TPS vei pudotuspelisarjan avausottelun

Vaasan Sport aloitti pudotuspelit 4-2-tappiolla (2-2, 1-0, 1-0) TPS:lle. Ottelusarja on katkolla turkulaisille sunnuntaina Kuparisaaressa.

Sport sai heti ottelun alkuun mahdollisuutensa ylivoimalla, kun Niklas Friman komennettiin jäähyaitioon korkeasta mailasta. Kotijoukkue TPS kuitenkin käytti hyödykseen Sportin hermostuneisuuden ja Ilkka Pikkarainen onnistui alivoimalla viemään TPS:n 1-0-johtoon.

Charles Bertrand tasoitti ottelun avauserän puolivälin jälkeen käytännössä ensimmäisestä Sportin maalipaikasta. TPS oli erässä selvästi kuskin paikalla, mutta kotkapaidat olivat todella tehokkaita paikoissaan. Henrik Koiviston 5 minuutisen aikana Tomi Kallio vei TPS:n jälleen johtoon, mutta Teemu Tallberg tasoitti jälleen erän toisella alivoimamaalilla.

Sportin kakkoserää värittivät lukuisat jäähyt. TPS onnistui lopulta Lassi Kokkalan jäähyn aikana, kun Jani Forsström ohjasi maalin edestä kotijoukkueen kolmannen kerran johtoon.

Sport ei missään vaiheessa ottelua päässyt kiinni omaan peliinsä, vaan TPS kontrolloi kenttätapahtumia mielensä mukaan. Kolmannessa erässä vaasalaisille tarjottiin mahdollisuutta tulla mukaan otteluun, mutta joukkue ei onnistunut 42 sekunnin kahden miehen ylivoimallakaan maalinteossa.

Sport haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta peliä ei saatu rauhoitettua TPS:n päätyyn ja lopulta Pikkarainen ampui lopullisen ratkaisun tyhjään maaliin. Ottelun viimeisellä minuutilla Tallberg ajettiin ulos laitataklauksesta, joten tehokkaasti esiintyneen hyökkääjän pelaaminen huomisessa ottelussa on tällä hetkellä epävarmaa.

Sport ja TPS kohtaavat uudelleen huomenna Kuparisaaressa. Sport on pakkovoiton edessä, sillä tappiolla kausi päättyy sunnuntaina. Mikäli otteluvoitot ovat huomisen jälkeen tasan, ratkaiseva kolmas ottelu pelataan tiistaina Turussa.