Ässät jäi jalkoihin – Sportin voittoputki kasvoi kolmeen otteluun

Vaasan Sport jatkoi vakuuttavia esityksiään kotikentällään lauantaina kaatamalla Porin Ässät maalein 5-3 (2-1, 2-0, 1-2). Sport johti ottelua jo turvallisesti 5-1, mutta otteen pieni herpaantuminen peliotteissa antoi Ässille kaksi kavennusmaalia.

Ottelun alku tarjosi vauhdikasta päästä päähän – kiekkoa, joka tarjosi lukuisia maalipaikkoja molemmille joukkueille. Ensimmäisenä tilanteensa käytti hyväkseen vierailija Ässät, joka siirtyi Aleksi Saarelan nopeasti vastahyökkäyksestä tulleella maalilla 0-1-johtoon. Ässille tarjottiin pian maalin ylivoimamahdollisuus, mutta mutta Sport iski ottelun nopeasti tasoihin Lassi Kokkalan alivoimamaalilla. Syöttöpisteen 1-1-maaliin kirjasi Tuomas Vänttinen, joka tarjoili Kokkalalle hyvän syötön, josta keskushyökkääjä tälläsi kiekon Ari Ahosen vartioiman maalin yläkulmaan.

Sport otti ottelun haltuunsa tasoitusmaalin jälkeen ja pääsi pian hakemaan johtomaalia ylivoimalla. Ylivoima jauhoi pitkän pätkän Ässien päässä ja juuri, kun vierailijat tulivat täysilukuisiksi pääsi Erik Riska nostamaan maalin edestä kauden ensimmäisen täysosumansa Joonas Komulaisen ja Sami Blomqvistin syötöistä. Sport hallitsi vahvasti myös erän lopun, mutta lisäosumia ei enää nähty.

Kotijoukkue otti pelin selvästi haltuunsa toisen ottelun alkuminuuteista asti. Troy Vancen ottaman pelinviivyttämisjäähyn aikana Sport ei vielä maalia onnistunut tekemään, mutta lukuisat maalipaikat ja pelin täydellinen kontrolli palkittiin lopulta, kun tulikuuma Vänttinen iski kotijoukkueen 3-1-johtoon Aleksi Laakson kirjauttaessa syöttöpisteen. Lisää juhlan aihetta saatiin kahden miehen ylivoimalla, kun pirteästi paluunsa jälkeen esiintynyt Komulainen sivalsi etukulmasta kiekon maaliin. Sportin ote ei maalien jälkeen hellittänyt missään vaiheessa, vaan Ahosen torjunnat pitivät lukemat Ässien kannalta siedettävinä.

Vierasjoukkue sai toisen erän loppuun muutaman pidemmän hyökkäyksen, mutta hyvät Ässä-paikat olivat erässä kortilla. Sport pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla Ässien hölmöiltyä joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Tulikuuma Vänttinen sivalsi illan toisen ja kauden 11 osumansa erän alkuun ja ottelu näytti olevan taputeltu.

Ässät kavensi lukemiksi 5-2, kun Aleksi Saarelan komea rannelaukaus yllätti Sport-maalilla pelanneen Mika Järvisen. Kotijoukkue kipsaantui kavennusmaalista ja vierailijat hallitsivat ottelua seuraavat minuutit, luoden muutaman hyvän paikan lisäosumille. Sport kuitenkin kasasi rivinsä ja loppu pelattiin hyvin tasaväkisissä merkeissä – huolimatta siitä, että Ässät onnistui vielä kertaalleen maalinteossa Masi Marjamäen onnistuttua lapioimaan kiekon maaliin Järvisen torjunnan jälkeen. Ässät pelasi viimeiset kolme minuuttia ilman maalivahtia, mutta kummassakaan päässä ei nähty enää lisäosumia.

Sport kasvatti 5-3-voitolla voittoputkensa kolmeen otteluun ja nousi pudotuspeliviivan päälle. Joukkue pelaa ensi viikon aikana kolme ottelua, tiistaina Espoossa, keskiviikkona Jyväskylässä ja lauantaina kotona HPK:ta vastaan.

(TEKSTI: OLLI SEPPÄLÄ, KUVA:  SAMPPA TOIVONEN)