Ensimmäisenä vuorossa on kohtaamiset JYP:iä vastaan.

Sportin viime viikko oli monivivahteinen, alkaen murskatappiolla ja päättyen murskavoittoon. Keskiviikkona Turussa Sport taisteli pisteistä 56 minuuttia, mutta Dave Spinan tyhjiin tekemä 4-1-maali katkaisi selkärangan kunnolla. TPS iski reiluun minuuttiin neljä osumaa voittaen lopulta lukemin 8-1. Torstaina kotona vastaan saatiin Pelicans, jossa ensimmäisessä erässä hankittu 2-0 johto ei riittänyt loppuun saakka: Pelicans tuli varsinaisella peliajalla tasoihin voittaen lopulta voittomaalikisassa lukemin 2-3. Sunnuntaina Kuopiossa nähtiin ärsytetty ja motivoitunut Sport. Kotijoukkue KalPa oli vastaantulija kun kotkapaidat löi taululle 2-6 lukemat 1+4 tehot keränneen sentteri Jarkko Immosen johdolla.

Nyt edessä on tuplapeliviikonloppu JYPiä vastaan. Joukkueet kohtaavat ensin perjantaina Jyväskylässä ja heti perään lauantaina Vaasassa perhepelin muodossa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli jälkeenpäin katsottuna eräänlainen vedenjakaja molempien osalta. Tuolloin vahvassa vireessä ollut Sport hävisi Jyväskylässä neljän pelin tappioputken katkoneelle JYPille. Tuon jälkeisissä 17 pelissä JYP on tehnyt hurjaa jälkeä: pisteittä se on jäänyt vain kertaalleen ja vähintään kaksi pistettä se on ottanut 15 pelissä nousten samalla sarjassa jo sijalle kolme! Sportin käyrä kääntyi tuossa pelissä toiseen suuntaan, sillä 17 peliä on tuottanut vain neljä kolmen pisteen voittoa. JYP pelaa aktiivista peliä asettaen joukkueen yksilöiden edelle. Tästä kertoo myös tasaisuus sisäisessä pistepörssissä. Yksi jyväskyläläisten vahvuuksissa voittopeleissä on ollut todella näyttävä ylivoimapelaaminen. Kiekko liikkuu nopeasti mieheltä toiselle ja paikkoja luodaan kiitettävästi. Katkaistakseen JYPin putken Sportin tulee välttää turhia jäähyjä ja lisäksi alivoimapelaamisen pitää onnistua sataprosenttisesti.

Taistelu jäljellä olevista pudotuspelipaikoista vain kiihtyy kauden kääntyessä pikku hiljaa kohti kevättä.  Viimeisistä kahdesta paikasta taistelee viiden pisteen sisällä nyt neljä joukkuetta. Lisäksi mm. HPK tekee vahvaa nousua hänniltä kohti tuota ryhmää. Nyt tarvitaan yleisön täysi tuki taistelussa paikasta auringossa!

SEURAA NÄITÄ!


SPORT #12 LESKINEN Ville

Palasi pitkältä sairaslomaltaan ennen joulua ja nuori hyökkääjä toi kaivattua kiekollista rohkeutta sekä liikettä hyökkäyspeliin heti ensimmäisistä peleistä alkaen. Pieni notkahdus tuli muutaman pelin ajaksi, mutta viime peleissä Leskinen on ollut oma itsensä. Varsinkin sunnuntaina Kuopiossa mies oli erittäin vaikeasti pidettävä. Taitava pelaaja, joka uskaltaa tehdä ratkaisuja pienessäkin tilassa.

SPORT #23 IMMONEN Jarkko

On johtanut kunniakkaasti joukkueen ykkösviisikkoa läpi kauden. Paikkoja on ollut paljon enemmänkin mitä tehosarake näyttää, mutta sunnuntaina Kuopiossa ketsuppipullo aukeni myös niiden osalta: tehot 1+4 nostivat kokonaissaldon 7+19 tämä kauden 40 pelissä. Osaava aloittaja, joka jakelee maukkaita syöttöjä ketjukavereilleen. Jatkuuko hurja pistetahti myös JYPin kustannuksella?

JYP #13 KEMILÄINEN Valtteri

Puolustaja Valtteri Kemiläinen kantaa joukkueensa kultakypärää hienoin 8+16 tehoin. Erittäin taitava ja vikkelä luistelija omaa myös erinomaisen itseluottamuksen kiekollisena tehden usein oikeita ratkaisuja kentällä. Yksi JYPin murhaavan tehokkaan ylivoiman luottopelaajista.

JYP #20 NÄTTINEN Topi

Jyväskyläläisten 21-vuotias sentteri Topi Nättinen on ollut vahvassa roolissa joukkueensa käännettyä kelkkansa voittoisaan suuntaan marraskuun lopussa. Tehokas ylivoima käyttää paljon Nättisen napakkaa rannetta, jolla syntyi mm. lähes identtiset ylivoimamaalit vasemman b-pisteen yläkaarelta niin Sportia kuin Pelicansia vastaan.


(TEKSTI: TANELI JOKELA, KUVA: MARIA SUNDELIN)