Sport varmisti pudotuspelipaikan

Vaasan Sport nousi Ilvestä vastaan kahden maalin takaa-ajoasemasta 4-2-voittoon (1-2, 3-0, 0-0) ja varmisti paikkansa pudotuspeleissä, kun samaan aikaan Ässät kärsi tappion HIFK:lle.

Sport sai otteluun karmaisevan alun, kun Aleksi Mustosen laukaus painui Mika Järvisen vartioiman maalin takakulmaan vain 25 sekunnin pelin jälkeen. Lisää kylmää suihkua tuli kuuden minuutin jälkeen, kun Marcus Fagerudd vei ylivoimalla Ilveksen 0-2-johtoon tarkalla rannelaukauksella.

Kaksi nopeaa takaiskumaalia ei kuitenkaan lannistanut kotijoukkuetta, vaan se alkoi kääntää peliä haltuunsa erän puolivälin jälkeen. Lopulta Sport onnistui tekemään tärkeän avausmaalin, kun Lassi Kokkala ohjasi Niko Peltolan laukauksen maalin edestä sisään siirretyn rangaistuksen aikana.

Sport aloitti toisen erän ryminällä ja kiekko kaivettiin Hannu Toivosen selän takaa vain 48 sekunnin pelin jälkeen. Avausmaalin ohjannut Kokkala sai maalin eteen syötön Teemu Tallbergilta ja ensimmäisenä irtokiekolle ennättäneellä Joel Kivirannalla oli helppo työ viimeistellä tulostaululle 2-2. Tasoitusosuma avasi loputkin kipsit Sportin pelistä ja Ilves joutui täysin puolustuskannalle.

Sport siirtyi ensimmäisen kerran johtoon vielä ennen toisen erän puoliväliä. Sami Blomqvist voitti Charles Bertrandin purkaman kiekon keskialueella ja nousi b-pisteen tuntumaan, josta tulinen rannelaukaus yllätti Toivosen etukulmasta. Sport sortui toisessa erässä helppoihin rangaistuksiin, mutta joukkueen alivoimapelaaminen on hiottu viime aikoina hyvään kuntoon, eikä Ilves saanut vaarallisia tilanteita aikaan.

Toiselle erätauolle siirryttiin 4-2-lukemista, kun johtomaalia alustamassa ollut Bertrand pääsi laukomaan kiekonJarkko Immosen syötöstä maalin kattoon komealla polvilämärillä.

Sport ei päätöserässä antanut Ilvekselle juurikaan siimaa nousta taistelemaan voitosta, vaan päin vastoin kotjoukkueella oli runsaasti ylivoima-aikaa paketoida ottelu. Lisämaaleja se ei onnistunut tekemään, mutta oma pää hoidettiin puhtaasti ja kolme pistettä jäi Vaasaan, mikä tarkoitti pudotuspelipaikan varmistumista, kun samaan aikaan Ässät hävisi oman ottelunsa HIFK:lle 7-0.

Runkosarja päättyy torstaina HPK:n vieraana. Pelit jatkuvat lauantaina pudotuspelien merkeissä vieraskaukalossa ja Kuparisaaressa nähdään pleijarikiekkoa tulevana sunnuntaina. Ensimmäisen kierroksen vastustaja ratkeaa torstaina joukosta TPS, Pelicans & KalPa.