Kuva: Apollo Photo / Helena Heimonen

Tehokas ylivoima voiton takuuna

Vaasan Sport ja Lahden Pelicans taistelivat pisteistä Vaasan Sähkö Areenan keskiviikkoillassa. Kotijoukkue Sport ottaa tehokkaan ylivoimansa turvin kolme pistettä lukemin 3-1 (0-0, 0-0, 3-1).

Sport tuli otteluun hyvällä ilmeellä ja loi ensimmäiselle kympille muutaman hyvän maalipaikan, mutta Pelicans-vahti Olof Lindbom ei ollut yllätettävissä. Erä oli hyvin kaksijakoinen, sillä toista puolikasta hallitsi puolestaan vierasjoukkue Pelicans. Erän paras paikka tulee Iikka Kangasniemelle, jonka veto puolityhjään maaliin suuntautuu Sportin onneksi sivuverkkoon.

Illan tähtiä olivat molempien joukkueiden maalivahdit, Lindbom ja Sportin Miroslav Svoboda, jotka joutuivat useampaan kertaan venyttämään parhaimpaansa. Myös toinen erä mennään maalittomana, joskin hieman Sportvoittoisessa hallinnassa. Pelicans joutui lähtemään peliin useamman tähtipelaajan vajaukselle, joka muokkasi sen pelitapaa napsun verran puolustusvoittoisemmaksi, mutta joukkue käänsi peliä vaarallisesti koko kuusikymppisen.

Kolmannen erän alku on sysimusta lahtelaisille ja siinä kylvetään Sportin voiton siemen. Ensin Rasmus Kumpulainen lähtee hieman huolimattomasta korkeasta mailasta jäähylle ja heti perään Miika Roineen purku omasta päästä nousee toisessa päädystä yli pleksien. Sport hyödyntää kahden miehen ylivoiman Otso Rantakarin ampuessa tarkan rannevedon läheltä Pelicans-maalin oikeaan yläkulmaan ajassa 42:35. Seuraava kymppi mennään tasaisissa merkeissä Sportin suojellessa johtoaan. Ajassa 53:23 vieraiden huolimattomuus jatkuu väärästä vaihdosta otetun jäähyn merkeissä. Sport käyttää tämänkin tilaisuutensa kapteeni Sebastian Stålbergin siirtäessä oman vetonsa riparin ohi Lindbomin. Pelicans ei kuitenkaan luovuta, Lubos Horky pelaa hienolla syötöllä pakkien selustaan Kangasniemen läpi ja mies nostaa nätisti pelin 2–1:een. Jos tarjosi vieraat huolimattomia jäähyjä, niin saman tekee Sport ajassa 57:01 Theodor Johnssonin lähtettyä boxiin vipattuaan kiekon katsomoon. Pelicans luo yhden huippupaikan ylivoimalla, mutta Svoboda venyttää gamesaverin ja pitää Sportin johdossa. Loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin viimeistelee keskialueelta Johan Sundström. Näin tärkeät kolme pistettä jäävät Vaasaan.

Pelicans ei myynyt nahkaansa tänään halvalla. Joukkue taisteli ja loi paikkojakin mukavasti, mutta Svoboda oli tänään erinomainen. Sport oli kärsivällinen läpi ottelun ja iski voittoon tarvittavat osumat ylivoimalla, kun paikkaa tarjottiin. Sundströmin 1+1 tehot ja Viljami Niemisen pisteputken jatkuminen olivat myös ilahduttavia asioita. Lisäksi yleisöä viihdytettiin kovilla taklauksilla, joita tarjoili Rantakari, Aatu Aarnio ja Miro Karjalainen.

Sportin seuraava koitinkivi on viikonlopun vieraskiertue itään. Perjantaina kohdataan KooKoo Kouvolassa ja lauantaina on vuorossa SaiPa Lappeenrannassa.

Lokakuun SUPERtarjous! - 4 ottelua vain 44€

Lokakuu tarjoilee huippukiekkoa jopa kuuden kotiottelun verran! Lokakuun lipputarjous tarjoaa nyt neljään ensimmäiseen kotiotteluun seisomapaikan vain 44 €! Voit lunastaa lippupakettisi jo 25.9. pelattavassa Sport-Pelicans -ottelussa SportShopilta tai verkkokaupastamme.

26.9. alkaen lippupakettia myydään myös Sportin lounaalta ma-pe klo 10.30-13.30.

*Lippupaketti on myynnissä vain Sportin verkkokaupassa ja lounaalla, ei siis muissa myyntikanavissa.