Sport voitti sitkeän Bluesin

Vaasan Sport piti pudotuspelihaaveensa omissa käsissään voittamalla lauantaina Espoo Bluesin loppuunmyydyssä Kuparisaaressa 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).

Runkosarjaan kautensa päättävä espoolaisjoukkue näytti heti ottelun alussa, että sitä ei tule aliarvioida. Nuori joukkue aloitti ottelun isäntiä paremmin ja Mika Järvinen joutui venymään parhaimpaansa muun muassaSamson Mahbodin läpiajossa. Sport selvitti vierailijoiden ensimmäisen ylivoiman ja rokotti tylysti virheestä, kunHenrik Koivisto pääsi nostamaan rystypuolelta kiekon Kaapo Kähkösen ohi kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Sport sai koneensa käyntiin Koiviston avausmaalin jälkeen ja lisää päästiin hakemaan ylivoimalla. Useista tonteista huolimatta Blues pystyi selvittämään tilanteen ja kahta tolppalaukausta lähemmäs Sport ei erän aikana enää päässyt.

Ottelun toisessa erässä ei nähty maaleja. Blues hallitsi peliä ja oli jatkuvasti askeleen kotijoukkuetta edellä, mutta tehoton maalipaikoissaan. Sportin paras tilanne syntyi erän puolivälin jälkeen, kun avausmaalin iskenyttä Koivistoa rikottiin läpiajossa rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kiekko kuitenkin karkasi hyökkääjältä ratkaisevalla hetkellä, ja pienestä kulmasta lähtenyt yritys ei yllättänyt Kähköstä.

Sami Blomqvist iski henkisesti tärkeän 2-0-maalin aivan päätöserän alkuun Tero Koskirannan esityöstä. Toisen syöttöpisteen maaliin sai kokoonpanoon noussut Felix Westermarck, jolle piste oli samalla liigauran ensimmäinen. Tämän jälkeen alkoi Sportin jäähyily ja Blues pääsi parhaimmillaan pelaamaan puoli minuuttia viidellä kolmea vastaan, mutta ei pystynyt käyttämään tilaisuuttaan hyväksi.

Sport pelasi ottelun lopun fiksusti ja tyytyi puolustamaan kahden maalin johtoaan. Blues haki lopussa kavennusosumaa ilman maalivahtia, mutta Järvisen nollaa espoolaiset eivät pystyneet rikkomaan. Koskiranta ampui 19 sekuntia ennen päätössummeria loppulukemat 3-0 tyhjään maaliin ja nosti illan tehosaldokseen 1+2. Mika Järvinen torjui kauden seitsemännen nollapelinsä ottaen 26 koppia.

Sport pelaa ensi tiistaina runkosarjan viimeisen kotiottelunsa Ilvestä vastaan. Kolmen pisteen voitolla joukkue säilyttää varmasti 10. paikkansa viimeiselle kierrokselle asti. Pisteen päässä majaileva Ässät voitti lauantaina Ilveksen 6-2 ja pelaa tiistaina vierasottelun runkosarjan voittoa tavoittelevan HIFK:n vieraana. Myös KooKoon haaveet pysyivät edelleen elossa sen napattua täydet pisteet KalPalta, mutta joukkueella on jäljellä enää yksi ottelu.