ÄRJYPAIDAT LAUANTAINA KUPARISAARESSA

Sportin kovien kotiotteluiden sarja saa jatkoa lauantaina kun Kuparisaaren jäälle luistelee Joensuun Jokipojat. Kaksikon ottelut ovat aina olleet fyysisiä ja vauhdikkaita. Sama meno jatkuu varmasti myös lauantaina.

 

Sport ja Jokipojat omaavat pitkän Mestishistorian, pleijareissa viime vuosina kaksikko on pelannut muutamaan otteeseen: 2009 Sport kaatoi joensuulaiset finaalissa ja viime kaudella Jokipojat marssi puolivälieristä jatkoon voitoin 4-1. Tämä sarja muistetaan myös Kuparisaaressa pitkään, joka tuo varmasti lisäasetelmia keskinäisiin kohtaamisiin. Viime keväänä Jokipojat pehmitti Sportia fyysisellä pelillään, mutta tämän kauden ensimmäinen kohtaamien Vaasassa näytti ettei nykysportia kovin helpolla fyysisellä pelillä pääse horjuttamaan. Tämä jengi kyllä vastaan huutoon.

 

Kulunut viikko on ollut kovaa mediapyöritystä ja Sport on saanut siitä oman osansa. Joukkue kuitenkin näytti, että fokus on vain ja ainoastaan sarjan voittamisessa kun keskiviikkona Vaasassa kävi Mikkelin Jukurit. Kotkapaidat antoivat myrskyvaroituksen ja ajassa 06:19 taululla komeili 4-0 lukemat ja mestarisuosikki Jukurit oli nopeasti tyrmätty. Sport pelasi tyylillä loppuun saakka ja lopulta Joonas Kuusela sai juhlia nollapeliä 6-0 kotivoitossa. Voiton takuuna oli ykkösketju Samuli Kivimäki (2+1) - Lassi Kokkala (1+2) - Jarkko Hattunen (1+3).

 

Joensuun Jokipojat on sarjassa tällä hetkellä sijalla seitsemän 41 pisteellä. Ailahtelin ottein syksyn tarponut vierasryhmä on saanut pelin juonesta kiinni joulukuun aikana. Kasassa on kolmesta pelistä kuusi pistettä. Mikko Haapakosken suojatit luottavat varsin fyysiseen kiekkoon ja toimivaan maalivahtipeliin, josta tällä kaudella vastaa tulisieluinen kanukkivahti Daniel Spence. Hyökkäyspään tehokaksikkona häärii ex-Sport Sami Blomqvist ja kultakypärä Mikael Ruohomaa. Jokipojat pelaa vielä perjantaina Jyväskylässä ennen saapumista Vaasaan.

 

Sport lähtee viikon toiseen kotiotteluun uuden vahvistuksen kera. Kauden 2011-12 mestarijoukkueen pistelinko Jussi Tapio pukee kotkapaidan päälle ainakin seuraavassa kuudessa ottelussa. Mies tuo varmasti lisätehoja ennestään vahvaan hyökkäykseen ja hänet nähtäneen Michal Kristofin laiturina. Muutoin päästäneen matkaan keskiviikon rosterilla. Sentteri Kujanpään pelaaminen on edelleen kysymysmerkki.

 

Keskiviikkona oli Kuparisaaressa loistava tunnelma ja joukkue palkitsi sen hienolla pelillä. Nyt lauantaipeli ja rakas vihulainen vastassa... KOKO HALLI!

 

 

SEURAA NÄITÄ!

 

SPORT #11 TAPIO Jussi

Sportin kauden 2011-12 mestaruuden yksi takuumiehistä, Jussi Tapio, tekee paluun ainakin 6 ottelun puitteissa kotkapaitaan. Rightin hyökkääjä on tunnettu lähinnä tehokkaana maalintekijänä, mutta osaa myös tehdä peliä. Tästä kertoo myös edellisvisiitin tehot 27+37. Pelituntuma saattaa olla hieman hakusessa vielä, mutta varmasti peli-intoa löytyy senkin edestä. Tuo lisää leveyttä vahvaan hyökkääjäarsenaaliin.

 

SPORT #87 HATTUNEN Jarkko

Oli Jukurit-ottelun tehokkain pelaaja mukavilla 1+3 tehoilla ja on parantanut peliään koko ajan kauden edetessä. Omaa loistavan laukauksen ja muodostaa yhdessä Samuli Kivimäen ja Lassi Kokkalan kanssa yhden sarjan vaarallisimmista hyökkäysvitjoista. Tekee myös kiitettävästi töitä puolustuspäässä ja sitä kautta pelaa tilaa ketjukavereilleen.

 

                                                                    #11 Jussi Tapio & #87 Jarkko Hattunen

 

JOKIPOJAT  #32 SPENCE Daniel

Tulisieluinen kanukkiveskari on pelannut mukiinmenevän alkukauden ärjypaidoissa. 91,47% tarkkuudella kiekkoja kopannut Spence omaa ainakin yhden heikkouden: maski saattaa sulaa päähän ja yksi todiste tästä nähtiin Kouvolassa, jossa mies huitoi kaikkea mikä liikkuu paitsi kiekkoa ja lopulta otti pienet painit Jari Kauppilan kanssa.

 

JOKIPOJAT #13 RUOHOMAA Mikael

Joensuulaisten kultakypärä Mikael Ruohomaa on ollut alkukaudesta joukkueensa johtava hyökkääjä 11+21=32 tehoin. Erittäin taitava hyökkääjä, joka hämmentää vastustajan puolustusta nopealla luistelullaan ja hanakalla lau-kauksellaan

 

 

                                                             #32 Daniel Spence & #13 Mikael Ruohomaa

 

 

 

 

Teksti: Taneli Jokela

Jokipoiken pelaaja kuvat: Joni Asikainen