A-nuoret kesälomalle Wasa Royalsin treenien kautta

Vaasan Sportin A-nuoret viettivät perjantaina 5.6 päivän amerikkalaisen jalkapallon parissa ennen siirtymistä kesän omatoimiselle jaksolle. Päivä koostui erilaisista Wasa Royalsin vetämistä harjoituksista ja huipentui pienimuotoiseen harjoitusotteluun, jossa Sportin pelaajat pääsivät kokeilemaan päivän aikana opittua.

- Ajatuksena oli, että pelaajat pääsevät tekemään jotain ihan muuta ennen illan saunailtaa ja siirtymistä kesän omatoimiselle jaksolle. Halusimme tarjota jätkille mahdollisuuden päästä kokeilemaan amerikkalaista jalkapalloa ja oppimaan uutta, kertoo A-nuorten päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma.

Päivä Wasa Royalsin opeissa tarjosi Sportin A-nuorille erilaisen päivän normaalista jääkiekkoarjesta ja ennen kaikkea pelaajat pääsivät oppimaan mitä kaikkea amerikkalainen jalkapallo pitää sisällään.

- Amerikkalainen jalkapallo on kiehtova peli ja pelaajilla on paljon opittavaa pelistä. Arvostan jenkkifudista lajina suuresti, ja Royalsin päävalmentajan Seppo Evwarayen opeissa pelaajat saivat hyvän tuntuman lajista, jatkaa Pajuluoma.

 

 

Wasa Royalsin päävalmentaja Seppo Evwarayelle lajiesittelyt ovat tuttua puuhaa ja jääkiekkoilijoiden ollessa lähtökohtaisesti hyväkuntoisia nuoria miehiä, pystyttiin treenistä saamaan enemmän irti kuin normaalisti.

- Nopean kyselykierroksen jälkeen selvisi, että Sportin A-nuorten lähtökohdat olivat jopa paremmat kuin odotin. Amerikkalainen jalkapallo oli monille tuttu laji televisiosta NFL:n tai kotimaisen pääsarjan Vaahteraliigan muodossa. Myös Royalsin pelit ja säännöt olivat tuttuja, mikä oli positiivinen lähtökohta päivään.

 

 

Päivän aikana opittiin paljon uutta ja laji tuli tutuksi erilaisten harjoitusten avulla. Evwaraye oli tyytyväinen Sportin A-nuorten suoritukseen ja tekemisen meininki oli oikea.

- Hyvä urheilija ja joukkuelajin pelaaja oppii uutta nopeasti. Vaikka tekniikat eivät välttämättä niinkään vielä hioutuneet, kehittyi pelikäsitys nopeasti. Ei mennyt kauaa kun pojat jo sovelsivat omiaan. Pojat tutustutettiin noin neljään eri pelipaikkaan ja perustoimintoihin. Keskityttiin vastustajan blokkaamiseen, taklaamiseen, pallon kiinniottoon ja käsittelyyn sekä heittämiseen, kertoo Evwaraye päivän kulusta.

Evwaraye oli sen verran tyytyväinen pelaajien esityksiin, että kelpuuttaisi heistä useamman joukkueeseensa.

- Amerikkalaisesta jalkapallosta löytyy pelipaikka niin pienelle ja vikkelälle kuin isolle körmylle. Jääkiekossa tarvitaan ehkä hieman enemmän aerobisia ominaisuuksia ja tämän vuoksi pelaajat ovat hieman kevyempia, mutta aikojen saatossa on monesta juniorijääkiekkoilijasta tullut erinomainen jefupelaaja. Mikäli joillakin pojilla nousee kiekkoura pystyyn niin mielelläni ottaisin heistä useamman minulle. Heidän muokkaamisessa jefupelaajiksi menisi korkeintaan 2-3 kesää.

 

 

Wasa Royals pelaa seuraavan kerran Kaarlenkentällä sunnuntaina 14.6 klo 14.00.

- Ottelutapahtuma vedetään läpi lajille sallitulla jenkkityylillä ja toimintaa löytyy vaikka lajista ei ymmärtäisikään vielä yhtikäs mitään. Tavoitteena on saada vaasalaiset ottamaan Royals sydämiinsä samalla tavoin kuin Sport ja VPS, päättää Evwaraye.

 

Sportin A-nuorten kausi 2015-2016 alkaa taas tuttuun tapaan syyskuussa. Otteluohjelma tullaan julkaisemaan verkkosivuillamme.