TPS vahvempi toistamiseen - Sport ulos pudotuspeleistä

1.erä

Historian ensimmäinen pudotuspelierä kotona takana. Nyt nähtiin todella energinen, fyysinen ja tunnetta täynnä ollut kaksikymppinen. Kotijoukkue tuli peliin todella vahvasti pakottaen turkulaiset täysin puolustuskannalle. Taklaukset vietiin loppuun ja paine sastiin hyvin luotua Teemu Lassilan maalille. Tuomarit eivät olleet heti alkuun pelin vauhdissa mukana ja viheltämättä jäi mm. Olli Malmivaaran selvä korkea maila, joka aukaisi Joel Kivirannan kasvot paikkauskuntoon. Ajassa 03:41 Tero Koskirantaa huudattaa täpötäyttä kuparisaarta liruttamalla rystyllä helpohkosti kiekon ohi Lassilan. Maalin jälkeen paine jatkuu, mutta kun ei itse tehdä niin kaveri kuittaa. Puolustuspään merkkausvirhe avaa vapaan väylän Henrik Tallinderille nousta vasemmalta maalille rikä mies erehdy: kiekko etukulmasta ohi Mika Järvisen ajassa 07:25. Sport tulee maalinjälkeiseen vaihtoon terävästi hankkien illan ensimmäisen ylivoimansa. Sitä iloa ei todin kauan kestä kun vieraiden Ilkka Pikkarainen käy kalastelemassa Teddy Da Costalle 2+2 minuutin jäähyn ja puntit tasoittuu hetkeksi. Seuranneen alivoiman Sport selvittää hyvin ja TPS ei pääse rankomaan.

Sport jatkaa vahvaa painostamistaan tasakentällisin, mutta liika intoilu kostautuu hyökkäyspään sinisellä menetetystä kiekosta. Vielä kun toinen pakki on vastustajan maalin takana, pääsee TPS nopeaan vastaiskuun. Tomi Kallio syöttää lättysyötöllä Harri Tikkasen hyökkäyssiniseltä puoliksi läpi maalintekoon. Rannelaukaus ohi Järvisen ja taululle 1-2 ajassa 14:40. Erän lopussa tunteet käyvät molemmin puolin kuumina ja välillä linjatuomari joutuu kesken pelin rauhoittelemaan vaihtoaitiossa painivia pelaajia. Sport jatkaa hyvää peliä loppuun saakka ja pääsee ylivoimalle ajassa 19:27. Puoleen minuuttiin ei tulosta saada, joten ylivoimaa jää toiseen erään vielä 1:27 minuuttia. Tauolle vieraiden 1-2 johdosta.

2. erä

Sport tuli jälleen vahvasti erätauolta hakemaan tasoitusta. Kiekkoa saatiin painettua tepsipäätyyn, mutta tuhannen taalan paikat puuttui. Ajassa 26:26 päästiin toistamiseen ylivoimalle ja tällä kertaa se pyöri mallikkaasti, mutta turkulaisten alivoima selvitti kaksiminuuttisen kunnialla. TPS on tänään tehokas omissa paikoissaan ja hyökkäyspään aloituksen jälkipyörityksessä kolahtaa. Sport voittaa aloituksen, mutta pieni ajatuskatko maalin nurkalla ja Eric Perrin haistaa tilanteen. Perrin kiertää maalin syöttäen Tomi Kalliolle vasemman b-pisteen kaarelle. Kallio ampuu matalan ohjattavan, johon Jerry Ahtola saa mailan väliin liruttaen kiekon Järvisen längistä sisään ajassa 28:49. Sport ei 1-3 maalista lannistu vaan minuutti tästä ja kotkapaidat tulevat jälleen maalin päähän. Erik Riska lähettää pitkällä syötöllä omista Teddy Da Costan yksin läpi. Termu Lassila torjuu ensimmäisen vedon, mutta ei enää riparia, jonka Da Costa runnoo sisään.

TPS siirtyy kuitenkin 2-4 johtoon ajassa 33:41 ja asialla jälleen joukkueen kokenut kalusto. Sport-purku oman maalin takaa jää Kalliolle, joka jatkaa maalin eteen Perrinille. Perrin koittaa kahdesti, jotka Järvinen torjuu, mutta Järäkään ei ennä veny toiseen ripariin ja Perrin nostaa kiekon rystyllä sisään. Sport taistelee ja ajassa 35:56 kiekko saadaan maaliin. Da Costa pääsee ohjaamaan kiekon maalin edestä, mutta osuma ei ole paras mahdollinen ja kiekko nousee yläilmoihin. Sieltä kiekko pomppii Koskirannan jalan kautta maaliin. Videotarkastuksen jälkeen maali kuitenkin hylätään. Loppuerässä ei maaleja nähdä ja kolmanteen erään tilanteesta 2-4.

3.erä

Kolmannen erän käsikirjoitus oli selvä: TPS vältti virheitä puolustaen tiivistä ja Sporin pyrkiessä hakemaan kavennusosumia. Ajassa 42:00 tarjoutui viimeinen ylivoima tähän otteluun Sportille. Lopputulos oli sama kuin kaikissa sarjan ylivoimissa: ei maalia. Sport repi, raastoi ja taisteli, mutta laadukkaat maalipaikat olivat vähissä. Myös vieraiden maalivahti Teemu Lassila nosti tasoaan koko sarjan ajan. Ottelun lopussa Sport yrittää vielä ilman veskaria, mutta maalit jäävät syntymättä. Viimeisen naulan kotijoukkueen arkkuun lyö tyhjiin kiekon kuljettava Jussi Makkonen. Näin TPS etenee neljännesvälieriin voitoin 2-0.

Jokainen jätkä taisteli tänäänkin 110%:sesti kuten läpi kauden. Kentälle jätettiin kaikki mitä löytyi, mutta tällä kertaa se riittänyt vaan TPS jatkaa eteenpäin.