Avauserä koitui Sportin tappioksi

Vaasan Sport taipui ensimmäisessä erässä kaksi kertaa iskeneen Ville Korhosen maaleilla Bluesille 2-1 (2-0, 0-0, 0-1) numeroin. Kaksi erää kuskin paikalla olleet vaasalaiset pelasivat kokonaisuudessaan hyvän ottelun, mutta ratkaisuksi nousi jälleen tehottomuus maalipaikoissa. Sportin maalista vastasi 500. Liiga-ottelunsa tänään pelannut Mikko Pukka.

Kotijoukkue Blues aloitti ottelun vauhdilla ja pakotti Sportin heti alussa rikkomaan jäähyjen arvoisesti. Kaksi ensimmäistä alivoimaa kotkapaidat vielä selvittivät, mutta kolmas oli liikaa. Ville Korhonen unohdettiin maalin eteen ja tämä pääsi vapaasti nostamaan kiekon maaliin Stefano Giliatin syötöstä. Jari Sailiolla oli heti perään paikka lisätä kotijoukkueen johtoa, mutta Hannu Toivonen venytti kaksi paraatipelastusta ja jatkotilanteesta Siim Liivik passitettiin jäähylle.

Tuloksettoman ylivoiman jälkeen ottelu hieman tasoittui ja Sport pääsi pelaamaan muutaman pitkän kulmamyllyn Bluesin puolustusalueella. Maalinteossa kotkapaidat eivät kuitenkaan onnistuneet, ja lisää kylmää vettä niskaan tarjoili Bluesin ykkösketju. Kim Hirschovits tarjoili vastahyökkäyksestä maalin eteen Korhoselle, jonka illan toinen maali vei Bluesin 2-0-johdossa erätauolle.

Sport pääsi toisen erän alussa pelaamaan kahden miehen ylivoimalla reilun minuutin, mutta tätä etsikkoaikaa ei käytetty hyväksi. Varsinkin Petri Lammassaarella ja Charles Bertrandilla oli tuhannen taalan paikat tuoda Sport mukaan otteluun, mutta Blues-veskari Eetu Laurikainen esitti loistavia otteita maalillaan ja sai apua myös maaliviivalla kiekon pysäyttäneeltä Blues-puolustajalta.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan Sportin hallintaa, mutta aivan parhaille maalipaikoille pääseminen tuotti kotkapaidoille ongelmia. Sportin näkyvin ketju oli ehdottomasti Kiviranta-Henritius-Tallberg, joka pyöritti pitkiä vaihtoja Bluesin puolustusalueella ja loi useita vaarallisen näköisiä tilanteita Laurikaisen maalille. Erän lopussa Sportille aukesi ylivoimalla mahdollisuus kavennukseen, mutta jälleen kerran Laurikainen seisoi päällään. Varsinkin Bertrandia peluutettiin erittäin paljon ja ranskalaistähti oli yksin kentän näkyvimpiä pelaajia, vaikka tehottomuus viime aikoina onkin kultakypärää vaivannut.

Kolmannen erän alku pelattiin tasaisissa merkeissä päästä päähän, kunnes vähän ennen puoliväliä Sport pääsi vihdoin iskemään tärkeän kavennusosuman. Kerran kiekon jo maaliviivaltakin pelastaneelle Victor Westermarckille sattui virhe oman maalin takana, josta Teemu Tallberg pääsi riistämään kiekon. Tallbergin syöttö löysi siniviivalta nousseen Mikko Pukan, joka laukoi juhlaottelunsa kunniaksi kauden kolmannen maalinsa. Pukan pakkiparina pelannut Robin Salo urakoi tänään 18 minuuttia ja kirjautti maaliin ensimmäinen plus-pisteensä. Ennakkoluulottomasti Liiga-peleihin tullut lupaus pelasi jälleen mainiosti läpi ottelun ollen yksi Sportin parhaista puolustajista.

Sport jatkoi kavennuksen jälkeen niskan päällä, kunnes Joonas Valkosen korkeasta mailasta tullut jäähy lamautti vierailijoiden kirin hetkellisesti. Bluesin vaaralliseksi tiedetty ylivoima ei kuitenkaan tällä kerralla onnistunut, vaan Sport pelasi loistavan alivoiman. Ottelun viimeiset minuutit Sport haki vimmatusti kavennusta, mutta loistavistakaan paikoista kiekkoa ei saatu maaliin asti. Vielä viime sekunneilla Bertrand kilautti ylärimaa, mitä lähemmäs tasoitusta Sport ei tänään päässyt.

Seuraava ottelu pelataan tiistaina HIFK:ta vastaan Kuparisaaressa.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA: MARIA SUNDELIN)