BACK IN BUSINESS

Sport avaa kiekkovuoden 2014 tänään kotiottelulla LEKI Hockeyta vastaan Kuparisaaressa. Edessä on kauden kuudes ja viimeinen runkosarjakohtaaminen.

 

Sport ja LeKi ovat kohdanneet ennen tätä päivää jo viidesti. LeKi on osoittautuntut vaikeaksi vastukseksi Sportille voittojen ollessa 3-2 kotkapaitojen hyväksi. Viimeksi Vaasassa lempääläläiset hiljensivät kotiyleisön jo Vantaalle matkanneen Jarmo Jokilan jatkoaikaosumalla. Itsenäisyyspäivänä Sport kävi maksamassa potut pottuina ottaen maukkaan 2-5 vierasvoiton.

 

Sportin kiekkovuosi 2014 on startannut hieman yskähdellen. Toki tähän vuoteen on mahtunut vasta neljä peliä ja kaikki pitkinä vierasreissuina. Vuosi aloitettiin Itä-Suomen kiertueelta, josta tuliaisina oli ainoastaan yksi tasapelipiste SaPKolta Jokipoikien ollessa kotonaan parempi lukemin 4-1. Viime viikonloppuna Sport venyi perjantaina rankkarivoittoon Peliitoista Koivulahden Komarovin, Markus Nässlinin tekemän tyylikkään maalin turvin. Lauantain hegemoniaottelusta Kouvolasta ei jäänyt juurikaan jälkipolville kerrottavaa. Kotijoukkue KooKoo oli hieman edellä joka osa-alueella ja otti ansaitun 6-3 voiton. Nyt on edessä kolmen pelin viikko (LeKi, K-Vantaa ja HCK), joiden kustannuksella pitäisi juna saada takaisin raiteilleen.

Vaikka pistetili ei ole karttunut totutusti, niin sarjatilanne näyttää edelleen hyvältä: eroa kakkosena olevaan HCK:hon on 8 pistettä ja sarjaneloseen KooKoohin 13. Pahimmin on viime peleissä pettänyt ylivoimapelaaminen,  josta tehokkuus sekä juonikkuus on loistaneet poissaolollaan.

 

Illan vastustaja LeKi tulee Vaasaan veitsi kurkulla ja varmasti todella latautuneena. Joukkue on valahtanut sarjassa sijalle yhdeksän ja ero edelläoleviin uhkaa venyä liiaksi sekä lisäksi allaolevat joukkueet napsivat pisteitä kovenevassa tahdissa.

 

Sport saanee lauteille lähes koko rosterin. Viime viikonloppuna myös pitkään sivussa ollut sentteri Nico Aaltonen teki paluun kaukaloon ja pelasi hyvät pelit. Markus Piispanen lienee edelleen sivussa alaraajavamman takia.

 

Edessä on tärkeä viikon sekä vuoden avaus kotiaskissa ja Sport tarviikin nyt täyden kotiyleisön tuen päästäkseen tuttuun liitoon. Luvassa on hieno kiekkokevät, joten älä missaa peliäkään!

 

Seuraa näitä:

 

SPORT #11 TAPIO Jussi

TryOutin jälkeen loppukauden sopimuksen saanut Tapio on parantanut peliään pikkuhiljaa, mutta vielä pelissä näkyy vähäinen pelituntuma. Pelit kotkapaidassa ovat näyttäneet ettei pelisilmä ole hukkunut mihinkään vaan mies hakeutuu entiseen tapaan hyville tonteille. Vielä kun se perinteinen terävyys löytyy maalintekoon niin mieheltä voidaan odottaa hyvää kevättä. 

 

SPORT #71 LUOMALA Marko

Syksyllä paluun kotkapaitaan tehnyt Luomala on parantanut peliään kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Luti suojaa kiekkoa loistavasti ja tsempaa vahvasti joka vaihdossa. Viime otteluissa myös maalijyvä on alkanut osua kohdilleen ja verkot heiluu mukavaa tahtia. Kevään ratkaisijoita.

 

 

# 11 Jussi Tapio & # 71 Marko Luomala

 

LEKI #33 MATTILA Lassi

Sentteri Lassi Mattila kantaa joukkueen kultaista kypärää Arttu Ilomäen siirryttyä liigaympyröihin. Erittäin vahva aloittaja Mattila on ottanut johtajan roolin LEKIssä jälleen kerran. Osaa sekä syöttää että ratkoa ja on vaarallisimmillaan varsinkin ylivoimalla.

 

 

 

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela / Vaasan Sport MediaTeam