Kuva: Ella Taponen

Sportin kiri ei riittänyt pisteille Kouvolassa

Kouvolan kirous sai tänään jatkoa, vaikka ottelu alkoikin vahvasti Sportin hallinnassa. Ensimmäisessä erässä Sport pääsi avaamaan maalihanat ennen kuin viimeiset katsojat ehtivät penkeilleen, kun Axel Holmström vei joukkueensa 0-1 johtoon ajassa 0:16. Syöttöpisteet maaliin merkittiin Simon Hjalmarssonille ja Niilo Haloselle. KooKoo kuitenkin tasoitti tilanteen ajassa 7:37 Matic Törökin osumalla, jonka esityön tekivät Teemu Engberg ja Seth Barton.

Erän lopussa Kalle Loponen pääsi yllättämään vielä Halosen ja siirsi KooKoon 2-1 johtoon ajassa 18:17.

Toinen erä oli rikkonainen, ja KooKoo hyödynsikin ylivoimamahdollisuudet erinomaisesti. Ville Leskinen kasvatti kotijoukkueen johtoa ajassa 29:36 ylivoimamaalilla, jota olivat rakentamassa Radek Koblizek ja Jimi Suomi. Kotkapaidat eivät yrityksestä huolimatta päässeet kunnolla peliin mukaan KooKoon kurinalaisen puolustamisen takia.

Kolmannessa erässä Sport yritti vielä kiriä kuudella kenttäpelaajalla ja onnistuikin kaventamaan lukemiin 3-2 ilman maalivahtia, kun Martin Hanzl iski kiekon verkkoon ajassa 59:11. Syöttäjinä toimivat jälleen Hjalmarsson ja Kalle Miketinac. Viime hetken kavennuksesta huolimatta KooKoo piti pintansa ja vei ansaitusti voiton lukemin 3-2.

Ottelun ratkaisuksi muodostuivat KooKoon tarkka puolustus- ja tehokas erikoistilannepelaaminen. Vaikka Sport sai ajoittain peliotetta, ei KooKoon tiukka puolustus antanut tilaa ratkaiseville maalipaikoille.